Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Velikost okna  (Přečteno 2815 krát)

waldo.pepper

• Aktivní člen
  • *
Velikost okna
« kdy: 11 Října 2006, 19:41:10 »
Nazdárek, prosím radu. Ubuntu DD 6.06, aplikace, např. terminál atd., vždy se mi otevírají v okně nějaké neurčité velikosti. Potřebuji prostředí nastavit tak, aby se mi okna vždy po kliknutí na ikonu otevřela v maximální velikosti a nemusel jsem použít Alt+F10. Dík
Najvjac peňazí sa utratí pri placení

Martin Bajer

• Návštěvník
    • http://fict10n.net/
Velikost okna
« Odpověď #1 kdy: 12 Října 2006, 13:10:29 »
Take bych rad nejak nastavil, aby se gnome-terminal oteviral vzdy maximalizovany na celou obrazovku.
Zkousel jsem pomocí "gconf-editor" pridat klic window -> maximized - true, ale neuspesne.

Vojtin

• Host
Velikost okna
« Odpověď #2 kdy: 12 Října 2006, 17:57:33 »
ten terminál se dá řešit pomocí balíku "tilda" vyskakovací okno.

waldo.pepper

• Aktivní člen
  • *
Velikost okna
« Odpověď #3 kdy: 12 Října 2006, 20:08:16 »
Dík, vyzkouším to. A co ten zbytek? V SuSE (např.) existují různé modely nastavení velikosti oken, třeba změna geometrie v záhlaví okna, nastavení v SuSE conf. atd. Docela mne prudí, že pokaždé musím okna maximalizovat, než začnu něco dělat.

Kamil Páral

• Stálý člen
  • **
    • http://ripper.profitux.cz
Velikost okna
« Odpověď #4 kdy: 13 Října 2006, 13:51:09 »
myslim si, ze KDE takovy moznosti obsahuje, tzn. distribuce Kubuntu. Gnome (Ubuntu) je orientovan spise na jednoduchost, nez na mnozstvi nastaveni...
« Poslední změna: 25 Října 2007, 23:36:20 od Anna Taliánová »
Ubuntu Wiki - spousta návodů a rad
Jabber - ICQ je mrtvý, nebuď ovce a pojď s dobou
Esmska - program pro posílání sms z Internetu

waldo.pepper

• Aktivní člen
  • *
Velikost okna
« Odpověď #5 kdy: 13 Října 2006, 20:33:35 »
jistě, o tom žádná, ale to mi (osobně :-)) přijde jako velmi důležitá funkce. A nemohu na to přijít. To mne štve ještě více. Miluji Linux, člověk se v něm může pořád vrtat  :-)
« Poslední změna: 25 Října 2007, 23:37:07 od Anna Taliánová »

waldo.pepper

• Aktivní člen
  • *
Velikost okna
« Odpověď #6 kdy: 14 Října 2006, 20:12:22 »
jak píše fict10n, je to v gconf-editoru. Zatím to vypadá, že je nutno upravit geometrii okna každé aplikace zvlášť a to upravou hodnoty klíče. Hledám globální nastavení :-) Ten klíč se jmenuje MainWindowMaximized a jeho booleovská hodnota je True

snop

• Aktivní člen
  • *
Velikost okna
« Odpověď #7 kdy: 15 Října 2006, 14:58:28 »
Citace: waldo.pepper
jak píše fict10n, je to v gconf-editoru. Zatím to vypadá, že je nutno upravit geometrii okna každé aplikace zvlášť a to upravou hodnoty klíče. Hledám globální nastavení :-) Ten klíč se jmenuje MainWindowMaximized a jeho booleovská hodnota je True
Super, podobny problem sem resil par mesicu dozadu. Po spusteni sem mel Lifereu a ta se vzdy po starte otevrela okno a nevedel sem jak ji donutit, aby se spoustela minimalizovane alebo do tray listy a takisto sem potreboval po spusteni i maximalizovanej terminal.
Nasel sem jednu utilitku, vola sa ze Devilspie, ale stoji zanic, nevyhovuje mi.
Takze kdyz v gconf jsou takoveto klice, uz nebude problem si napsat jednoduchej skriptik, ktery se bude spoustet po starte, alebo ty hodnoty proste prepsat natvrdo, jak komu bude vyhovovat a hotovo.
Ale kdyz to fuguje tak jak pises, tak to mne a urcite i par ostatnym lidem vyresi tyto drobne problemy. :)
« Poslední změna: 25 Října 2007, 23:40:32 od Anna Taliánová »
...........................--== sNop ==--............................
-- pgp - http://radeonvmod.ic.cz/keys/snop3.asc --
              AMD Sempron 2800+  1024MB RAM               ATI Radeon 9550        2x80GB HDD

waldo.pepper

• Aktivní člen
  • *
Velikost okna
« Odpověď #8 kdy: 15 Října 2006, 20:45:03 »
Nazdárek, nechci Vám při nedělním večeru kazit náladu, ale na globální použití tohoto klíče jsem zatím nepřišel a ani možná nepracuje. Pokud klíč MainW... a jeho hodnou True použijete v nastavení aplikace, tak to funguje. Ovšem nic není na 100%. Některé apps (Nautilus) mají uvnitř jednotlivých oken nastavení klíče se svými specifickými hodnotami. Ty se dají měnit - např. Nautilus má u mne implicitně, netuším jestli se hodnota klíče mění s hw, sw nebo kursovním lístkem ČSOB, hodnotu 800x550x106x71 v klíči apps/nautilus/preferences. Pokud tuto nastavíte rovnu rozlišení Vašeho monitoru umenšené o pixely panelů, pak se Vám  Prohlížeč souborů otevře maximalizovaný. Nemlich to samé platí pro AutoScan atd. atd. Takže zatím to vypadá na nastavovaní oken pro jednotlivé apps zvlášť. Jestli to jde globálně, časem zjistíme. Nechci spouště flame, ale někdo z těch Ubuntu guru tady na fóru by mohl vysvětlit, nakolik existuje podobnost mezi klíči a hodnotami v gconf-editoru a mrkwosoftím registrem  :-)
« Poslední změna: 25 Října 2007, 23:41:28 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.