Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: X server nenaběhne po aktualizaci  (Přečteno 1681 krát)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
X server nenaběhne po aktualizaci
« kdy: 11 Září 2009, 23:29:45 »
Dobrý večer,

mám docela nepříjemný problém - aktualizoval jsem Debian 5.0 lenny na Debian squeeze pomocí úpravy repozitářů a apt-get dist-upgrade, poté jsem podle návodu udělal další kroky, vše bylo ok, žádné chyby, paráda. Jenže po restartu mi vůbec nenastartuje X server! :-/  Při bootu to píše hned na prvním řádku: "nvidiafb: Could not find PCI regions" nebo tak nějak, kdyžtak vyfotím a pošlu z Ubuntu(ted jsem v elinks). Zkoušel jsem smazat xorg.conf nebo ho obnovit na ten starý, ale nepomohlo to.. xorg hlásí, že nemůže nalézt displej. Nevím, o co jde, ale reinstall nechci, když už jsem do toho vrtal. :)

(btw: quakere, já tě sejmu! :D)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

pivik

• Host
Re: X server nenaběhne po aktualizaci
« Odpověď #1 kdy: 12 Září 2009, 08:16:27 »
Naprosto stejný problém při upgrade. Pak jsem udělal čistou instalaci testingu a naprostá tragédie. Nepužitelný - padal Nautilus, nenačítal se ovladač GK, problémy se zvukem atd atd. Nakonec jsem dal z5 čistou instalací lennyho a nechci o squeeze ani slyšet.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #2 kdy: 12 Září 2009, 09:15:34 »
Squeeze je vubec vykvet - instalacka mi jeste nikdy spolehlive nefungovala.. :D  Mno, taky se vratim ke stable.  (omlouvam se, ale spatne jsem v ubuntu zvolil rozlozeni klavesnice)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

hoffmann

• Aktivní člen
  • *
  • Linux user number: 480304
« Odpověď #3 kdy: 12 Září 2009, 09:38:13 »
Zacal jsem na Lennym a potom povysil na Sueeze. Uplne bez problemu.  ;) Jsem naprosto spokojeny!
Debian Jessie | Kernel 3.16.0-4-amd64 | XFCE 4.10,
- notebook HP630 Intel Pentium Dual Core B960 2,2 GHz | 6 GB DDR3 1333 MHz | Intel HD Graphics | HDD Toshiba 320 GB 5400 RPM S-ATA | DVD+/-RW SuperMulti DL s LightScribe 
- is dead notebook Asus A9RP Celeron M440 1,86 GHz | grafika ATI Radeon Xpress 200m | HD 60 GB | pamet DDR II 1024 MB | DVDRAM GSA-T40N HL-DT-ST | Wi-Fi ASUS

pakanek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Září 2009, 10:04:07 »
xorg hlásí, že nemůže nalézt displej.

Vždycky se hodí výstup
Kód: [Vybrat]
egrep '\([EW]{2}\)' /var/log/Xorg.0.log
Jinak nedávno jsem se nemohl dočkat upstartu a tak jsem šel stable -> testing -> unstable. V unstable bude více chyb, ale měla by se zkrátit doba jejich opravy. Jenom zvukovka HDA intel mi teď nefunguje. Musím se seznámit s Debian BTS.
PS: Používám Debian unstable.

Vitaa

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Září 2009, 11:29:35 »
Já to dělal následovně.. lenny - pouze holý systém, povýšení holého systému na squeeze a pak install holé KDE 4.3 ze sida (kde-minimal + pár kde programů co používám) a pak už s tím nic nedělám.. pouze bezpečnostní update nebo stable aktualizace jsem naprosto spokojen..
Intel Core i3-3220, AMD Radeon HD 7770, 8GB RAM - Arch Linux - KDE 4.12

pivik

• Host
« Odpověď #6 kdy: 12 Září 2009, 11:48:06 »
Jo, tohle je asi nejlepší postup, nicméně jsem lama a asi bych to nedokázal. Radši dělám kompletní instalaci a pak už si jen přidám ovladač GK, programy který potřebuju a je to.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #7 kdy: 13 Září 2009, 02:13:48 »
Takže jsem nakonec nainstaloval squeeze z netinstal k plné spokojenosti :)  Systém není tolik stabilní(už jsem hlásil bug v nautilu), ale také je to testing, a je to bohatě vykoupeno novými aplikacemi. ;)
Citace

pivik

• Host
« Odpověď #8 kdy: 13 Září 2009, 08:04:51 »
Nautilus padá, mě padal třeba při pokusu o nastavení atd. Nicméně je to asi otázka kratší doby než dorazí aktualizace, která to opraví. Horší je, že mi nefungoval fglrx ovladač.

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 13 Září 2009, 11:54:28 »
* LuciusMare ma vlezly pocit ze toto neni debian forum...
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.