Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak nastavit aktualizace aby stahovali jen bezpecnostni zaplaty pro system  (Přečteno 1534 krát)

polo23

• Aktivní člen
  • *
Ahoj muzete mi nekdo poradit jak nastavit updater tak aby mi nabizel jen zaplaty pro OS? Ted ho mam uplne vypnuty ale jak ho zapnu tak mi to hned cpe 100 zaplat ruznych programu a to nechci. Diky

Nemec

• Aktivní člen
  • *
aktualizace jsou standartne nabízeny pro všechny programy, pokud ale chceš některé programy udržet v určitých verzích musíš nastavit ručně. V synapticu je v menu balík volba zamknout verzi. Tento postup ale nedoporučuji, v základních repozitářích jsou jen důležité aktualizace.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Nestacilo by v system-sprava-zdroje softveru-aktualizacie nastavit iba na dolezite bezpecnostne aktualizacie? Ostatne vypnut.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

polo23

• Aktivní člen
  • *
Citace
Nestacilo by v system-sprava-zdroje softveru-aktualizacie nastavit iba na dolezite bezpecnostne aktualizacie? Ostatne vypnut.

No ja to tam tak nejak mam... a prave nechci aby se mi tam sralo kde co. Jak je tu jiz napsano muze to delat bordel... nekomu ve vboxu u me zase ve VMware...

Mam tam polozku automaticka kontrola automatizaci ale ty mam vyple pac jinak se mi tam nasere vse:( Posilam screen jak to mam...
http://img90.imageshack.us/img90/5613/obrazovka.png
http://img76.imageshack.us/img76/1826/obrazovka1.png

Chci prave jen aktulizace ciste pro system... Na jednom z obrazku je videt zasedla moznost:install security updates without confirmation
Podle me by to mohlo byt to co hledam ale neminim to spustit bez potvrzeni... prece jen si nejsem jisty zda se mi tam nenasere kdo vi co...

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Po zmene jadra spusti
Kód: [Vybrat]
sudo /etc/init.d/vboxdrv setupMalo by ti to aj radit v tej chybovej hlaske vo virtualboxe.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

libor007

• Stálý člen
  • **
Re: Jak nastavit aktualizace aby stahovali jen bezpecnostni zaplaty pro system
« Odpověď #5 kdy: 02 Září 2009, 20:08:10 »
jj, vbox to preci pise, staci jen opsat. s jinym sw se mi nove jadra nehadaly. nemyslim si, ze by se stahovalo kdovikolik zbytecnych aktualizaci...
Kubuntu 20.04

pepéé

• Aktivní člen
  • *
Re: Jak nastavit aktualizace aby stahovali jen bezpecnostni zaplaty pro system
« Odpověď #6 kdy: 08 Září 2009, 12:26:33 »
No třeba u Minta je tohle docela dobře vyčešený. Všechny aktualizace  jsou rozděleny do 5 stupnu.Např. první jsou duležité systémové záplaty, Třetí jsou aktualizace programů. 4 a 5 jsou nebezpečné, neotestované katulizace. Dá se nastavit aby se stahoval jen jeden druh aktualizací a podobně. Jestl to jde v Mintovi, třeba to pujde nějak strčit i na ubuntu.
Fire's in my soul, steel is on my side

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.