Dobrý den,
rád bych si nechal od Vás poradit v několika věcech:
chci si dát Ubuntu na druhý harddisk - připravil jsem si pro něho část disku o velikosti 18 GB- je to dostatečné místo? Myslím, že ano, pokud si dobře pamatuji. Naformátoval jsem na Ext3 nebo Ext2 - někdo mi doporučoval i jakýsi Freiser? Je to lepší - čím se formáty z hlediska praktických činností liší? Nebudu se tedy už muset zabývat při instalaci formátováním? Nerad bych si na PC něco zmršil.
I nadále bych rád, aby WinXP zůstaly primárním bootovacím systémem ... jak na to?
Jsem slabozraký, vím, že Ubuntu má speciální zvětšovací engine, ale ten mi svého času ne příliš dobře ungoval - kousalo se to .. hlasovou nepotřebuji, resp. ev. bych ji přivítal, ale pokud je fungování stabilnější a lepší bez ní, tak raději ne.
Prý se dá zapnout zvětšení i v 3D efektech - kde prosím se to zapíná. Je to celoobrazovkové zvětšení všech aplikací? kterých ne ...
Když si nainstaluji neasistivní distribuci Linuxu (bez asistivních enginů - hlas Orca, zvětšení), je možné třeba později si do této distribuce Orcu stahnout a přiinstalovat nebo to jsou dvě odlišné distribuce spojené jen jedním označením Ubuntu?
Děkuji za všechny odpovědi - propím polopaticky - s Linuxem začíná. Díky. Miloš