Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Témata co by měli být v KK  (Přečteno 11996 krát)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Témata co by měli být v KK
« kdy: 13 Září 2009, 23:36:26 »
http://news.softpedia.com/news/The-New-Artwork-in-Ubuntu-9-10-121453.shtml

Podle diskutujících na root.cz je to stále fekální a odsoudili to. Asi maj rádi růžovou  ;D

Mně se ovšem líbí  8)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Marcel Gavalier - Gavo

• Aktivní člen
  • *
    • Facebook - GavoStar
Re: Témata co by měli být v KK
« Odpověď #1 kdy: 13 Září 2009, 23:56:11 »
Preco ma len jednu listu dole? :D Trapas! :D
Po 19:00 sa k odpovedi neodpracujes! - Vsetci kukaju vecerne spravodajstvo!  :/
Ubuntu 9.10 "na tvrdo"
XPS M1530 CORE 2 DUO T8300 2.40GHz,800,3M Memory Dual Channel 3.0GB (1X2GB + 1X1GB) 667 MHz DDR2 SDRAM Hard Drive 250GB Serial ATA (5400RPM) Graphics Card 256MB NVIDIA GeForce Go 8600M GT

NoWin

• Host
« Odpověď #2 kdy: 14 Září 2009, 01:01:58 »
Fekální pravděpodobně kvůli tý hnědý. Pravda, hnědá byla na desktopech barvou originální, ale BYLA, před lety, teď je to dost okoukaný, možná by to chtělo drobnější změnu, co třeba jiný přírodní barvy, který od hnědý nejsou daleko, jako např. béžová, khaki, zelenohnědá apod., nebo barvy z loga Ubuntu? Třeba výchozí ubuntí GDM téma je krásný!
Co se tejče pozadí plochy, nijak mne nenadchlo a předváděný Metacity témata? Dosti podobný už jsem viděl na GNOME-Art a je to docela dlouho, možná jsou trochu pozměněný, zubuntizovaný, ale nic, co by mělo nadchnout.
Každopádně na http://art.gnome.org jsou hezčí kousky.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 14 Září 2009, 02:18:23 »
Beru to jako pokrok. Lepší něco nežli nic.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
« Odpověď #4 kdy: 14 Září 2009, 03:32:56 »
Musí se zamakat hlavně na celkových schopnostech v oblasti vzhledu GNOME a GTK+ obecně. Různé vzhledy jsou +- pořád to samé, ale konkurence (Windows, MacOS X, KDE) začíná GNOME v oblasti vzhledu ujíždět.

NoWin

• Host
« Odpověď #5 kdy: 14 Září 2009, 03:50:24 »
Musí se zamakat hlavně na celkových schopnostech v oblasti vzhledu GNOME a GTK+ obecně. Různé vzhledy jsou +- pořád to samé, ale konkurence (Windows, MacOS X, KDE) začíná GNOME v oblasti vzhledu ujíždět.
Ale copak o to, ale GNOME by mohlo bejt v první řadě menší (jak na disku, tak i v paměti) a rychlejší, vzhled si můžeš napsat a "namalovat" i sám, v tomhle má GNOME zatím dostatečný rezervy, ale je to prostě moloch.
A že odlehčený GNOME bude na prd... stačí se podívat na E17- je to nádherný a rychlý prostředí (až na trochu jiný ovládání a minimum vlastních aplikací) a přitom je tak maličký! A LXDE taky není vůbec špatný.

bluewizard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 17 Září 2009, 23:51:02 »
Různé vzhledy jsou +- pořád to samé, ale konkurence (Windows, MacOS X, KDE) začíná GNOME v oblasti vzhledu ujíždět.
Naprostý souhlas. Jsem opět zklamaný, škoda, takový Mac OSX a Seweny vypadají fakt hezky.... Ubuntu by si určitě zasloužilo do základu jiné graficky propracované prostředí, včetně líbivých ikonek, metacity, atd. Tak snad zase příště... I když to "The Kin theme" se mi docela líbí, ale jak říkám, je to takové jalové! Já bych byl, jako běžný uživatel, radši, kdyby se zaměřili na vzhled.
Vím sice, že je mrtě témat a ikon, ale chtělo by to nějaký opravdu "vychytaný" základ, který by byl symbolem, něco fakt extra, že i uživatelé "macků" a "widlí" by si chtěli podobné témátko stáhnout i pro svůj desktop... ale to je asi utopie.

