Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ako si mam vyladit plochu? [vyřešeno]  (Přečteno 4334 krát)

martasko

• Návštěvník
Ako si mam vyladit plochu? [vyřešeno]
« kdy: 08 Října 2006, 18:14:26 »
Zdar, chcel by som si vylepsit plochu ako je na tomto obrazku http://linux.sk/pics/ubuntu.jpg . Chcel by som mat taky animovany panel a ten kalendar.....
Vedel by mi niekto poradit jak nato? Dakujem
« Poslední změna: 11 Prosince 2007, 00:20:51 od Anna Taliánová »

cinan

Ako si mam vyladit plochu?
« Odpověď #1 kdy: 08 Října 2006, 19:58:21 »
ten spodny animovany panel je nejaky docker, ja napr. pouzivam kooldock ale na kde-look.org je este zopar inych. A ten kalendar neviem...
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

Stepan

• Návštěvník
    • http://stepo.bloguje.cz
« Odpověď #2 kdy: 08 Října 2006, 20:12:26 »
Ahoj,
Podle me vsechny ty "serepeticky" (panel, ovladani xmms, info o pocasi. systemove info a kalendar) ma na starosti gdesklets. Muzes si ho primo nainstalovat v Synapticu.

martasko

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Října 2006, 20:45:15 »
dakujem hned to idem vyskusat

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 15 Prosince 2006, 15:09:18 »
Tak jsem vyzkoušel GDesklets, ale mám jeden drobný ale podstatný problém. Pokaždé když ho pustím (resp. spouští se po zahájení sezení - mám "gdesklets start" v programech po přihlášení), tak se mi všechny ty desklety rozhodí po ploše (místo aby zaujaly stejné místo jako posledně).
Neexistuje někde nějaká volba "uložit rozložení" nebo něco takového. Přece si nebudu pořád narovnávat okýnka na ploše.:mad:
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

CHACAL

• Návštěvník
    • http://www.shibumi.org/eoti.htm
« Odpověď #5 kdy: 15 Prosince 2006, 16:16:38 »
tyhle vecicky na plochu sou bud desklets, nebo karamba (ci superkaramba), nebo conky eventulene gkrellm (ten se mi zamloval nejvic - snadna konfigurace, nemenil mi nastaveni KDE jako karamba, minimalni zatez systemu, na rozsil od desklets tam kdyz je toho moc a nedejboze se spusti 2x, tak uz to dost zatezuje) jeste ke grellm, pousetel sem to 3x -s ruznymy konfiguraky, jedno jako monitory, prohledny, jedno jako takovcoa ovladaci lista a jednou jen s kachnickou.
a ten panel dole je nejspis ksmoothdock - nez to spustis, tak si dobre rozmysli kam ho umistis, nema rad kdyz na jeho miste uz nakej panel je :-)
a kalendar na plose je gdeskcal
jinak k gesklets - tusim ze se nan nich da doklikat naky nastaveni a tam je neco jako "pamatovat pozici"
« Poslední změna: 09 Prosince 2007, 02:08:20 od Anna Taliánová »
Hrozna je predstava, ze by lide chodili otravovat, i kdyz nic nechteji.
;-)

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 17 Prosince 2006, 16:46:58 »
Tak jsem zjistil, že je nutné přesouvat ty desklety přes volbu přesunout v jejich kontextové nabídce (prve jsem to dělal přes Alt+levé tlačítko myši, což je klávesová zkratka nastavená v berylu na přesunování oken.
Stejně to ale nefunguje stoprocentně: mám totiž dva desklety těsně vedle sebe a při novém načtení se ten pravý objeví posunutý asi o 20 px (naplácnutý přes kamaráda.
Citace: "CHACAL"
tusim ze se nan nich da doklikat naky nastaveni a tam je neco jako "pamatovat pozici"
a neví někdo, kde ji mám najít, prošel jsem snad všechno, ale kde nic tu nic. Stačil by mi jen konfigurační soubor, jestli se v něm dá všechno nastavit - což by snad mělo.
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #7 kdy: 17 Prosince 2006, 18:04:32 »
Také bych si chtěl udělat něco podobného. Zkoušel jsem GDesklets, ale je to mizerně pomalé - než se každý desklet zvlášť načte, trvá to věčnost. A pracovat s tím opravdu nejde... PC mám celkem rychlé, navíc jsem to zkoušel i na jiném, rychlejším, takže tím to nebude. Máte to také tak?

Skeletonix

• Host
« Odpověď #8 kdy: 17 Prosince 2006, 20:01:42 »
Ne mě gdesklets běhaj svižně .... P-D 2.8Ghz 1024RAM GeForce 7600

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #9 kdy: 17 Prosince 2006, 20:05:50 »
Mám Pentium M 1,8 GHz k tomu Ati X700 128 MB VRAM

a GDesklets mi běhají úplně v pohodě...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Tomáš Pikálek

• Závislák
    • Tomáš Pikálek
« Odpověď #10 kdy: 18 Prosince 2006, 18:26:14 »
Celeron 1,8GHz, 1GB RAM, GeForce 5700LE a dost hrozné. Příští týden budu mít nové PC, tak uvidím.

Kony.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 18 Prosince 2006, 19:21:01 »
Tak jsem si zacal hrat..... a zatim asi takto

Kony.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 18 Prosince 2006, 19:25:48 »
A jeste se mi porad nepovedlo tohle

neumim to nejak ovladat tento kousek.. proste nevim co mam udelat, abych mohl nejak ovladat tu muziku a aby se tam ukazalo, proste porad to je jak to je na tom obrazku

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.