Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GRUB chyba 18 [vyřešeno]  (Přečteno 1096 krát)

Bueno

• Návštěvník
GRUB chyba 18 [vyřešeno]
« kdy: 06 Srpna 2009, 11:35:16 »
Zdravím,
Do ted jsem používal WinXP a nějak mě otrávili. Rozhodl jsem se tedy pokusit se přejít na Linux, stáhl jsem si ISO Fedory a Ubuntu, at ale nainstaluji jakoukoliv verzi, tak se nikdy nedostanu dál jak k zavaděči GRUB, který v případě Ubuntu hlásí chybu 18 a v případě Fedory chybu 22. Na internetu jsem vygooglil hodně na toto téma o těchto chybách, nicméně chyba 22 u Fedory je spojována vždy s Windows, resp. s používáním více OS, jenže já jsem zvolil při instalaci tu možnost při dělení disku, aby byly zrušeny všechny stávající oddíly a ytvořeny nové dle vzoru. U Ubuntu ta chyba 18 jsem zase našel, že s největší pravděpodobností není GRUB v prvních 8GB na HDD, nebo že je až za nevím ted kolikátým cylindrem... no to jsou věci s kterými si vážně neporadím sám a budu vděčný za jakoukoliv radu. Hlavně to došlo tak daleko, že už nejdou ani zpět nahodit Windows, instalace se nerozeběhne, končím u inicializace hw počítače. :-D
HW: ntb Fujitsu Siemens Lifebook S series 6120D, CPU Intel Centrino 1,4 GHz, 768MB Ram, HDD 250GB. Disk i paměti byly z Ubuntu Live CD prověřeny na chyby a žádná nalezena nebyla.

Pokud by se snad našel někdo kdo by to se mnou prošel třeba na icq, mám 191227414.

Předem díky za pomoc při řešení tohoto problému.
« Poslední změna: 06 Srpna 2009, 14:45:54 od kiklhorn »

kalfar

• Aktivní člen
  • *
Re: GRUB chyba 18
« Odpověď #1 kdy: 06 Srpna 2009, 13:05:05 »
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: GRUB chyba 18
« Odpověď #2 kdy: 06 Srpna 2009, 14:40:56 »
Z PCLinux fóra:

Citace
Bueno přišel na chybu sám... při instalaci (Ubuntu) měl špatně nebo vůbec vybraný disk pro zavedení Grubu... vyřešeno.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.