Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mplayer+titulky  (Přečteno 3496 krát)

Kumar

• Návštěvník
mplayer+titulky
« kdy: 18 Srpna 2009, 10:13:40 »
Mam taky problem s titulkami na mplayeri. Nastavoval som kodovanie podla wiki ale nepomaha to. Stale sa mi niektoré znaky zobrazuju ako _ alebo nejake ine znaky. Skusal som to nastavit aj v config subore aj v grafickom prostredi mplayera ale stale to iste. Nastavoval som to CP1250 ako podla wiki. Vo VLC mi tie titulky pekne zobrazuje ale nemozem pouzivat VLC lebo to chcem na HD a to mi vo VLC seka :-/ Neviete kde by mohla byt chyba?

kalfar

• Aktivní člen
  • *
Re: mplayer+titulky
« Odpověď #1 kdy: 18 Srpna 2009, 10:21:17 »
A máš tam nastavené písmo na titulky, které podporuje české znaky? Výchozí písmo to neumí.
Co se týče sekání VLC, zkus nainstalovat nejnovější verzi 1.01 a případně si pohrát s video výstupy. U mě se tak sekání odstranilo.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Kumar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2009, 12:16:20 »
No mam nastaveny arial a kodovanie CP1250. No a s tym VLC som skusal menit vystupy ale stale to sekalo. Skusal som to na Black howk down 1080p od DONa a ta mi sekala aj na mplayeri :D Resp. mi nestihal zvuk za obrazom.

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2009, 14:36:43 »
Tak to nemá smysl řešit, na to nemáš dostatečně výkonný počítač.
Ubuntu jsem nainstaloval v úterý,ve středu jsem si přečetl tyhle stránky,čtvrtek byl dnem doinstalací programů a dnes jsmem se utvrdil,že tu Vistu jsem kupoval draze a zbytečně. >:(

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2009, 14:54:02 »
Rád bych Ti pomohl, ale v současné době u mě Mplayer nepremává. Potrtkal som to instalací SMplayeru :)
Oni ty volby na kódování jsou dvě. Ale ty musíš zvolit jen jednu a to tu v záložce více napravo.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Kumar

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 18 Srpna 2009, 16:27:05 »

No neviem ale tak myslim ze mam celkom vykonnu masinu zeby to slapalo. Pod winom ide vsetko pekne bez trhania.
Core 2 Duo P8400 2.26GHz
3GB RAM
9600M GT

petertomasy

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 18 Srpna 2009, 17:35:09 »
V gmplayery platí nasledovný postup: Preferences>záložka Subtitles&OSD, Encoding nastav na : Slavic/Central European Windows (CP1250), dalej záložka Font , Encoding nastav na Unicode. ;)

kalfar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 18 Srpna 2009, 17:42:36 »

No neviem ale tak myslim ze mam celkom vykonnu masinu zeby to slapalo. Pod winom ide vsetko pekne bez trhania.
Core 2 Duo P8400 2.26GHz
3GB RAM
9600M GT

Aha :) Tak to vypadá na nějaké ošklivé problémy. Zkus LiveCD a pustit film tam bez nějakého nastavování.

vawaver

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 18 Srpna 2009, 21:48:41 »
Mal som podobny problem, mne miesto niektorych znakov davalo obdlznicky aj ked som mal kodovanie na c1250
Problem bol v tom ze nepouzival spravny font.
s tymto nastavenim v /etc/mplayer/mplayer.conf sa mi zacalo korektne zobrazovanie titulkov

Kód: [Vybrat]
subcp=windows-1250
font=/usr/share/fonts/truetype/ttf-dejavu/DejaVuSans.ttf
subfont-text-scale = "3"
subfont-blur = "4"
subfont-outline = "4"
V starsom popise vo wiki prave chybal ten riadok s tym fontom.
Snad ti to zaberie

Kumar

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 22 Srpna 2009, 20:26:51 »
Hmm nepomohlo :-/ Stale to robi tie blbe znaky.

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 22 Srpna 2009, 21:33:08 »
V gmplayery platí nasledovný postup: Preferences>záložka Subtitles&OSD, Encoding nastav na : Slavic/Central European Windows (CP1250), dalej záložka Font , Encoding nastav na Unicode. ;)

Tohle by mělo fungovat, alespoň u mě jo. Akceleraci HD videa v mplayeru jsem popisoval zde.