NoWin

• Host
« Odpověď #7 kdy: 18 Září 2009, 00:13:20 »
Různé vzhledy jsou +- pořád to samé, ale konkurence (Windows, MacOS X, KDE) začíná GNOME v oblasti vzhledu ujíždět.
Naprostý souhlas. Jsem opět zklamaný, škoda, takový Mac OSX a Seweny vypadají fakt hezky.... Ubuntu by si určitě zasloužilo do základu jiné graficky propracované prostředí, včetně líbivých ikonek, metacity, atd. Tak snad zase příště... I když to "The Kin theme" se mi docela líbí, ale jak říkám, je to takové jalové! Já bych byl, jako běžný uživatel, radši, kdyby se zaměřili na vzhled.
Vím sice, že je mrtě témat a ikon, ale chtělo by to nějaký opravdu "vychytaný" základ, který by byl symbolem, něco fakt extra, že i uživatelé "macků" a "widlí" by si chtěli podobné témátko stáhnout i pro svůj desktop... ale to je asi utopie.
Téma si můžeš ubastlit sám. Je blbost, aby na Ubuntu nebo jinou linuxovou distribuci lidi chodili jen kvůli vzhledu, když má oproti Macku a Woknouzu jiný, mnohem praktičtější přednosti, kterých by si měli spíš všímat. Se podívej na slavný XP- kolik tam bylo témat? Dohromady 4- 3× umělohmotný (modrá, olivová a stříbrná) a pak ještě to prastarý. A i když je to 7 let starý, šeredný a okoukaný, většina z nich používá modrý umělohmotný téma (výchozí) a nikomu to žíly nerve.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #8 kdy: 18 Září 2009, 10:02:37 »
Tak nevím, ale nějak se nemůžu zbavit pocitu, že témata jsou s každou verzí Ubuntu "divnější". Co už vůbec nechápu, je veliké množství oficiálních témat, která ignorují základní "ergonomická" pravidla - nejčastěji se jedná o kombinaci výrazně tmavých (černých) prvků s výrazně světlými (žlutá, bílá). Je s podivem, že většina "velkých" OS a distribucí se tohoto nešvaru na rozdíl od Ubuntu vyvarovala.

Navíc se mi zdají témata taková "bez nápadu", prostě stá variace na totéž. I s hnědou a oranžovou se dá udělat něco lepšího (viz témata na gnomelook, gnomeart či deviantart)

Osobně za nejzdařilejší témata považuji tato: http://www.bisigi-project.org/?page_id=6.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

oyankee

• Host
« Odpověď #9 kdy: 18 Září 2009, 10:21:06 »
Naprosto s tebou souhlasím. Třeba takový Balanzan  je klasickým příkladem komplexního návrhu. Mám ho na notesu a působí velmi dobře. Spousta lidí všude možně oponuje, že si přece téma může každý změnit. A že výchozí vzhled není tak podstatný. To je ale obrovský omyl. První dojem je nejdůležitější.
Když si přeci vybírám auto, určitě se dívám, co je pod kapotou. Ale když se mi na první pohled nelíbí barva, nebo mi třeba přijdou prvky na karoserii nesladěné, tak si ho pak jako nechám třeba přelakovat? Budu z toho pak mít stejný pocit, jako kdybych si pořídil auto na první pohled pěkné?(nemluvím o penězích, jen čistě pocitově)
Nejvíc mě štve, že těch návrhů je dostatek. Není to o tom, že nejsou. Jen se přehlížejí.

oyankee

• Host
« Odpověď #10 kdy: 18 Září 2009, 10:59:06 »
https://wiki.ubuntu.com/Artwork/Incoming/Karmic/Balanzan

podle tohoto bychom se ale mohli dočkat překvapení.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #11 kdy: 18 Září 2009, 11:05:40 »
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

bluewizard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 18 Září 2009, 21:52:51 »
Téma si můžeš ubastlit sám. Je blbost, aby na Ubuntu nebo jinou linuxovou distribuci lidi chodili jen kvůli vzhledu, když má oproti Macku a Woknouzu jiný, mnohem praktičtější přednosti, kterých by si měli spíš všímat. Se podívej na slavný XP- kolik tam bylo témat? Dohromady 4- 3× umělohmotný (modrá.....
Lidi nic nechtějí řešit a vzhled je opravdu to PRVNÍ co je přitáhne, proto i Ubuntu, by si zasloužilo mít nějaké "SUPER-MODERNÍ-COOL" téma, již v základu.

PS: Prvně jsem chtěl udělat větší comment, ale ne, zbytečně vyvolávat FLAME... jen napovím - zkus si více všímat BFU a budeš se opravdu divit!

oyankee

• Host
« Odpověď #13 kdy: 19 Září 2009, 22:27:34 »
Co říkáte na ten nový xsplash?

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #14 kdy: 19 Září 2009, 22:29:17 »

Radši nic...

NoWin

• Host
« Odpověď #15 kdy: 19 Září 2009, 22:53:08 »
To jako myslíš tu nic neříkající, jednoduchou, leč nevydařenou animaci bílý horizontální čáry, která ve mne vzbuzuje odpor a agresi?

oyankee

• Host
« Odpověď #16 kdy: 19 Září 2009, 23:05:25 »
Zatím to vnímám jako posun někam jinam. Uvidíme, co se tam nakonec usadí.

NoWin

• Host
« Odpověď #17 kdy: 19 Září 2009, 23:23:25 »
Zatím to vnímám jako posun někam jinam. Uvidíme, co se tam nakonec usadí.
Doufejme, že posun správným směrem. Zatím to tak moc nevypadá a to za měsíc má vyjít ostrá verze...

