Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nekontrolovatelné otevírání oken smplayeru  (Přečteno 1176 krát)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
Nekontrolovatelné otevírání oken smplayeru
« kdy: 25 Srpna 2009, 21:22:14 »
tak jsem svým pokusem o to přemluvit smplayer aby mi přehrával film od místa, kde jsem ho vypla asi úplěn zrušila.
momentálně mám za sebou asi tak 13 restartů PC, odsstalování, odstranění, přeinstalování smplayeru a mplayeru..nic nepomohlo.

původně jsem v nastavení - hned na první záložce nastavila něco jinak...bylo tam mplayer a možnost procházet...tak jsem procházela a našla ve stejné složce smplayer...tak si říkám. Ha možná proto se chová tak hloupě a konec si nepamatuje - myslí si že je mplayer. Tak jsem tam naklikla smplayer a to byla konečná. Začnou se mi otevírat nová a nová okna smplayeru, až to musím zrestartovat celé (pc) Nemůžu to dát ani zpět - protože jen co ho otevřu a na něco kliknu tak zase....

povedlo se mi z toho vycucat hlášku... v průběhu mého zběsilého a bezvýznmného zavírání to vyhlásí okýnko..něco jako chyba návratnost 1 a podrobnosti (v tom blikajícím monitoru se toho opravdu moc zachytit nedá):

/usr/bin/smplayer -noquiet -nofs -nomouseinput -sub-fuzziness 1 -identify -slave -vo xv -ao alsa -nokeepaspect -framedrop -nodr -double -input nodefault-bindings:conf=/dev/null -stop-xscreensaver -wid 65011724 -monitorpixelaspect 1 -ass -embeddedfonts -ass-line-spacing 0 -ass-font-scale 1 -ass-styles /home/zizalka/.config/smplayer/styles.ass -fontconfig -font Arial -subfont-autoscale 0 -subfont-osd-scale 20 -subfont-text-scale 20 -subcp ISO-8859-1 -subpos 100 -volume 50 -cache 1000 -osdlevel -prefer-ipv4 -vf-add screenshot -slices -channels 4 -af scaletempo,equalizer=0:0:0:0:0:0:0:0:0:0 -softvol -softvol-max 110 -identify
Tohle je SMPlayer v. 0.6.8 (SVN r3213) běžící na systému Linux

tuto jsem to podle mě měnila..pamatuju si ten bin: /usr/bin/smplayer  a má tam být jen mplayer  :-[

nevíte někdo jak to ukecat a opět zprovoznit??

dííky

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Nekontrolovatelné otevírání oken smplayeru
« Odpověď #1 kdy: 25 Srpna 2009, 21:34:30 »
Tak takhle zmatený příspěvek jsem už dlouho neviděl, ale pokusím se to nějak rozklíčovat...

původně jsem v nastavení - hned na první záložce nastavila něco jinak...bylo tam mplayer a možnost procházet...tak jsem procházela a našla ve stejné složce smplayer...tak si říkám. Ha možná proto se chová tak hloupě a konec si nepamatuje - myslí si že je mplayer. Tak jsem tam naklikla smplayer a to byla konečná.

Pravidlo číslo jedna: Když tomu nerozumím, tak nic svévolně nepřepisuju, neupravuju -- prostě se v tom NEHRABU!
Pravidlo číslo dvě: Když už se v tom musím nutně hrabat, tak aspoň čtu a tam kde je napsáno "Zvolte spustitelný soubor MPlayeru" nepíšu "smplayer"...

Toliko úvodní pokárání, teď to důležité:
Jak z toho ven: Spusťte si správce souborů a pomocí "Zobrazit → Zobrazovat skryté soubory" (nebo kl. zkratka Ctrl + H) si zobrazte skryté soubory a složky a ve svém domovském adresáři nejděte složku ".config" vníž smažte složku "smplayer", což obnoví původní nastavení.

Jak na to nastavení: V nastavení SMPlayeru hned na tom místě, kde se to otevře stačí zaškrtnout "Pamatovat si nastavení pro všechny soubory" a "Pamatovat si pozici filmu".

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
Re: Nekontrolovatelné otevírání oken smplayeru
« Odpověď #2 kdy: 25 Srpna 2009, 21:39:24 »
 :-[

díky, už je to uklidněné... nicméně si dovoluji poznamenat, že byť to mám všechno poslušně zaškrtané...tak mi to nefunguje... zkoušela jsem to především na originálních kupovaných dvd... dvd hraje pořád od začátku... ???

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.