Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak zvětšit rozlišení obrazovky  (Přečteno 9079 krát)

Vojtha

• Návštěvník
Jak zvětšit rozlišení obrazovky
« kdy: 15 Srpna 2009, 11:37:57 »
Ahoj,
mám starší PC s Ubuntu a připojuji se na něj přes vzdálenou plochu (Systém - Volby - Vzdálená pracovní plocha)
Mám problém s tím, že maximalní rozlišení, které můžu nastavit je 832x624 a to je tak malé, že okna některých aplikací toto rozlišení přesahují.

Je možné že je to grafickou kartou? Je to sice starší PC, ale k monitoru již nebylo připojené několik měsíců, od té doby co jsme nainstaloval systém a zprovoznil vzdálenou plochu na PC už přidtupuji výhradně přes ní.

Díky za pomoc

picard

• Stálý člen
  • **
Re: Jak zvětšit rozlišení obrazovky
« Odpověď #1 kdy: 15 Srpna 2009, 12:03:42 »
Rozlišení obrazovky se dá nastavit v Aplikace -- Internet -- Klient vzdálené pracovní plochy - karta Obrazovka.
Vy jste uváděl jiný program
« Poslední změna: 15 Srpna 2009, 12:05:22 od drhlik »

Vojtha

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Srpna 2009, 13:54:09 »
omlouvám se, asi jsem se špatně vyjádřil. Systém - Volby - Vzdálená pracovní plocha je nastavení serveru, kde je Ubuntu. Na tento PC se připojuji z notebooku s Win XP pomocí Tightvnc Viewer, kde je ale rozlišení 832x624 maximální a víc se také nastavit nedá, protože ve větším rozlišení server zjevně data neodesílá ....

Potřebuji tedy změnu rozlišení provést na straně serveru

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 15 Srpna 2009, 16:26:16 »
Není problém spíš v tom, že na serveru není také stejný software - Tightvnc? Vypadá to, že si asi vzájemně nerozumí linuxový server a Tightvnc klient.

Vojtha

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Srpna 2009, 16:36:23 »
to si nemyslím, protože když připojím monitor, je rozlišení také takové a nedá se zvětšit.

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 15 Srpna 2009, 16:41:42 »
Na počítači s Ubuntu v Systém -- Volby -- Rozlišení obrazovky - máte možnost zvětšit si rozlišení?

Vojtha

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 15 Srpna 2009, 17:14:36 »
Tuhle volbu tam nemám, ale je tam volby Displej a tak to nastavit nejde, mám Ubuntu 9.04

picard

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 15 Srpna 2009, 17:34:23 »
mám sice Ubuntu 8.10, ale osobně používám Nvidia grafickou kartu a zvolil jsem si nesvobodný ovladač v Systém -- Správa -- Ovladače hardwaru a mám v Systém -- Správa -- NVidia X Server Settings a v tom si to můžu vyladit dle svého pomocí klikání.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #8 kdy: 16 Srpna 2009, 00:22:01 »
To co rika drhlik je platné i pro Ubuntu 9.04.
Oficiálni (nesvobodný) ovladač od nVidie a pak to jde tak jak říká. Měla by to být verze 180.
Pozor, po instalaci je nutný restart celého pc aby se ovladač projevil jako aktivní (povolený).
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Vojtha

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 16 Srpna 2009, 11:09:26 »
dik zkusim

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.