Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Open Office 3.1.0. expresní instalace?  (Přečteno 7387 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Open Office 3.1.0. expresní instalace?
« kdy: 03 Září 2009, 10:50:20 »
Stáhl jsem si OOo 3.1.0. rozbalil archiv a je tam adresář s 46 balíky DEB. Zkusil jsem několik nainstalovat a nejde to (Error: Dependency is not satisfiable: openoffice.org3)
Proč je to tak složité?
Proč tam není prostě jeden INSTALL?
Proč není návod na 1. stránce webu?
Proč se musím zase pídit po něčem, když chci prostě nainstalovat OOO a mám na to 10 min?

To je to, co mě na Linuxu štve...
« Poslední změna: 03 Září 2009, 11:32:26 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

luisah

• Závislák
Re: Open Office 3.1.0. expresní instalace?
« Odpověď #1 kdy: 03 Září 2009, 10:57:51 »
« Poslední změna: 03 Září 2009, 11:00:06 od luisah »

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #2 kdy: 03 Září 2009, 11:10:35 »
omg?

Kód: [Vybrat]
sudo dpkg -i *.deb

compaq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 03 Září 2009, 11:22:32 »
Už jsem si to přidal do zdrojů, přidal klíč, a instaluji, ale strávil jsem tím otravnou půlhodinku... Věřte, že tohle mě nebaví: hledat na webu, ptát se na fóru, přidávat zdroje, a klíče atd...

Uvítal bych Stáhni a nainstaluj na 1 klik... :-)

A to není nikde psáno, že verze 3 bude fungovat lépe, než 2 a že nenastane při instalaci problém a že se neocitnu úplně bez Officu, když mi nepůjde vrátit 2.4.0.... :-)
« Poslední změna: 03 Září 2009, 11:31:52 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 03 Září 2009, 11:35:47 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,37695.0.html

Návod je to pěknej, díky, ale stále nechápu, proč potřebuji vůbec nějaký návod pro takovou prkotinu, jako je upgrade kancelářského balíku? Proč tam není tlačítko zkontrolovat verzi a případě přejít na vyšší, nebo tak něco... Je rok 2009.

luisah

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 03 Září 2009, 11:38:58 »

Návod je to pěknej, díky, ale stále nechápu, proč potřebuji vůbec nějaký návod pro takovou prkotinu, jako je upgrade kancelářského balíku? Proč tam není tlačítko zkontrolovat verzi a případě přejít na vyšší, nebo tak něco... Je rok 2009.
Compaq, no tak ..... To jsi nováček? (návod jsem přidal, jenom kvůli nováčkům, který by mohli mít problém - ne kvůli tobě). Pokud tě tohle obtěžuje, tak si máš vybrat jinou distribuci s rolling updates a ne ubuntu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 03 Září 2009, 11:41:55 »

Compaq, no tak ..... To jsi nováček? (návod jsem přidal, jenom kvůli nováčkům, který by mohli mít problém - ne kvůli tobě). Pokud tě tohle obtěžuje, tak si máš vybrat jinou distribuci s rolling updates a ne ubuntu.

Díky, nic ve zlém, prostě jsem jen už zapomněl, že když chci nainstalovat novou verzi officu, musím si udělat hodinku volna, najít návod, pohrát si, přiučit se atd... Neobtěžuje mě to moc, ale znám zábavnější program :-)

Fakt je ten, že ve starém OS a s tím hnusným officem od té staré firmy to taky nebylo za 10 minut a jedním klikem a ještě se to muselo pokaždý zaplatit :-)
« Poslední změna: 03 Září 2009, 11:44:24 od compaq »

Ender Wiggin

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 03 Září 2009, 11:42:36 »
Ještě v ubutnu tweak je to na pár kliků, ale pořád to není "one click". Ale to není nikde. NIKDE! Možná tak "no click" v terminálu..
edit: vlastně to tam možná ani zatím není.... ale se správným zdrojem to je taky prakticky "no click".
« Poslední změna: 03 Září 2009, 11:44:11 od Ender Wiggin »
Xubuntu 12.04

luisah

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 03 Září 2009, 11:50:43 »
nainstalovat novou verzi officu, musím si udělat hodinku volna,
I ty vtipálku. Přidat repozitář a nechat vše zaktualizovat, mě většinou trvá tak minutu (spíše přeháním). To, že se to "ono samo" musí stáhnout a nainstalovat to už neřeším, alespoň já ne :D .... když už teda tu novou verzi musím za každou cenu mít. (jinak viz. distribuce s rolling updates).

