Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde mi tlačiareň HP Laserjet p1006  (Přečteno 4164 krát)

richard.m

• Návštěvník
Nejde mi tlačiareň HP Laserjet p1006
« kdy: 12 Srpna 2009, 16:50:36 »
Ahojte.

Mam problem pri rozbehani tlaciarne. Ked som mal prvy krat naistalovany Linux Ubuntu, doinstalovalo driver a islo to. Teraz som to robil a mam jeden problem. vsetko prebehne OK. Ked dam tlacit, vypisemi v nastaveni tlaciarne! STAV TLACIARNE: necinna - /usr/lib/cups/filter/foomatic-rip failed"

Neviete co s tym? Prosim dajte vediet, SURNE!!!

Vopred Diky, Ahojte.

lubos.pb

• Aktivní člen
  • *
Re: Nejde mi tlačiareň HP Laserjet p1006
« Odpověď #1 kdy: 18 Srpna 2009, 08:16:48 »
Použij HPLIP. Díky tomu jsem stejnou tiskárnu rozběhal vždy na různých verzích *BUNTU.  ;)
HP 6125
Kubuntu 8.04

pisko

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Srpna 2009, 23:21:39 »
zdravim... mam take problem s hp p1006 pri instalaci se mi rozbehla normalne ale jelikoz mam notebook tak jsem ji odpojil od usb a pote znovu pripojil a ted vubec nereaguje... softwarove to vypada ze vse probhne v poradku jen z tiskarny nic nevyjede... pouzivam na notebooku jak ubuntu 9.04 tak gentoo a mel sem stejny problem na starem notebooku s gentoo. vzdy sem musel do vyndousu vytisknout treba prazdnou stranku a pak to zase fungovalo... ale staci odpojit ci vypnout tiskarnu a je konec... a jelikoz na tomhle notebooku nemam vyndousy tak nemam moznost to ani takhle sprovoznit... nevi nekdo nejakou radu... ? rad poskytnu nejaky logy atd.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2009, 00:10:37 »
Nemám tu tiskárnu, takže nemůžu zaručit úspěch, ale podle níže uvedených odkazů by měl (obecně - problém s tím, že systém tiskárnu najde, ale netiskne) pomoci tento postup:

- odinstalovat tiskárny v Systém → Správa → Tisk
- nainstalovat balíky
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install hplip hplip-gui
- spustit
Kód: [Vybrat]
sudo hp-setup a nainstalovat tiskárnu dle instrukcí tam

Napiš, jak dopadlo.

http://hplipopensource.com/hplip-web/models/laserjet/hp_laserjet_p1006.html
http://blog.ibeentoubuntu.com/2008/11/hp-laserjet-p1006-horror-wont-print.html
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

pisko

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Srpna 2009, 21:25:53 »
tak sem si s tim nejak hral skusil sem ten hplip a nejak to zacalo fungovat... ikdyz hned po nainstalovani hplip to neslo... jeste mi nejde ze kdyz dojde papir tak nestaci ho tam jen dodat ale musim tiskarnu vypnout zrusit tisk zapnout a dat znovu tisk
ale jinak dik za pomoc uz sem byl docela v krizi jelikoz sem musel vsechno do prace vozit jinam a tam tisknout...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.