Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zaseknutí systému po spuštění videa  (Přečteno 1962 krát)

soused.bj

• Návštěvník
Zaseknutí systému po spuštění videa
« kdy: 30 Července 2009, 18:12:25 »
Zdravím!
Nepoužívám Kubuntu 8.04 dlouho a teď jsem ho naistaloval na další notebook Thinkpad SL500. Když se pokusím (v čemkoli kromě amaroka) otevřít video s příponou .vob, v závislosti na použitém přehrávači mi plocha pro obraz buď zmodrá nebo zčerná, a velý systém se sekne. Reaguje pak jen na stisknutí tlačítka vypnutí, kdy po chvíli (aniž by se cokoli dělo na obrazovce) se notebook úplně vypne. Se souborem .avi se tenhle problém neděje, a hudbu přehrává normálně. Když jsem .vob video spustil v amarok, zvuk šel (obraz samozřejmě ne).

Poradili byste mi někdo, co mi chybí, případně mam navíc? Díky

the saint

• Návštěvník
  • a šlapem na - DELL 133 Mhz, 512 MB, UBUNTU
Re: Zaseknutí systému po spuštění videa
« Odpověď #1 kdy: 30 Července 2009, 18:21:48 »
robilo to aj mne /pri práci s Totemom/, potom som zmenil prehrávač, a prestalo to, aj keď mám iný problém, ale ten nesúvisí s prehrávačom. Mplayer ide bez problému a nemrzne.
the Saint

soused.bj

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Července 2009, 18:54:34 »
Tak jsem to udělal. Odinstaloval všechno, aby nedošlo k nějakému rušení, naistaloval MPlayer, spustil. Modrý podklad místo videa, pak zčernala obrazovka a už tak zůstala. Do blíbeného vypnutí počítače po stisknutí tlačítka On/Off ???

the saint

• Návštěvník
  • a šlapem na - DELL 133 Mhz, 512 MB, UBUNTU
« Odpověď #3 kdy: 30 Července 2009, 19:01:37 »
aké máš parametre notebooku ? nechcem teraz hľadať na nete, lebo tam mám niečo iné. a po inštalácii Kubuntu si spustil aj aktualizácie systému ? Len som ho tak skúšobne hodil na jednu svoju mašinu a prehrávač mi s filmom ihneď zmrzol, musel som reštartovať, potom som aktualizoval a teraz to ide celkom v pohode. trpezlivosť ruže prináša ... :D
the Saint

soused.bj

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 30 Července 2009, 19:07:56 »
nabízí mi už jen povýšení systému ;D . Takže tady chyba nebude. Dál hledám. Jinak mám lenovo Thinkpad SL500 model 2746-ERG

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 30 Července 2009, 19:22:06 »
V případě totemu zkus změnit výstup videa.
alt+F2
a zadej příkaz gstreamer-properties
Záložka video -> Výchozí výstup -> Zásuvný modul

V případě např. vlc nebo mplayeru je to možné udělat přímo v nastavení přehrávače.

Pokud nepomůže, chtělo by to typ gr. karty a ovladače, které máš nainstalované.

soused.bj

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Července 2009, 22:08:57 »
Tak jsem objevil další zajímavou věc: nainstaloval jsem kaffeine a chtěl se podívat na

Nastavení -> Parametry xine

a udělalo mi to zase to samé. Zásek. TAkže to asi moc nesouvisí s videem jako s xine - to se mimochodem v Adept Installer objevuje šedě a nejde vůbec vybrat k instalaci. Jinak grafiku mám integr. intel GMA4500

luisah

• Závislák

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.