Ahoj všichni,
tak mě tak napadlo, zeptat se vás, jestli máte taky nějaký program, který vás doslova nadchl svou spolehlivostí a dokonalostí, ať už pro Linux či jiný systém. Prostě software, který vás nikdy nezklamal, nidky nespadl, vždy udělal přesně to, co jste chtěli, který vyniká rychlostí a důmyslností ovládání.. Máte nějaký takový? Pochlubte se

Pro mě je absolutním vzorem hra
openttd. Jedná se o opensource klon původního Transport Tycoonu, ale hra za poměrně krátkou dobu doznala takových vylepšení, že už je téměř k nepoznání; avšak tvůrci po celou dobu udrželi a dále udržují původní ráz, grafiku, i způsob ovládání původní legendy. Projekt je multiplatformní a k dispozici jsou binární soubory pro Mac OS, Linux, i Windows. Neskutečné je, jak nízké nároky hra má - při hraní na mapě o rozměrech 1024x1024 čtverců(to je 35840 pixelů!) je potřeba pouhých 40MiB paměti, a generování takové mapy trvá jenom několik sekund. To je u většiny dnešních strategií doslova nepředstavitelné. V programu lze nastavit jinou grafiku měst a vozidel, lze používat několik různých umělých inteligencí, a to i pro každého protivníka jinou v rámci jedné hry(!), je možná i síťová hra, je zde editor map, je možnost použít i výškovou mapu, takže není problém vytvořit během pár minut přesnou kopii reliéfu jakéhokoli státu nebo i planety. Hra také podporuje velké množství světových jazyků a máte možnost nastavit jazyk jmen měst. Na hře je také skvělé, že její vývoj je skutečně vidět; když si třeba po měsíci stáhnete novou verzi, tak se nestačíte divit, jaká nová vylepšení jsou k dispozici. Program mi ještě
nikdy nespadl a vždy jel maximálně svižně(vše se děje prostě okamžitě). Myslím, že ostatní projekty mají vzhledem k openttd, co dohánět.

Hlavní stránka programu je
http://www.openttd.org/ , hra je také v repozitářích.