Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak stáhnout .deb balíky z repozitáře a všechny jejich závislosti?  (Přečteno 2276 krát)

LuciusMare

• Závislák
Mám počítač,architektura i386 s připojením k internetu a se vším co má linuxový počítač mít.Pak mám druhý,architektura ppc,nemožné připojení k internetu (zatím) a chybějící gcc a make (jo,taky nechápu jak na to mohli zapomenout).Nevíte jak se má z repozitářů debianu stáhnout .deb balík i se všemi závislostmí,doporučeními (hlavně dokumentace) a tak podobně?Zkoušel jsem apt-zip,ale ten z nějakého důvodu chtěl i přesto že to má napsané v manu se chtěl připojit k internetu,což samozřejmě nebylo možné.Děkuji za pomoc.
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

min25

• Aktivní člen
  • *
Já to řeším tak že pokud instaluji balík kterému chybí závislosti instalace skončí chybou spustím Synaptic a dám opravit chybný balík a Synaptic automaticky doinstaluje vše potřebné /pokud to zdroje obsahují/. Jistě někdo poradí inteligentnější řešení :)

luisah

• Závislák
Já bych to udělal takto:
Smázl všechny balíky z
/var/cache/apt/archives
a pak v synapticu zvolil co chceš "instalovat" -> pouze stáhnout a vše bych potvrdil. Balíky se uloží do
/var/cache/apt/archives
a ty je pak jen všechny zkopíruješ na flešku a na druhém pc opět vložíš do daného umístění a v synapticu zvolíš stejný postup (balíky se budou instalovat z
/var/cache/apt/archives

Premet: Uf, tak toho jsem si nevšiml :)
« Poslední změna: 09 Srpna 2009, 17:48:17 od luisah »

premet

• Host
To asi ne, když se jedná o jinou architekturu  :).

LuciusMare

• Závislák
Já to řeším tak že pokud instaluji balík kterému chybí závislosti instalace skončí chybou spustím Synaptic a dám opravit chybný balík a Synaptic automaticky doinstaluje vše potřebné /pokud to zdroje obsahují/. Jistě někdo poradí inteligentnější řešení :)
Citace
Pak mám druhý,architektura ppc,nemožné připojení k internetu
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

qUAKER

• Host
aptoncd

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.