Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wubi a přesun na windows 7  (Přečteno 1136 krát)

Leon1464

• Návštěvník
Wubi a přesun na windows 7
« kdy: 01 Září 2009, 19:05:33 »
Zdravím v současné době provozuji Windows XP a Kubuntu 9.04 instalované pomocí Wubi. Plánuji v budoucnu přejít na Windows 7 a současně koupit nový HDD. Zajímalo by mě jestli je možné nějakým způsobem přesunout Kubuntu tak aby fungovalo zároveň se 7 na jiném disku. Jedním z řešení je samozřejmě čistá instalace ale 1.) nevím jestli Wubi funguje v 7 a 2.) dal jsem si s Kubuntu docela dost práce než začalo fungovat podle mých představ a nerad bych to dělal celé znovu  ;). Díky.

Krysař

• Stálý člen
  • **
Re: Wubi a přesun na windows 7
« Odpověď #1 kdy: 02 Září 2009, 06:29:39 »
ad 1.) jestli wubi funguje v 7 taky nevim, ale urcite by to slo zjistit (treba strejda gugl bude neco vedet)  ;)
Je nutne, aby to bylo wubi? Nebude lepsi dualboot, zvlast kdyz se jedna o instalace na novy disk? Idealni stav pro rozdelovani disku.

ad 2.) http://wiki.ubuntu.cz/Z%C3%A1loha%20a%20obnova%20syst%C3%A9mu
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

Leon1464

• Návštěvník
Re: Wubi a přesun na windows 7
« Odpověď #2 kdy: 02 Září 2009, 09:24:05 »
To je taky pravda :D mohl bych Kubuntu vytvořit oddíl. Jestli chápu ten návod na odkazu správně  tak nejdříve zazálohuju celý systém co je teď na wubi. Pak bych na čistou partition nainstaloval Kubuntu a nakonec provedl obnovu ze zálohy ale vypadá to celkem složitě  ???. Tak nějak jsem měl představu že by mohly jít použít přímo soubory root.disk a swap.disk co mám ve složce wubi.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.