Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s posilanim emailu  (Přečteno 1980 krát)

LucaS

• Návštěvník
    • Katalog firem
problem s posilanim emailu
« kdy: 08 Října 2006, 21:20:06 »
Zdravim, cca posledni tyden se potykam s jednou neprijemnosti. Z niceho nic mi prestalo fungovat posilani emailu. Prisel jsem na to, az na me upozornili lidi (vesmes prace), kterym jsem psal a po tydnu nic neprislo. Klient normalne odesle zpravu, vse probehne v poradku, ale email nedorazi. Nejprve jsem se domnival, ze je neco spatne na centrum.cz (ismtp.centrum.cz) ale stejny problem mam i u ostatnich emailu (seznam, ...) Pouzivam na emaily klienta KMail (Kubuntu 6.04) a zkousel jsem pro tento problem i evolution a nic. Email odejde, ale nedojde :-( Uz si s tim fakt nevim rady... Psal jsem i na podoporu centrum.cz, ale zatim bez odezvy... Zapeklita situace, zrovna kdyz potrebuji fungovat :-(
Diky LucaS

Jeste dodavam, ze prijimani emailu funguje, jen odesilani a v nastaveni serveru neni chyba...

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
« Odpověď #1 kdy: 08 Října 2006, 22:21:07 »
Pokud se problem projevuje u ruznych klientu, pochybuju ze by se jednalo o nejaky konkretni problem v Linuxu. Jenze pro to neni dukaz. Idealni by bylo vyzkouset jiny operacni system, zda-li se problem vyskytuje i tam.
Jakym zpusobem jste pripojen k Internetu? Pouzivate router nebo neco podobneho? Jaky je vas poskytovatel pripojeni?

Dalsi moznosti by bylo vyzkouset jiny SMTP server nebo jiny emailovy ucet, napriklad na Seznamu nebo na Gmailu.

LucaS

• Návštěvník
    • Katalog firem
« Odpověď #2 kdy: 08 Října 2006, 22:30:15 »
jj, pouzivam router a jsem bezdratove pripojeny k jedne vesnici, kde je vytvorena komunitni sit. O router se staram sam, ale do nej jsem nezasahoval. Co se deje dal, jiz nevim. Zkusim wokna na jinem stroji a dam vedet. Diky za radu. A to jako myslite, ze by to vazlo nekde na ceste k centrum?!?

ps: smtp na seznamu jsem take zkousel.

LucaS

• Návštěvník
    • Katalog firem
« Odpověď #3 kdy: 08 Října 2006, 23:06:48 »
no tak musim rict, ze problem asi neni v linuxech, poslal jsem email pres outlook a zatim stale cekam a nic... ted uz fakt nevim co delat. Snad jen cekat co mi napisi z centrum.cz na coz cekam uz od patku... :-(

snop

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 08 Října 2006, 23:20:33 »
no uz je asi jasne ze neni problem u tebe. Njelepsi bude kdyz napises poskytovately netu...server ktery se stara o konekt asi nekde dropuje pakety alebo neco podobne...proste na ceste mezi tebou a napr. centrum se tyto pakety strati a je dost pravdepodobny ze ich brzdi vas server.
...........................--== sNop ==--............................
-- pgp - http://radeonvmod.ic.cz/keys/snop3.asc --
              AMD Sempron 2800+  1024MB RAM               ATI Radeon 9550        2x80GB HDD

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.