Kumar

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 22 Srpna 2009, 23:03:11 »
Tak to HD video sa mi podarilo celkom spojazdnit. Sem tam nejaky sek ale tak to asi uz nevyladim. Tiez mi niekedy zacne vyskakovat tearing vo videu.

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 23 Srpna 2009, 00:16:17 »
Jestli jsi si přidal repozitář NVidia Vdpau Team, vyzkoušej update na ovladače řady 190.*. Pro vychytání chyb spust mplayer s následujícími parametry

Kód: [Vybrat]
gmplayer /cesta/k/videu.avi 2> ~/mplayer-chyba.txt
V domovském adresáři se vytvoří soubor s chybovými výstupy mplayeru.

Kumar

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 23 Srpna 2009, 18:39:39 »
No skusla som tie nove ovladace ale nejak to neide.
http://xs842.xs.to/xs842/09340/untitled723.png
Mam 9800M GT. A tiez ked som pridaval do toho configu mplayera tu vdpau tak mi uz neide obraz v mpalyeru :D Nech nastavim akykolvek vystup tak obraz neide .-/ Skusim este daco pogooglit

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 23 Srpna 2009, 18:54:57 »
Při nejhorším ten config můžeš smazat on se ti vytvoří znova výchozí z dob instalace.

Kumar

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 23 Srpna 2009, 19:04:04 »
jj viem. No teraz ked som vratil tie ovladace na 180 co boli tka uz ide obraz. Akurat sem tam ten tearing a tie debilne titulky. Uz som zufaly :D Ale ten tearing mi robi v kazdom prehravaci. Neviete netreba nastavit nieco v compize?

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: 23 Srpna 2009, 19:46:39 »
Nemůže to souviset nějakýma volbama (třeba VideoOverlay,OpenGLOverlay,fonts) v xorg.conf nechce se mi věřit že tohle je chyba ovladačů
tam se většinou přidávavá podpora pro nové karty a nebo opravují chyby těch posledních.

Kumar

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 24 Srpna 2009, 19:07:46 »
No skusil som update na jaunty ale tak mam este viac problemov ako som mal :D Tie ovladace 190.x sa mi nepodarilo rozbehat. Stale to vyhodi chybu s blbym balickom a rosipe sa obraz. No a tie titulky tak to uz fakt neviem. Skusal som asi kazdu jednu vec v nastaveniach menit a kombinovat no stale nic.

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 24 Srpna 2009, 20:32:56 »
Tak zustan na 185.*. Odinstaloval si pred tema 190.* predchozi verzi?

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 24 Srpna 2009, 21:04:14 »
Jinak mplayer jsi doufam taky updatoval na verzi z repozitářů Nvidia Vdpau Team. K tomu tearingu - v nvidia settings záložka XVideo settings máš zaškrtnuto Sync to VBlanc?

Kumar

• Návštěvník
« Odpověď #20 kdy: 25 Srpna 2009, 13:02:27 »
jj to mam zaskrtnute. Ina idem na driveroch 173. Po update na jaunty mi neidu ani tie 180 co mi isli pred tym. No a co sa tyka toho ci som spravne nainstaloval tie ovladace 190 tak to je uz ina otazka :D Ale tak snad hej.

cmudik

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 25 Srpna 2009, 17:23:15 »
Vdpau je podporováno až od řady 180.*. Teď  jde o to jak si upgradoval ubuntu. Snad znovu radši čistá instalace? Jestli to zprovoznit chceš, tak můžeš, kartu na to máš. Opravdu mi všechno běhá a mam  kartu 8600.

Kumar

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 25 Srpna 2009, 19:17:51 »
Tak upgradoval som iba cez aktualizacie takze neni to uplne to prave orechove ale tak nechcem zase formatovat a nanovo. Kym zase vsetko nahadzem tak ako mam teraz tak mi to asi potrva. Asi skor pockam na dalsiu verziu ubuntu co ma vyjst tusim v oktobri? A potom ked tak dam cistu instalaciu. Inak ked mozes priblizit co vsetko mam nainstalovat po pridani tych repozitarov na vdpau?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.