Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po spuštění Testdisku a restartu zmizela část harddisku  (Přečteno 1028 krát)

alisdair

• Návštěvník
Ahoj, vím, že tady pořád spamuju, ale tohle je opravdu vrchol mé neschopnosti a pravděpodobně i nekompatibility s Linuxem :-/ Včera jsem zde řešil editory pdf a tak jsem pořád něco instaloval, odinstalovával a kopíroval různá pdf abych to ozkoušel. No a omyslem jsem si smazal i nějaké pdf, které potřebuji do příštího týdne přeložit do školy na diplomku :/ No a samozřejmě jsem i vysypal koš. Zkusil jsem Testdisk, ten to zanalyzoval, já jsem tam dal, ať to co našel se zkopíruje na disk, restart a naběhne mi: Starting Grub, nebo jak to tam přesně je a pak ERROR 22

Jsem na Live cd, druhá část disku s Win je odtud přístupná, ale ubuntu part nelze zobrazit. Chtěl jsem se aspoň podívat jestli bych nezměnil něco v GRUBU, ale po jeho spuštění a příkazu find /boot/grub/stage1 mi to napíše file not found?

Nějaké nápady jak z toho ven? Jsem blb a nemám zálohu harddisku a mám tak velké množství důležitých materiálů :(

Děkuji
Dell Vostro 1510 C2D 1,8GHz, 2GB ram,
Jsem lama, která si oblíbila Ubuntu, nebijte mě za to prosím :)

alisdair

• Návštěvník
Re: Po spuštění Testdisku a restartu zmizela část harddisku
« Odpověď #1 kdy: 03 Září 2009, 13:30:12 »
Ještě to doplním - spustil jsem gparted a celá část harddisku kterou používalo ubuntu je jako unalocated. Dá se to nějak vrátit abych neztratil data?

alisdair

• Návštěvník
Re: Po spuštění Testdisku a restartu zmizela část harddisku
« Odpověď #2 kdy: 03 Září 2009, 14:04:27 »
Takže problém jsem nakonec vyřešil. Problém byl v tom, že TestDisk mi našel nějakých 8mb nealokovaného místa na disku a já předpokládal, že to je to co hledám. Nebylo. Po uložení nastavení se mi jako primary bootable nastavil SWAP.

Řešení - spustit liveCd, naisntalovat testdisk, spustit, analyzovat a pak přehodit primary bootable na původní oddíl. Mě to psalo, že tomá špatnou strukturu, takže jsem musel ještě k tomu znovu přiřadit ext3. No a pak už jsem jen zapsal danou strukturu a restart.

PS: mohl by tohle nějaký admin smazat, bo se to asi moc lidem nestane, nebo pokud to k něčemu je, tak k tomu napsal vyřešeno? Dík :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.