compaq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 03 Září 2009, 11:54:02 »
I ty vtipálku. Přidat repozitář a nechat vše zaktualizovat, mě většinou trvá tak minutu (spíše přeháním).

jasně, když víš jak na to... ale když nevíš a si stáhneš nejdřív z oficiálního webu dva zcela nepotřebné archívy plné balíčků... vše hledáš na fóru... už si po roce nepamatuješ, jak se přídavají zdroje (a že je to nutné), protože to každej tejden neděláš... znáš to...

luisah

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 03 Září 2009, 11:57:10 »
I ty vtipálku. Přidat repozitář a nechat vše zaktualizovat, mě většinou trvá tak minutu (spíše přeháním).

jasně, když víš jak na to... ale když nevíš a si stáhneš nejdřív z oficiálního webu dva zcela nepotřebné archívy plné balíčků... vše hledáš na fóru... už si po roce nepamatuješ, jak se přídavají zdroje (a že je to nutné), protože to každej tejden neděláš... znáš to...
Super, teď si přesně na to kápnul ..... Nyní si srovnej své nářky výše.

Když to někde znáš a umíš, tak to máš hned. Když to někde neznáš a učíš se, tak to trvá.
Co z výše uvedených dvou vět vyplývá. Nemůžeš srovnávat a naříkat na "druhou větu", když se teprve učís, ale musíš se to naučit. Až budeš "to" umět a stále to bude "otravné, pomalé, nechutné" pak bych názor, že je to "otravné, pomalé, nechutné" bral.

Ale jinak znám to a chápu  ;)
« Poslední změna: 03 Září 2009, 12:00:32 od luisah »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #11 kdy: 03 Září 2009, 12:27:06 »

Tak to teda promiň, ale měl jsem za to, že by měl člověk nejprve jít cestou standardní instalace z repozitářů a teprve v případech, kdy to něco, co tak nutně potřebuje, v repo. není, by si měl stahovat nějaké balíky z oficiálních webů. A pokud naříkáš nad tím, že ti nefungují balíky stažené z webu OO, stěžuj si prvně tam.
A čistě pro pořádek, asi mám zázračnej systém, ale OO3 se mi sem nainstaloval asi nějak sám od sebe, vlastně ani nevím jak. Tím chci říct, že jsem asi jenom někde něco zakliknul a bylo vymalováno a tudíž si na to už ani nepamatuju :-)

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #12 kdy: 03 Září 2009, 13:06:17 »
Neobtěžuje mě to moc, ale znám zábavnější program :-)

napriklad pridavanie odveci threadov s anketami a spamovanie?

hepet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 03 Září 2009, 13:19:47 »
Já tedy nevím, v Mandrivě to bylo v aktualizacích a tady pokud ne, tak když to chci, tak 2x sudo dpkg -i.deb a je to. proč tolik křiku? Soft je zadarmo.

compaq

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 03 Září 2009, 13:59:23 »

Super, teď si přesně na to kápnul ..... Nyní si srovnej své nářky výše.

Když to někde znáš a umíš, tak to máš hned. Když to někde neznáš a učíš se, tak to trvá.
Co z výše uvedených dvou vět vyplývá. Nemůžeš srovnávat a naříkat na "druhou větu", když se teprve učís, ale musíš se to naučit. Až budeš "to" umět a stále to bude "otravné, pomalé, nechutné" pak bych názor, že je to "otravné, pomalé, nechutné" bral.

