Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Banka, Ubuntu a dávková komunikace  (Přečteno 12956 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: Banka, Ubuntu a dávková komunikace
« Odpověď #25 kdy: 22 Října 2009, 10:29:07 »
No a právě proto to asi "chytré banky" řeší přes webovou aplikaci, která může běžet v podstatě na jakémkoliv OS, kde běží některý z podporovaných prohlížečů (ff, Opera, ...) plus obvykle java. A pak není problém odeslat "tvůj" soubor do banky a "jejich" soubor uložit na tvém počítači. A zbytek je už věc tvého účetního sw.

Které chytré banky dovolují odeslat a přijmout dávku přes web (bez čtečky karet, HW klíče a jiného harampádí)?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #26 kdy: 22 Října 2009, 10:43:03 »
Tak např. KB - máš certifikát v souboru, zadáváš heslo a v případě potřeby potvrzuješ kódem, kterej ti přijde v SMS.
A ještě na okraj: pokud ti náhodou v ubuntu nejde pracovat s nějakým certifikátem, tak se obrať na toho, kdo ti ho vydal.

jhquentin

• Návštěvník
« Odpověď #27 kdy: 22 Ledna 2011, 17:14:18 »
Ja jsem eKomunikator rozbehal....

Jen bych rád poznamenal, že starost banky zásadně končí doručením příslušného výpisu do počítače klienta. Jestli ho klient (jeho sw) dokáže či nedokáže následně zpracovat je starost klienta, nikoliv banky. Mám dojem, že tu teče spousta slz na špatný hrob.
P.S.
A na ty výzvy ke hromadnému spamování bank (či kohokoliv jiného) mám jedinou odpověď: *censored* OFF!!!

RB vám do systému žádný výpis ke zpracování nedoručí, protože ho přijme pouze jejich eKomunikátor, který je od začátku pouze pro Win a pod wine nestahuje :-(

Napsat bance, že bych uvítal, kdyby podporovala Linux není spam. Jejich adresy jsou od toho, aby se tam posílaly připomínky atd...

compaq

• Závislák
« Odpověď #28 kdy: 22 Ledna 2011, 19:02:15 »
Ja jsem eKomunikator rozbehal....

To já taky, ale opravdu ti přijímá a odesílá dávky?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #29 kdy: 23 Února 2011, 11:43:40 »
Stále hledám banku, která umožňuje dávkovou komunikaci s Linuxem (nebo s Mac OS). Díky za tipy.

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #30 kdy: 23 Února 2011, 16:09:49 »
Jak už bylo řečeno KB. Nevím o co víc ti ještě jde?  ;)
Aj dont spíík ííngliš :)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #31 kdy: 23 Února 2011, 17:09:04 »
Tak zvední svoji stálehledající řiť ze židle a obejdi si banky, které mají pobočku tak blízko, aby to pro tebe mělo smysl a nevotrvuj tady s takovejma hovadinama. Fakt mi připadáš jak malej jarda před stánkem se zmrzlinou, án na zemi se válí a údy kolem sebe mlátí vzteky z toho, že nemají tu, kterou by zrovna chtěl.

Pro šťouraly ještě dodávám, že "malej jarda" píšu s malým j, neboť to v tomto případě není jméno, ale obecný výraz :-)

compaq

• Závislák
« Odpověď #32 kdy: 24 Února 2011, 08:23:03 »
Tak zvední svoji stálehledající řiť ze židle a obejdi si banky, které mají pobočku tak blízko, aby to pro tebe mělo smysl a nevotrvuj tady s takovejma hovadinama. Fakt mi připadáš jak malej jarda před stánkem se zmrzlinou, án na zemi se válí a údy kolem sebe mlátí vzteky z toho, že nemají tu, kterou by zrovna chtěl.

Pro šťouraly ještě dodávám, že "malej jarda" píšu s malým j, neboť to v tomto případě není jméno, ale obecný výraz :-)

Banky jsem obešel, je to rok. Podle jejich webů se nic nezměnilo.

A nevyšiluj, zapomněl jsem, že vás víc než účetnictví a banky zajímá změna vzhledu přihlašovací obrazovky, změna pozadí a ikon, nebo přitroublé ajťácké vtípky okolo lunuxu, kterých jsou tu tuny tuny tuny. Snad toto jedno vlákno server neucpe.

A soukromě: *censored*  S E!
« Poslední změna: 24 Února 2011, 20:39:28 od Martin Kiklhorn »

Beetljuice

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #33 kdy: 24 Února 2011, 09:02:26 »
Citace
Jak už bylo řečeno KB. Nevím o co víc ti ještě jde?
Ale neboj, někteří na tom i účetnictví a online bankovnictví provozují  ;)
Aj dont spíík ííngliš :)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #34 kdy: 24 Února 2011, 09:36:45 »
Banky jsem obešel, je to rok. Podle jejich webů se nic nezměnilo.
No a vo co ti tedy jde, když víš, že přesně to, co bys chtěl, zřejmě nikdo nenabízí???

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #35 kdy: 24 Února 2011, 20:40:28 »
Fakt nechápu co se řeší. Komunikace účetního programu s bankami fakt není problém.
http://www.winstrom.eu/produkty/flexibee/vlastnosti/#homebanking
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.