Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak spustit obraz CD ve formátu nrg, iso atd..  (Přečteno 9075 krát)

Zool

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 30
Jak spustit obraz CD ve formátu nrg, iso atd..
« kdy: 30 Července 2009, 12:54:52 »
Zdravím,
začínám s linuxem, tak buďte na mě mírní ;). Nevíte prosím jak spustit obrazy cd?
« Poslední změna: 30 Července 2009, 13:01:27 od Zool »

Vojtěch Trefný

  • Příspěvků: 9307
  • Don Quijote
Re: Jak spustit obraz CD ve formátu nrg, iso atd..
« Odpověď #1 kdy: 30 Července 2009, 13:04:22 »
Obrazy CD se nespouštějí, ty se buď vypalují nebo připojují ;)

Zool

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 30
Re: Jak spustit obraz CD ve formátu nrg, iso atd..
« Odpověď #2 kdy: 30 Července 2009, 16:31:23 »
jj to jsem přesně hledal, a mám ještě jeden blbý dotaz, když jsem si program Furius ISO Mount stáhl a nainstaloval, kde ho můžu tedka spustit, jsem ho hledal všude, ale nikde jsem ho nenašel:-(

Mank

  • Host
Re: Jak spustit obraz CD ve formátu nrg, iso atd..
« Odpověď #3 kdy: 30 Července 2009, 16:38:52 »
Pokud mas Gnome tak Aplikace - Multimedia ( pokud si instaloval tak jak mel) nahore lista ;)

pajkas

  • Návštěvník
  • Příspěvků: 1
Re: Jak spustit obraz CD ve formátu nrg, iso atd..
« Odpověď #4 kdy: 02 Září 2009, 20:52:23 »
taky si ohreju polivcicku:)..linux mam cca 2 dny..furius mam, vim kde ho najit ale nic se nedeje po spusteni..a kdyz dam pridat/odebrat tak neni ani v nainstalovanych aplikacich, pritom napr. na plochu si ho pridat muzu..diky

Kecik

  • Aktivní člen
  • *
  • Příspěvků: 106
  • nuqDaq yuch Dapol-where do you keep the chocolate?
    • Personal web page
The most important thing in the programming language is the name. A language will not succeed without a good name. I have recently invented a very good name and now I am looking for a suitable language.
D. E. Knuth, 1967

Vojtěch Trefný

  • Příspěvků: 9307
  • Don Quijote
Re: Jak spustit obraz CD ve formátu nrg, iso atd..
« Odpověď #6 kdy: 04 Září 2009, 10:07:39 »
taky si ohreju polivcicku:)..linux mam cca 2 dny..furius mam, vim kde ho najit ale nic se nedeje po spusteni..a kdyz dam pridat/odebrat tak neni ani v nainstalovanych aplikacich, pritom napr. na plochu si ho pridat muzu..diky

a) Proč není v Přidat/Odstranit -- protože podle návodu jste si ho měl instalovat ručně :-)
b) Proč nejde spustit -- no zjevně nějaký bug :-), spusťte ho přes Terminál (Aplikace → Příslušenství → Terminál → příkaz nejspíš "furius" (bez uvozovek)) což by mělo vést k výpisu nějaké chyby, tu nám pošlete a my z toho třeba něco vymyslíme.

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.