Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak dostat zástupce (Počítač, Místa v síti, ..) na plochu?  (Přečteno 3223 krát)

UfoNet

• Stálý člen
  • **
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
Zdravím, opět mám problém.
Chtě bych si u XFCE na plochu umístiti ikonu Počítače (u Win. Tento počítač) a ikonu Místa v síti / nebo něco podobného co mě rychle hodí do naší domény.
Zkusil jsem na to použít jako v gnome Ubuntu Tweak ale ten jaksi s xfce nespolupracuje.

Dále by mě zajímalo jak se dá jednoduše změnit font jména ikon (tedy pokud to lze :) ). A jak by se dal odstranit ten modrý lem kolem jmen ikon

děkuji za posty  ;D
« Poslední změna: 29 Července 2009, 10:09:24 od Sentello »
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

Krysař

• Stálý člen
  • **
Re: Jak dostat zástupce (Počítač, Místa v síti, ..) na plochu?
« Odpověď #1 kdy: 29 Července 2009, 10:25:32 »
ad1) vytvor spoustec, kde v prikazu bude nautilus network:/// vlastne v xfce asi thunar computer:/// apod.

ad2) nastavuje se to jako pismo plochy v predvolbach vzhledu
« Poslední změna: 29 Července 2009, 10:29:47 od Krysař »
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

UfoNet

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 29 Července 2009, 10:54:14 »
AD 1/ nějak mě to nefunguje :(
AD 2/ jo fonty změním ve " Vzhledu" ale to změní fonty celého systému a to já nechci jen popisky těch ikon :( a ten lem se nějak taky nedá změnit
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

JohnyN

• Host

petrakis

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 29 Července 2009, 10:58:20 »
Krok 1: gconf-editor
Krok2: apps->nautilus->desktop
Krok3: zaskrtej si co chces mit
Znalosti ⇛ Linux: Pokročilý ┃ Programování: Pokročilý ┃ Angličtina: Pokročilý
Systém: Ubuntu 10.04 32-bit (en_US.utf8)
Specifikace⇛ Intel Core 2 E8400 3.00GHz │ RAM 3072 MiB │ DG31PR INTEL - Intel DG31PR Grafické karty: nVidia NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] [10DE:161] Sítě: Ethernet: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10EC:8168]

petrakis

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 29 Července 2009, 11:00:26 »
fonty

gconf-editor
apps->nautilus->preferences a tam si vyber desktop_font
Znalosti ⇛ Linux: Pokročilý ┃ Programování: Pokročilý ┃ Angličtina: Pokročilý
Systém: Ubuntu 10.04 32-bit (en_US.utf8)
Specifikace⇛ Intel Core 2 E8400 3.00GHz │ RAM 3072 MiB │ DG31PR INTEL - Intel DG31PR Grafické karty: nVidia NV44 [GeForce 6200 TurboCache(TM)] [10DE:161] Sítě: Ethernet: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10EC:8168]

Michalxo

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Července 2009, 11:39:26 »
Xfce ma gconf-editora?  :-\

Inak, tu je odkaz na "odstranenie ikon", ale zmenit false na true snad nie je problem :)
http://dreamlinuxforums.org/index.php?topic=5008.0

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #7 kdy: 29 Července 2009, 11:48:31 »
Ne, gconf-editor v XFCE nefunguje - ten je pro GNOME. Zde v XFCE se to jmenuje xfce4-settings-editor.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 29 Července 2009, 13:12:32 »
AD 1/ nějak mě to nefunguje :(

Nejak??? pokud je to v xfce jinak, tak pouzij v prikazu thunar to co je v "zamerovaci umisteni" http://wiki.ubuntu.cz/Thunar#Panel_n.2BAOE-stroj.2BAW8_.26_zam.2BARsBWQ-ova.2BAQ0_um.2BAO0-st.2BARs-n.2BAO0-
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

UfoNet

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 29 Července 2009, 22:11:39 »
@Ján Nosko: Nevím tedy ale nic tady v /home/sentello/ nevidím, zkoušel jsem i vyhledat .gtkrc-2.0 nikde na disku to nevidím...
@Michalxo: tak jsem zkusil oba dva ty příklady, zapsal podle libosti true/false, uložil a restartoval xfce. Nic se na ploše neubralo ani nepřidalo je pořád stejná  >:(
Jan Skořepa: XFCE4-settings-editor jsem zkoušel jako první, ale moc se tam toho nedá nastavit  8)
Krysař: děkuji za tip, takhle se dají aspoň zástupci složek vytvářet daleko jednodušeji. Každopádně furt nevím jak vytvořit zástupce pro místa v síti nebo pro computer

JohnyN

• Host
« Odpověď #10 kdy: 29 Července 2009, 22:26:18 »
@Ján Nosko: Nevím tedy ale nic tady v /home/sentello/ nevidím, zkoušel jsem i vyhledat .gtkrc-2.0 nikde na disku to nevidím...

Ide o skrytý súbor, preto tá bodka na začiatku. Ak tam naozaj nie je, vytvorte ho.

UfoNet

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 29 Července 2009, 22:33:24 »

Ide o skrytý súbor, preto tá bodka na začiatku. Ak tam naozaj nie je, vytvorte ho.
Ok vytvořeno, editováno > upraveno  ;D Děkuji moc //aspoň něco se mě dneska povedlo  ::)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.