Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přechod na nový LinuxMint  (Přečteno 7709 krát)

M.iss

• Návštěvník
Přechod na nový LinuxMint
« kdy: 07 Srpna 2009, 13:22:02 »
Ahoj, chci se zeptat zda je i u LinuxMintu možné přejít na novější verze bez nutnosti instalovat systém z CD jen za pomocí updatu jako je tomu u Ubuntu.
Děkuji

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: Přechod na nový LinuxMint
« Odpověď #1 kdy: 07 Srpna 2009, 13:36:25 »
Je to v podstatě také Ubuntu.
Např přechod z Mint 6 --> Mint 7. Vše by to mělo být vždy popsáno v "Releases notes" při vydání další verze.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

hepet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 07 Srpna 2009, 14:30:01 »
Co musíš udělat je detailně popsáno na domovské stránce LinuxMint. Já bych ale volil čistou novou instalaci, pokud ovšem mohu poradit.

M.iss

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 07 Srpna 2009, 14:49:40 »
Děkuji já se jenom ptám protože mě tahle distribuce velmi zaujala (jednoduchost, pěkný vzhled, ...). Rozhoduji se mezi Ubuntu 9.04 a LinuxMint 7 proto ten dotaz

luisah

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 07 Srpna 2009, 15:26:08 »
Jak již napsal Milhous, Linux Mint 7 = Ubuntu 9.04 + předinstalované kodeky + změněný vzhled.
Jednoduchost je prakticky stejná s Ubuntu a pěkný vzhled ....

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 07 Srpna 2009, 18:07:01 »
+
Jak již napsal Milhous, Linux Mint 7 = Ubuntu 9.04 + předinstalované kodeky + změněný vzhled.

+ má několik vychytávek navíc. Ale to je věc vkusu, jestli to je potřebné...

N. Á. V. O. D. Y.

luisah

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 07 Srpna 2009, 18:43:21 »
+

+ má několik vychytávek navíc. Ale to je věc vkusu, jestli to je potřebné...
Jo, nějaký drobnosti, ale nic podstatného. Aspoň z mého pohledu. Viz. nabidka, kterou opravdu nemusím.

hepet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 07 Srpna 2009, 20:13:11 »
Já ho mám jako jednu z dister spolu s PCOS a UE, bohužel jen GNOME, KDE mi kvůli kartě nejede. Ale zprovoznil jsem alespoň kostky. Ty se točí.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 07 Srpna 2009, 20:51:59 »
luisah: Zrovna Nabídka aplikací se mi velice zamlouvá. Jen by mohly zapracovat na tlačítku Oblíbené, je to moc mimo.Rozhodně však lepší, jak v KDE4!

N. Á. V. O. D. Y.

luisah

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 08 Srpna 2009, 09:59:59 »
luisah: Zrovna Nabídka aplikací se mi velice zamlouvá. Jen by mohly zapracovat na tlačítku Oblíbené, je to moc mimo.Rozhodně však lepší, jak v KDE4!
Vkus je vkus. No budiž, ale stejně nechápu, komu se zamlouvá nabídka vměstnaná do jednoho tlačítka "start" - takový maglajs. Zlátá trojkombinace v "normálním" gnome. :D

EDIT: A takto začíná flejm  ;D
« Poslední změna: 08 Srpna 2009, 10:02:13 od luisah »

col_boggy

• Host
« Odpověď #10 kdy: 08 Srpna 2009, 10:24:01 »
Mně se zase líbí ta kde4 nabídka; způsob rozdělění aplikací je dost inovativní a přehledný, jen chvíli trvá si na to zvyknout. A první záložka "oblíbené", kam si člověk nahází nejpoužívanější aplikace, mi přijde o dost lepší, než to jako v gnome rozházet do tří nabídek a dalších dvaceti submenus :P. (ano, a nebo, jako u mintu, to neřešit vůbec a všechno hodit na jedno místo. wow. stejně jako načítací čas, který je na slabším počítači až sekundu nebo dvě.)
« Poslední změna: 08 Srpna 2009, 10:28:16 od wingman »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 08 Srpna 2009, 10:30:47 »
Když si chci spustit program, prostě kliknu a je to. Jaképak zdlouhavé procházení MENU? ;-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

col_boggy

• Host
« Odpověď #12 kdy: 08 Srpna 2009, 10:35:18 »
To je vlastně logické - z toho plyne, že proč se proklikávat složkama, když nemusíme? :P Asi by měl někdo dát do brainstormu, že linux zbytečně ztěžuje přehlednost složek, když je hází do adresářů, místo toho, aby všechno vysypal do "/"..
« Poslední změna: 08 Srpna 2009, 10:39:50 od wingman »

