Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prehliadac obrazkov  (Přečteno 2653 krát)

dzooky

• Aktivní člen
  • *
Prehliadac obrazkov
« kdy: 17 Srpna 2009, 22:25:38 »
Chalani mohli by ste mi poradit nejaky prehliadac obrazkov v style ACDSee aby vedel aj upravit ako konvertovanie zmena velkosti atd.
ALe potrebujem nieco co nemusi nic importovat (ako digikam, picasa a pod.)
Proste behat po disku atd bez potreby importovania.

Dikz

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
Re: Prehliadac obrazkov
« Odpověď #1 kdy: 17 Srpna 2009, 23:39:47 »
Měl jsem přesně stejné požadavky, hlavně neorganizovat, nevyhledávat, netřídit do alb a do kolecí... Jediný, který jsem objevil a vyhovuje mi je gThumb, jediné, co je mrzuté, že blbě odstraňuje červené oči, ale to se dá oželet... Jinak plně splňuje to, co píšete.
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

pivasud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2009, 06:22:10 »
co gwenwiev ?
kubuntu 9.10

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2009, 08:37:27 »
co gwenwiev ?
Ten neznám, ale vypadá pěkně, zkusím.
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

dzooky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2009, 08:47:21 »
Skusim chalani
Ja som vcera stiahol XnviewMP
Celkom v pohode to je. Len je to este alpha verzia vela tam toho nieje

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #5 kdy: 18 Srpna 2009, 08:52:09 »
ALe potrebujem nieco co nemusi nic importovat (ako digikam, picasa a pod.)
Proste behat po disku atd bez potreby importovania.

Picasa nic neimportuje, jen hlídá zvolené složky, jestli tam něco nepřibylo. o je myslím OK.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

dzooky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 18 Srpna 2009, 10:45:52 »
Picasa nic neimportuje, jen hlídá zvolené složky, jestli tam něco nepřibylo. o je myslím OK.

Hmm prave som spustil Picasu
Je tam button Import, kde si vyberies adresar ktory ces importnut a ono to nakopiruje kdesi
V menu je moznost Add folder to picasa ale pri tomto mi picasa zmrzne

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 18 Srpna 2009, 10:50:15 »

Je tam button Import, kde si vyberies adresar ktory ces importnut a ono to nakopiruje kdesi
Picassa je jedno ze zvěrstev, které uživateli přímo nutí svoje postupy... Ale to je můj subjektivní názor, prostě fotky si organizuji po svém, sám a mimo jakýkoli soft, stačí mi na to standardní nástroje OS, ne nějaký správce obrázků, nechci být závislý na jakémkoli nástroji. Na Picasse mi navíc vadí, že není nativní Linux aplikaci, ale že běhá pod wine, není k tomu žádný racionální důvod, prostě mi to vadí. Zkusil jsem gwenwiew a asi přesedlám z gThumb, je pěkný (lepší)... Opět subjektivní názor

Bum

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 18 Srpna 2009, 11:55:42 »
Eee. So zaujmom si si zacal citat toto vlakno a povedal som si skusim tiez gwenview. Ale ked mi vypisalo, musim ze stiahnut 35 MB a zabere to potom dalsich 110 MB. Tak som si povedal ne e. Nie ze by som mal maly disk, ale nevidim dovod preco cely system kvoli pozeraniu fotiek takto zvacsovat. Staci mi to co uz v systeme je.

pivasud

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 18 Srpna 2009, 12:07:14 »
no tak toto jsem neresil nebot ho mam jiz v zakladni instalaci takze jsem ani nepatral jak je velike nic mene mi vyhovuje ze vsech asi nejvit a dokonce se mi i libi  :)
kubuntu 9.10

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 18 Srpna 2009, 12:57:09 »
Eee. So zaujmom si si zacal citat toto vlakno a povedal som si skusim tiez gwenview. Ale ked mi vypisalo, musim ze stiahnut 35 MB a zabere to potom dalsich 110 MB. Tak som si povedal ne e. Nie ze by som mal maly disk, ale nevidim dovod preco cely system kvoli pozeraniu fotiek takto zvacsovat. Staci mi to co uz v systeme je.
Je to aplikace pro KDE (v Ubuntu, kde je základní graf. prostředí gnome si musí stáhnout i některé knohovny z KDE)

dzooky

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 18 Srpna 2009, 13:12:17 »

Mne nejde len o prezeranie fotiek ale o ich upravu ako konvertovanie do inych formatov, zmena rozlisenia atd.  A hlavne nech sa to da robit hromadne.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #12 kdy: 18 Srpna 2009, 15:23:52 »

Když nechceš Import, nedávej Import. Zvol si pouze v Tools - Folder Manager který adresáře s obrázky chceš kontrolovat na změny...
Jestli ti Picasa mrzne, tak bude chyba jinde... já ho používám na 4 strojích a nemrzne. Hlavně oceňuji, že úpravy mohu jednoduše přenést do jiného PC přes flešku, dokonce i na Win či Mac...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.