Nevím, jestli je zzzzip ve správném fóru 

Na Blizzardově webu je návod výhradně pro platformu WIN. Jinak přiložené CD je vhodné akorát tak pověsit na zpětné zrcátko v autě 

Je potřeba postupovat důsledně podle návodu na blizzardsweb. A taky je důležité, jestli máš starší kartu s čipem 7134 nebo novější 7135, tam můžou být jiné ovladače. No ale dost už o Windows než nás admin vyžene 

Tu s čipem 7134 jsem vcelku v pohodě rozchodil pod Kubuntu EE, akorát mám problém s přehrávací aplikací - jediná ve které to chodí bez problémů je TVtime, obraz pěkný, nepadá, bohužel má takové specifické ovládání, velmi podobné skutečnému televizoru, ovšem pro PC nepraktické. např. jsem nenašel jak přepnout kanál rychle myší, dá se vyťukat číslo na numpadu, ale to není ono. Pojmenování kanálů se pravděpodobně bude muset udělat ruční editací xml souboru s kanály apod.
Dobře vypadá KdeTV, tam je menší problém ten, že nepřehrává (ehm) 

Tedy někdy jo, někdy ne. Někdy spustím začne hrát, jindy zase ne a vyhodí hlášku o nemožnosti grabovat a že mám nastavit v4l2 atd. 
xawtv se vůbec nechytal.
Samostatný problém bude nahrávání, moc jsme s tím zatím neexperimentoval. Zkusil jsem nainstalovat MythTv, ale když jsem viděl ten balík, co se měl instalovat včetně MySQL, tak jsem to zrušil. Obodobně Freevo, to jsem nainstaloval, ale nešlo ani přehrávání.
Já ani tak nepotřebuju aplikaci pro Media Center, jenom obyčejné nahrávání, třeba přímo od avi, pro záznam, jedno shlédnutí a vymazání. Ale třeba to nějak prokopnu.