luisah

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 08 Srpna 2009, 10:54:39 »
kam si člověk nahází nejpoužívanější aplikace, mi přijde o dost lepší, než to jako v gnome rozházet do tří nabídek a dalších dvaceti submenus :P.
Nejpoužívanější aplikace strkám jako spouštěč na horní panel (holt dva panely jsou dva panely), a nemusím ani klikat na menu.  :P

col_boggy

• Host
« Odpověď #14 kdy: 08 Srpna 2009, 11:20:04 »
Nejpoužívanější aplikace strkám jako spouštěč na horní panel (holt dva panely jsou dva panely), a nemusím ani klikat na menu.  :P
Když je těch "nejpoužívanějších aplikací" deset a víc, tak si nedovedu představit, že bych se tím rozhodl prasit celý horní panel. :)

luisah

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 08 Srpna 2009, 11:28:30 »
Když je těch "nejpoužívanějších aplikací" deset a víc, tak si nedovedu představit, že bych se tím rozhodl prasit celý horní panel. :)
Já si nedovedu představit deset a více položek na jednom panelu s menu, systray, plochami a košem. Když máš dva panely, luxus si můžeš dovolit - mám jich 11.

S tímto argumentem, opravdu, ale opravdu nemohu souhlasit. Ne, ne, ne, ne ... ne :D A ještě jednou ne :D

qUAKER

• Host
« Odpověď #16 kdy: 08 Srpna 2009, 11:40:39 »
a nejlepší je to stejně mít v docku :D

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #17 kdy: 08 Srpna 2009, 11:56:07 »
a nejlepší je to stejně mít v docku :D

Pakliže funguje jak má :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

qUAKER

• Host
« Odpověď #18 kdy: 08 Srpna 2009, 12:13:53 »
používám pro dock itask-ng modul v e17(kombinovaný taskbar a launcher, umí i gadcon - tzn. přidávat applety, které se dají dát na plochu a panel) a 100% spokojenost, taskbar mi díky ecomorphu zobrazuje i náhledy oken, když najedu na tu ikonku :)

UfoNet

• Stálý člen
  • **
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
« Odpověď #19 kdy: 08 Srpna 2009, 14:15:46 »
luisah
Nevím mě se ta jejich "menu nabídka" líbí a komu ne tak ten si snad může přidat i tu klasickou z Ubuntu :)
Je jednoduchá a používá prvky z Visty. Moc by mě zajímalo kolik lidí tady z fora má právě nainstalovaný Mint...
 Mě moc láká ale zůstal jsem u Ubuntu- nevím proč. Snad asi že si nerad zvykám na něco nového
« Poslední změna: 08 Srpna 2009, 14:19:54 od Sentello »
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

luisah

• Závislák
« Odpověď #20 kdy: 08 Srpna 2009, 19:15:09 »
Mě se jako taková líbí (třeba i nabídka OpenSuSE), ale ne na práci :) Dokonce jsem si zkoušel kdysi nainstalovat i na buntu tuto nabídku, ale jednoduše řečeno, nesedí mě nabídka o jednom "tlačítku", kde je nacpaný všechno.
Vím, že je možné si přidat klasickou, ale to už můžu zůstat na Ubuntu, resp. teď jedu na Fedoře.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #21 kdy: 09 Srpna 2009, 11:12:27 »
Ono to je trochu jinak. Ovládací panely jsou v jednom okně, tudíž 2 kliknutí. Nejpoužívanější aplikace mám na panelu, takže lezení do menu nehrozí...

N. Á. V. O. D. Y.

UfoNet

• Stálý člen
  • **
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
« Odpověď #22 kdy: 09 Srpna 2009, 18:52:52 »
Milhouse používáš Mint ?

btw: je to sice off topic ale musím se s podělit o poznatek :)
Dneska jsem si nainstaloval Linux Mint vedle Ubuntu a zjistil jsem že na mintu mě pracuje daleko líp moje nepodporovaná grafika od VIA. Například: U přehrávače Totem při přechodu na celou obrazovku Ubuntu tak trochu nestíhá vykreslovat a všelijak to problikává asi 2 vteřiny pak je to ok. U Mintu se mě nic takového nestalo! Kde, nebo v čem je rozdíl? Kodeky?
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

col_boggy

• Host
« Odpověď #23 kdy: 09 Srpna 2009, 19:42:35 »
btw: je to sice off topic ale musím se s podělit o poznatek :)
...
Kde, nebo v čem je rozdíl? Kodeky?
Ve skutečnosti můžou za všechno mloci... ;)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #24 kdy: 10 Srpna 2009, 08:57:07 »
Mint mám na jednom kompu s nVidií, takže bez problémů.
Na kompu s VIA (GPU i CPU) mám Ubuntu a výkon GPU je špatný. Ale viním vývojáře VIA, divil bych se, kdyby to bylo s jiným distrem lepší.
Ale nic nezpochybňuju. :)

N. Á. V. O. D. Y.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.