Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Proc Neistalovat Ubuntu!  (Přečteno 3699 krát)

djdodo

• Návštěvník
Proc Neistalovat Ubuntu!
« kdy: 11 Října 2006, 15:22:27 »
Ahoj uz jsem to tu psal, ale jeste radeji zopakuji. Totalne odrazujici pripad proc neinstalovat Kubuntu na Vas notebook se vam muze prihodit v pripade,ze vlastnite NB s grafarnou od ATI,ja mam kokretne X700.
Pokud zkusite LIVE Ubuntu,tak vse vypada, ze se nacita,zadne chyby,ale nakonec system najede do cerne obrazovky a tim to konci.Ani zde uvedeny postup s upravou X11 driveru nepomohl.
Dobre by bylo vedet,ze se o tomto problemu vi a ze existuje nejaky patch,nebo nejaky navod,jak to rozchodit.Bohuzel na strankach tvurce Ubuntu i na ceskem webu jsem se nic nedozvedel.
Ma tedy nekdo lepsi zkusenosti?
Diky D.

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
Proc Neistalovat Ubuntu!
« Odpověď #1 kdy: 11 Října 2006, 15:53:55 »
Proč tak útočně ?
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

Vojtin

• Host
Proc Neistalovat Ubuntu!
« Odpověď #2 kdy: 11 Října 2006, 16:20:43 »
Citace: djdodo
Ahoj uz jsem to tu psal, ale jeste radeji zopakuji. Totalne odrazujici pripad proc neinstalovat Kubuntu na Vas notebook se vam muze prihodit v pripade,ze vlastnite NB s grafarnou od ATI,ja mam kokretne X700.
Pokud zkusite LIVE Ubuntu,tak vse vypada, ze se nacita,zadne chyby,ale nakonec system najede do cerne obrazovky a tim to konci.Ani zde uvedeny postup s upravou X11 driveru nepomohl.
Dobre by bylo vedet,ze se o tomto problemu vi a ze existuje nejaky patch,nebo nejaky navod,jak to rozchodit.Bohuzel na strankach tvurce Ubuntu i na ceskem webu jsem se nic nedozvedel.
Ma tedy nekdo lepsi zkusenosti?
Diky D.
No pěkný :)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Proc Neistalovat Ubuntu!
« Odpověď #3 kdy: 11 Října 2006, 17:26:58 »
proč dvakrát?

djdodo

• Návštěvník
Proc Neistalovat Ubuntu!
« Odpověď #4 kdy: 11 Října 2006, 19:30:48 »
uz jsem snad prohledal vsechno a nenasel duvod proc by to nemelo chodit.Kazdopadne skoda, pac Ubuntu je zatim imho nejlepsi distro pro desktopy atd.

Treba se tu najde nekdo, kdo to uz resil a poradi

Citace: piskot
Proč tak útočně ?

Vojtin

• Host
Proc Neistalovat Ubuntu!
« Odpověď #5 kdy: 11 Října 2006, 20:04:10 »
uz jsem snad prohledal vsechno a nenasel duvod proc by to nemelo chodit.Kazdopadne skoda, pac Ubuntu je zatim imho nejlepsi distro pro desktopy atd.

Proč tak útočně ?
Pokoušel ses vůbec tu grafárnu rozchodit? Vždyť na tomto foru se tato grafárna již řešila.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Proc Neistalovat Ubuntu!
« Odpověď #6 kdy: 11 Října 2006, 20:47:51 »
Citace: Vojtin

Proč tak útočně ?
Pokoušel ses vůbec tu grafárnu rozchodit? Vždyť na tomto foru se tato grafárna již řešila.
Osobně bych si tipnul, že se o to nepokoušel, na fóru jsem našel několik témat o této grafice a všem šla akorát měli dílčí problémy (xgl, 3D akcelerace...)

Totalne odrazujici pripad proc neinstalovat Kubuntu na Vas notebook se vam muze prihodit v pripade,ze vlastnite NB s grafarnou od ATI
S ATI kartami jsou občas problémy, ale většinou to nejsou problémy linuxu, protože jeho ovladače fungují, ale problém je na straně ATI protože jimi dodáváné ovladače jsou plné chyb.

Jinak navrhuji toto téma přesunout do "Obecná dikskuse", případně jej rovnou smazat, protože se nejedná o nic jiného než pokus o flame.

vlako

• Návštěvník
    • http://www.vlakx.com
Proc Neistalovat Ubuntu!
« Odpověď #7 kdy: 11 Října 2006, 22:54:15 »
hmmmm
no ja mam notebook gericom strasi typ 1000mhz procak a 384 ram grafika je tam nejaka zdielana 8mb-64mb SIS
Pri instalacii mi tiez obrazovka zostala cela biela ale po 20 minutach sa rozbehla :)
to iste pri boote a shutdowne
nabehne bios/grub/ kernel / nic nic biela obrazovka / xfce / login /
:)
shutdown to iste
toto je xubuntu v notebooku a v PC v kubuntu na ati ziadny problem :)
ked to pripojim na externy monitor vsetko bezi
jedine o co prichadzam je vypis na zaciatku ale to ma vobec netrapi
v praci som presiel z xp na *ubuntu a uplna spokojnost od verzie 5.10 :)
ShaRe Or DIE!
open youR SOURcE!
uSe SSL ! ---------------------------- NTB: Debian Lenny/Sid Desktop: Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon Servers: Debian Etch 4.01

djdodo

• Návštěvník
Proc Neistalovat Ubuntu!
« Odpověď #8 kdy: 11 Října 2006, 23:40:54 »
presne tak,snazil jsem, se,ale bez uspechu.Zrejme se jednalo o jiny problem.

Citace: Vojtin

Proč tak útočně ?

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Proc Neistalovat Ubuntu!
« Odpověď #9 kdy: 12 Října 2006, 13:03:57 »
omg. az ted sem si vsiml. duplicitni prispevek je zde:
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3847
nekteri lide jsou zrejme natolik zaostali, ze kdyz majit problem, tak to musi napsat co nejvickrat pokud mozno na co nejvic mistech...
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.