Ale jinak znám to a chápu  ;)

Dobře, už si nestěžuji.... Nejhorší je, že jsem se to učil před rokem a už si nic nepamatuju (můj problém)... jsem 20 let z poslední školy venku... :-)

hepet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #15 kdy: 03 Září 2009, 14:08:19 »
To já už o pěkných pár let víc. :)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #16 kdy: 03 Září 2009, 14:55:06 »
Dobře, už si nestěžuji.... Nejhorší je, že jsem se to učil před rokem a už si nic nepamatuju (můj problém)... jsem 20 let z poslední školy venku... :-)

Hehe - Kdo to umí, ten to dělá. Kdo to neumí, ten to učí. Kdo to neumí učit, ten to řídí. - kde že jsem to jenom četl? Ale nic ve zlým :-)

compaq

• Závislák
« Odpověď #17 kdy: 03 Září 2009, 15:06:37 »
Nicméně, když se podívám na www.openoffice.cz apod, čekal bych, že zde najdu pro svůj OS (Ubuntu HH)  ten nejjednodušší způsob instalace či upgrade. To tam není. Trochu mám z toho pocit: stáhni, používej zdarma, ale něco se přiuč, což mi přijde pro instalaci OOO zbytečné...
Nejraději by tam měli ještě zkompiluj si :-)
« Poslední změna: 03 Září 2009, 15:13:56 od compaq »

hepet

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #18 kdy: 03 Září 2009, 15:17:33 »
Já jen že já si OO3.1. nainstalovat umím. :D

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #19 kdy: 03 Září 2009, 15:28:17 »
Nerad bych se příliš opakoval, ale tvá očekávání jsou evidentně mylná.
Nejjednodušší způsob instalace je vždy volba Systém - Správa - Správce balíků.
A pokud tvoje verze OS neobsahuje příslušný balík (repozitář), je potřeba zkusit nejprve takový repozitář přidat.
Instalace z balíků stažených z netu je až poslední varianta.

A skutečně moc nerozumím tomu, proč jsi ty čtyři otázky z úvodu vlákna položil tady a ne na oficiálním webu OO. Je to trochu jako by sis koupil boty u jednoho ševce a ke druhýmu si šel stěžovat, že tě tlačej.
« Poslední změna: 03 Září 2009, 15:31:58 od mka »

compaq

• Závislák
« Odpověď #20 kdy: 03 Září 2009, 15:46:02 »
Nejjednodušší způsob instalace je vždy volba Systém - Správa - Správce balíků.
A pokud tvoje verze OS neobsahuje příslušný balík (repozitář), je potřeba zkusit nejprve takový repozitář přidat.

...přesně tohle bych napsal na www.openoffice.cz, ale máš pravdu, že brečím hezky, ale na špatném hrobě... :-)

Srnec2009

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 04 Září 2009, 19:55:50 »
compaq, tolik příspěvků a stále takové problémy :)
https://launchpad.net/~openoffice-pkgs/+archive/ppa

Vyzkoušel jsem podle návodu, ale nic se nestáhlo  ???

wenca87

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 04 Září 2009, 21:30:11 »
Jejej, Srnče, neexistuje přeji jednodušší způsob, než přes synaptic. Do vyhledávače správce balíků zadej něco jako "open office" a podle popisu v pravo vyber příslušné balíky. Zbytek už udělá synaptic za tebe.
AMD E-300 APU with Radeon(tm) HD Graphics, Kubuntu 14.04 64bit ...a nestydím se za to!

luisah

• Závislák
« Odpověď #23 kdy: 05 Září 2009, 10:56:18 »
Pokud jsi vše udělal vpořádku, měla by se ti zobrazit aktualizace OOo, popř. mrkni do správce aktualizací a až "ta" aktualizace povýší OOo.

Srnec2009

• Návštěvník
« Odpověď #24 kdy: 05 Září 2009, 11:13:56 »
Pokud jsi vše udělal vpořádku, měla by se ti zobrazit aktualizace OOo, popř. mrkni do správce aktualizací a až "ta" aktualizace povýší OOo.

S pomocí správce balíků Synaptic aktualizace proběhla. Bohužel jsem si nějakým způsobem ještě před aktualizací smazal češtinu z openofficu (ne pravopis, ale počeštění menu apod.). Aktualizace to nenapravila.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.