Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Proc Neistalovat Ubuntu!  (Přečteno 1740 krát)

djdodo

• Návštěvník
Proc Neistalovat Ubuntu!
« kdy: 11 Října 2006, 15:22:25 »
Ahoj uz jsem to tu psal, ale jeste radeji zopakuji. Totalne odrazujici pripad proc neinstalovat Kubuntu na Vas notebook se vam muze prihodit v pripade,ze vlastnite NB s grafarnou od ATI,ja mam kokretne X700.
Pokud zkusite LIVE Ubuntu,tak vse vypada, ze se nacita,zadne chyby,ale nakonec system najede do cerne obrazovky a tim to konci.Ani zde uvedeny postup s upravou X11 driveru nepomohl.
Dobre by bylo vedet,ze se o tomto problemu vi a ze existuje nejaky patch,nebo nejaky navod,jak to rozchodit.Bohuzel na strankach tvurce Ubuntu i na ceskem webu jsem se nic nedozvedel.
Ma tedy nekdo lepsi zkusenosti?
Diky D.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Proc Neistalovat Ubuntu!
« Odpověď #1 kdy: 11 Října 2006, 20:50:02 »
navrhuji smazat tento zbytečný příspěvek

Dan

• Aktivní člen
  • *
Proc Neistalovat Ubuntu!
« Odpověď #2 kdy: 11 Října 2006, 23:27:02 »
Ano, Desktop CD mi rovněž "nenaběhne" na 3 z 10 počítačů, se kterými se setkám. Někde pomůže drobná úprava, jinde nikoliv. Automatická konfigurace prostě nemůže správně pochytit všechny kombinace komponent, především co se grafické karty týče. Rozhodně by se na to měli vývojáři podívat a spolehlivost detekce alespoň trošku zvýšit. U mnoha "konkurenčních" LiveCD bývá problémů méně. Nevidím ale jediný důvod k takovýmto stupidním výkřikům, jakým je výše uvedený (nejvýše uvedený:-) ). Navíc netuším, proč autor "zakazuje" jen instalaci Kubuntu a to ještě na notebook - dané potíže nesouvisí ani s desktopovým prostředím, ani s počítačem, na který se distribuce instaluje. S použitím Alternate CD v drtivé většině případů žádný problém, ani po instalaci, není, a pokud ano, dpkg-reconfigure xserver-xorg to vyřeší.

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Proc Neistalovat Ubuntu!
« Odpověď #3 kdy: 12 Října 2006, 13:02:13 »
Nepochopil jsem nadpis. Protoze se ti nespusti, tak proto urcite nikdo nema instalovat ubuntu? Urcite je to chyba, a chtelo by to opravit, ale to snad nijak neovlivnuje jine uzivatele. Me osobne se taky nespusti (radeon 9800pro), ale v "safe graphics mode" jede v poradku. A kdyz nic jineho, jak uz bylo receno, je tu vzdy moznost pouzit alternate cd...
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.