Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: NEJEDE videoWonder pro TV  (Přečteno 1780 krát)

zzzzzip

• Návštěvník
NEJEDE videoWonder pro TV
« kdy: 10 Října 2006, 13:23:09 »
cau.mam problem s tou mou kartickou.kdyz jsem pouzil prilozene cd zprovoznil jsem jen radio (mimochodem nevim jak ukladat stanice),tak jsem vyzkousel http://www.volny.cz/blizzardsweb/hardware-videowonder.htm ale i po radach pro PRO TV nic.obraz lita jak splasenej,vlastne zadnej, a radio vubec.antena je domovni a pro radio antena z baliku ktera pred tim ficela coz mi prijde jako uplnej chaos.prosim poradte a pridejte i obrazky s nastavenim.diky moc

Robert

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 10 Října 2006, 13:35:53 »
na přiloženém cd jsou ovladače pro linux? tak karta by v principu chodit měla (chipset saa7134/5).  Čím to přehráváš? KDEtv, TVtime, xawtv?

igst

• Host
« Odpověď #2 kdy: 14 Listopadu 2006, 09:09:58 »
Nevím, jestli je zzzzip ve správném fóru :) Na Blizzardově webu je návod výhradně pro platformu WIN. Jinak přiložené CD je vhodné akorát tak pověsit na zpětné zrcátko v autě :) Je potřeba postupovat důsledně podle návodu na blizzardsweb. A taky je důležité, jestli máš starší kartu s čipem 7134 nebo novější 7135, tam můžou být jiné ovladače. No ale dost už o Windows než nás admin vyžene :)

Tu s čipem 7134 jsem vcelku v pohodě rozchodil pod Kubuntu EE, akorát mám problém s přehrávací aplikací - jediná ve které to chodí bez problémů je TVtime, obraz pěkný, nepadá, bohužel má takové specifické ovládání, velmi podobné skutečnému televizoru, ovšem pro PC nepraktické. např. jsem nenašel jak přepnout kanál rychle myší, dá se vyťukat číslo na numpadu, ale to není ono. Pojmenování kanálů se pravděpodobně bude muset udělat ruční editací xml souboru s kanály apod.

Dobře vypadá KdeTV, tam je menší problém ten, že nepřehrává (ehm) :)
Tedy někdy jo, někdy ne. Někdy spustím začne hrát, jindy zase ne a vyhodí hlášku o nemožnosti grabovat a že mám nastavit v4l2 atd.

xawtv se vůbec nechytal.

Samostatný problém bude nahrávání, moc jsme s tím zatím neexperimentoval. Zkusil jsem nainstalovat MythTv, ale když jsem viděl ten balík, co se měl instalovat včetně MySQL, tak jsem to zrušil. Obodobně Freevo, to jsem nainstaloval, ale nešlo ani přehrávání.
Já ani tak nepotřebuju aplikaci pro Media Center, jenom obyčejné nahrávání, třeba přímo od avi, pro záznam, jedno shlédnutí a vymazání. Ale třeba to nějak prokopnu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.