Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po poslední aktualizaci nestartuje xterm  (Přečteno 4081 krát)

Michal_

• Návštěvník
Po poslední aktualizaci nestartuje xterm
« kdy: 23 Srpna 2009, 19:47:12 »
Včera jsem nainstaloval KK na čistý disk, přizbůsobil dle mých představ, akutalizoval a všechno běhalo jak má, kromě ovladače wi-fi.
Večer jsem ještě zkontroloval a nechal nainstalovat aktualizace, které se objevily a od té doby se po přihlášení do systému nezobrazí žádné panely, pozadí, nic. Objeví se pouze terminál (bez rámečku, takže s ním nelze hnout), ze kterého můžu spustit co chci, ale jak nastartovat správce oken, to netuším. Zkusím-li příkaz xterm, terminál se restartuje.

Díky za rady

jirihuf

• Stálý člen
  • **
Re: Po poslední aktualizaci nestartuje xterm
« Odpověď #1 kdy: 23 Srpna 2009, 19:51:41 »
Tak vidím, že poslední update jádra byl zničující i u vás.. mně zase zničehonic restartují X...
Have you tried turning it off and on again?

Michal_

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 23 Srpna 2009, 20:04:44 »
Tak vidím, že poslední update jádra byl zničující i u vás.. mně zase zničehonic restartují X...
Vypadá to tak... v nouzi to lze obejít instalací jiného správce oken, nainstaloval jsem fluxbox, ale to stejně můj problém neřeší.

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 23 Srpna 2009, 20:11:44 »
Taktéž jsem se uchýlil k fluxboxu. Navíc jsem ho měl i z dřívějška již hezky nastavený, ale problém stejný... a když se dívám do logů, tak to vypadá  na nějakou chybu jádra nebo X serveru... ty chyby se tam nějak prolínají... co to píše vám?
Have you tried turning it off and on again?

Michal_

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 23 Srpna 2009, 21:19:13 »
Taktéž jsem se uchýlil k fluxboxu. Navíc jsem ho měl i z dřívějška již hezky nastavený, ale problém stejný... a když se dívám do logů, tak to vypadá  na nějakou chybu jádra nebo X serveru... ty chyby se tam nějak prolínají... co to píše vám?
Zítra na to mrknu, poradíte mi, kde to přesně najdu? Zatím jsem se zbaběle uchýlil zpět do windows :)

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 23 Srpna 2009, 23:13:03 »
příště bych si ponechal instalaci stabilního systému a KK bych zkoušel pouze pro zábavu a nemusíte se uchylovat k windows  ;)
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

Michal_

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 23 Srpna 2009, 23:57:49 »
příště bych si ponechal instalaci stabilního systému a KK bych zkoušel pouze pro zábavu a nemusíte se uchylovat k windows  ;)
Však jo, pro mě to zábava je, jak jsem nahoře psal, instaloval jsem na čistý disk, byl jsem na Koalu zvědavý:) Přesto bych rád přišel na to, kde je zakopaný pes. Napadá vás nějaké řešení?

Michal_

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 24 Srpna 2009, 01:58:24 »
Tak jsem nainstaloval gnome-session (2.27.5-0ubuntu2) pak vybral GNOME v panelu "sezení"pod přihlašovacím oknem a kupodivu to jede:)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.