Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kodeky  (Přečteno 1954 krát)

bricattus

• Návštěvník
kodeky
« kdy: 05 Srpna 2009, 22:43:50 »
nějak mi nejdou nainstalovat kodeky, abych mohl v Kdenlive exportovat pomocí mpeg-2 a mpeg-4
Na Ubuntu jsem přešel z přesvědšení, Gates mně naštval svým nekvalitním softwarem. Raději budu říkat svémupočítači Soudrhu, než abych tam nainstaloval Wokna.
---------------------------
Ubuntu 9.4 Jaunty, Intel Core Duo 2 2.10 GHz, 1GB RAM, grafika NVIDIA 256MB ---- prostě ta moje šunka :P

Šuohob

• Závislák
Re: kodeky
« Odpověď #1 kdy: 05 Srpna 2009, 22:50:15 »
Jak jsi to instaloval? Zkus vlézt do Aplikace->Přidat/odstranit a hledat ffmpeg a zkus je nainstalovat.
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

bricattus

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Srpna 2009, 22:58:32 »
to už mám:( stáhnul jsem si SDL ale na *.tar.gz jsem asi levej
Na Ubuntu jsem přešel z přesvědšení, Gates mně naštval svým nekvalitním softwarem. Raději budu říkat svémupočítači Soudrhu, než abych tam nainstaloval Wokna.
Ubuntu 9.4 Jaunty, Intel Core Duo 2 2.10 GHz, 1GB RAM, grafika NVIDIA 256MB ---- prostě ta moje šunka :P

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 05 Srpna 2009, 23:12:05 »

bricattus

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Srpna 2009, 10:33:18 »
hlásí to chyby při vystupování z adresářů..

Michal "The_M" Chlup

• Aktivní člen
  • *
  • Who Dares Wins
« Odpověď #5 kdy: 08 Srpna 2009, 06:29:53 »
Zdravím.
Doporučuji nainstalovat VLC Media player.
http://www.videolan.org/vlc/
Má snad všechny nejpoužívanější kodeky zabuvané, a příjemně se s ním pracuje. Vřele doporučuji.

The_M
Neptejte se "Proč bych měl chtít Linux?". Ptejte se "Proč by měl Linux chtít mne?".

Acer Extensa 5230E - Intel Celeron 900 2,2Ghz; 3GB RAM; Intel UMA 4500M; 160GB HDD + 500GB ext. HDD.  Jsem nováček, mějte prosím pochopení pro mé hloupé otázky.

bricattus

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Srpna 2009, 18:24:55 »
to už jsem nainsta
loval, bylo to totiž to jediné co mi bralo titulky... Totem je na hov..

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 10 Srpna 2009, 09:33:09 »
Totem je dost jednoduchej, zabira snad nejvic pameti ze vsech prehravacu, ale titulky prehrat umi, ale ne automaticky... Musi se v seznamu stop kliknout pravym tlacitkem na stopu s filmem a zvolit vybrat textove titulky. Jinak dobry prehravac je take Kaffeine, pouzivam ho spolecne s vlc

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 10 Srpna 2009, 11:17:40 »
Totem je dost jednoduchej, zabira snad nejvic pameti ze vsech prehravacu, ale titulky prehrat umi, ale ne automaticky... Musi se v seznamu stop kliknout pravym tlacitkem na stopu s filmem a zvolit vybrat textove titulky. Jinak dobry prehravac je take Kaffeine, pouzivam ho spolecne s vlc

Totem umí načíst automaticky titulky, které mají stejný název jako film, pakliže se to povolí v nastavení. Takto funguje většina přehrávačů.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 10 Srpna 2009, 12:53:08 »
Totem umí načíst automaticky titulky, které mají stejný název jako film, pakliže se to povolí v nastavení. Takto funguje většina přehrávačů.

To je pravda, toho jsem si nevšim. Ale zlaté Vlc ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.