Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu v půlce zamrzne [vyřešeno]  (Přečteno 1565 krát)

Petr B

• Návštěvník
Instalace Ubuntu v půlce zamrzne [vyřešeno]
« kdy: 15 Října 2006, 16:41:29 »
Dobrý den,
poradí někdo s instalací Ubuntu? Na pc mám WinXP, ale rozhodl jsem se zkusit alternativu Linuxu. Zalíbily se mi distribuce Ubuntu a Kubuntu (verze 6.06.1, desktop-i386).
Vyzkoušel jsem obě, obě se stejným výsledkem. Na disku jsem si vymezil asi 11GB pro Linux.
Pak jsem spustil instalační CD. Příjemně mě překvapilo prostředí instalace - možnost vidět ještě před instalací jak to bude vše vypadat a fungovat. Proklikal jsem se instalací, těch 11GB rozdělil 5GB pro /, 5GB pro /home a 1GB pro swap. Při kopírování souborů se však vše zastavilo asi na 30% u Kubuntu, na 50% u ubuntu. Vyzkoušeno několikrát. Nezbylo než restartovat a vrátit se k winXP.

mám počítač:
Duron 1000MHz
RAM   384 MB
Grafika Kyro2 64MB
Disk  80GB

Ještě jsem to nevzdal, ale radu bych ocenil. Napadlo mě ještě jedině, jestli disk se systémem nemusí být na začátku fyzického disku. Těch 11GB je na konci. Ale asi to bude chtít spíš nějaké ty linuxovské příkazy kterým nerozumím.

předem díky
« Poslední změna: 25 Října 2007, 23:34:16 od Anna Taliánová »

Petr B

• Návštěvník
Instalace Ubuntu v půlce zamrzne
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2006, 16:49:05 »
ještě jedno, předpokládám, že Linux může být na logickém oddílu, na primárním mám winXP.

ještě jednou díky
« Poslední změna: 25 Října 2007, 23:34:29 od Anna Taliánová »

Pavelp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2006, 17:15:43 »
Radu nemam. Jedine snad ze Linuxu je obecne jedno, kde na disku sedi a jestli je to primary nebo extended partisna, je spokojeny na obou. Velikost swapu je dobra, vzhledem k velikosti pameti stroje. Mozne jeste napiste, jaky jste pri instalaci zvolil souborovy system. Asi bude lepsi zkusit instalaci z Alternate CD v textove podobe. Je vhodne pri takovychto potizich zvolit test CD, jestli je cele v poradku, spocitaji se MD5 sumy.
PP.
« Poslední změna: 25 Října 2007, 23:35:11 od Anna Taliánová »

Petr B

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 15 Října 2006, 21:18:53 »
CD byly v pořádku. Už se to ale povedlo pomocí Alternate CD, tak děkuji Pavlovi. Už jedu na Ubuntu :)
« Poslední změna: 25 Října 2007, 23:35:30 od Anna Taliánová »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.