Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nastavení internetu po instalaci Ubuntu 9.04 [vyřešeno]  (Přečteno 1587 krát)

mariangru

• Aktivní člen
  • *
Ahoj
je to banální. Hledal jsem na wiki i zde na foru, ale nikde jsem nenašel. Prosím, jestli víte nějaký návod jak nastavit drátový internet po instalaci. Automaticky to nejde. Dík
« Poslední změna: 18 Srpna 2009, 06:28:49 od kiklhorn »
Ubuntu Studio 12.10. HP ProBook4510s

kalfar

• Aktivní člen
  • *
Re: nastavení internetu po instalaci Ubuntu 9.04
« Odpověď #1 kdy: 17 Srpna 2009, 12:22:36 »
Vpravo nahoře v liště je ikonka černého počítače, na ní klikni pravým myšidlem a dej Upravit připojení/Edit connections. Potom klikni na Přidat/ADD a následující nabídku vyplň. Poté by jsi se měl připojit.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

mariangru

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 17 Srpna 2009, 13:02:27 »
jo, díky Kalfare za Tvoje rady - tak to zkusím, a doufám, že to půjde.
Já, k tomu, co máš napsané o té Vistě - já jsem kupoval NB a taky jsem musel k tomu za 4000 koupit Windows - i tak jsem věděl, že budu mít Linux. Mám Ubuntu už 3 roky, vše je naprosto v pohodě. Pořád jsem začátečník, tady to forum mi hodně pomáhá - vše se vždy vyřešilo zde a já jsem maximálně spokojený. Windows mi pořád padal a sraly mě ty bubliny a nesmslné hlášky systému cokoliv jsem měl udělat. ras. Díky a čau

Sergej158

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 17 Srpna 2009, 21:57:29 »
Půjde tento postup i u Wi-Fi ?
Vím,že nic nevím.
S.

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 17 Srpna 2009, 22:04:30 »
Půjde tento postup i u Wi-Fi ?

Mělo by to být podobné, navíc pokud se pokusíš k síti prvně připojit, sama se uloží do seznamu a odpadne zapisování některých údajů.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

mariangru

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 18 Srpna 2009, 06:18:04 »
tak jsem to tak zvládnul - vše funguje, díky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.