Star69

• Host
« Odpověď #18 kdy: 20 Září 2009, 17:29:33 »
Ty témata jsou bohužel trochu otřepaná, ale bohužel to nejlepší co se dá použít. Uvědomte si, že témata musí byt testována a komplexní ,aby se v nich dobře pracovalo, aby např. Open Office , Evolution a další byli použitelné. Některé tmavé blyštivé témata ala Windows Blind  a podobné paskvily co vyrábí děti  jsou polofunkční. A taky si uvědomte, že je to pro gnome 2, s tím se taky nedají dělat zázraky. Taky si myslím, že stejně budou alternativní a ne default. Možná třeba bude i překvapení.... Ale nechapu proč tam není třeba velice skvělé téma Wasp:
http://www.gnome-look.org/content/show.php/Wasp?content=104167
« Poslední změna: 20 Září 2009, 17:34:23 od Star69 »

pakanek

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 20 Září 2009, 17:59:05 »
Co takhle peachpuff? :-)
PS: Používám Debian unstable.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #20 kdy: 21 Září 2009, 10:24:15 »
... Ale nechapu proč tam není třeba velice skvělé téma Wasp:
http://www.gnome-look.org/content/show.php/Wasp?content=104167
Třeba pro mne je toto příklad naprosto neergonomického tématu - tmavé rámy, tmavá menu, tmavý wallpaper a velké bíle plochy uvnitř oken. Na puštění hudby či filmu to možná nevadí, ale např. při psaní delších textů (programování či práce v OO.o) je to leda na bolest hlavy a očí. Přecházením do vzájemně opačných kontrastních ploch (textová pole - černá na bíle, menu, lišty panely - bílá na černé/tmavé) je to, čeho by se měli tvůrci témat především vyvarovat. Stačí se podívat - toto jednoduché pravidlo respektuje 99% základních vzhledů ostatních linuxových distribucí a operačních systémů, drtivá většina webů a aplikací.

bluewizard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 12 Října 2009, 21:45:38 »
A kde jsou ty vzhledy? Mám betu a nic nového jsem tam nezpozoroval a ty témata tam chybí.
Mírná úprava ikon, ani bych si ale nevšiml, kdyby se o tom někdo nezmínil.

OT: Už je asi fakt čas přejít na jiné distro, od doby 7.04 se jen slibuje nový SUPER-COOL-IN vzhled a pořád nikde nic!!!
Myslím si, že ubuntu se nikdy nezmůže na to, aby mělo fajnový vzhled, který bude konkurovat W7 a MAC OSX!!!! Zatím vzhledově nesahá oboum ani po kotníky, bohužel. Vzhledově by se to dalo srovnat tak s 10 let starýma XPčkama :-X :-X :-X
Nechápu, proč do základu, který má nalákat nové uživatele nedají něco opravdu WOW!!!!
Ale jiné distra nejsou na tom o moc lépe a to je právě to nejhorší. Možná je fakt lepší KDE a začínám o něm čím dál více uvažovat (jen kdyby mi tak silně nepřipomínal Wokna).
I když je fakt, že je plno alternativních vzhledů, ale ....
Např: http://www.gnome-look.org/content/show.php/GTK+Leopard+?content=104106 vypadá SUPER, parádní, ale nenainstaloval bych si to, protože je to MAC a já nechci MACka, kdyby jo, koupil bych si ho.
OT2: Jak se dá udělat kompletní téma, od splashe až po "konečnou animaci"...?
« Poslední změna: 12 Října 2009, 21:51:35 od bluewizard »

NoWin

• Host
« Odpověď #22 kdy: 12 Října 2009, 23:05:35 »
A kde jsou ty vzhledy? Mám betu a nic nového jsem tam nezpozoroval a ty témata tam chybí.
Mírná úprava ikon, ani bych si ale nevšiml, kdyby se o tom někdo nezmínil.

OT: Už je asi fakt čas přejít na jiné distro, od doby 7.04 se jen slibuje nový SUPER-COOL-IN vzhled a pořád nikde nic!!!
Myslím si, že ubuntu se nikdy nezmůže na to, aby mělo fajnový vzhled, který bude konkurovat W7 a MAC OSX!!!! Zatím vzhledově nesahá oboum ani po kotníky, bohužel. Vzhledově by se to dalo srovnat tak s 10 let starýma XPčkama :-X :-X :-X
Nechápu, proč do základu, který má nalákat nové uživatele nedají něco opravdu WOW!!!!
Ale jiné distra nejsou na tom o moc lépe a to je právě to nejhorší. Možná je fakt lepší KDE a začínám o něm čím dál více uvažovat (jen kdyby mi tak silně nepřipomínal Wokna).
I když je fakt, že je plno alternativních vzhledů, ale ....
Např: http://www.gnome-look.org/content/show.php/GTK+Leopard+?content=104106 vypadá SUPER, parádní, ale nenainstaloval bych si to, protože je to MAC a já nechci MACka, kdyby jo, koupil bych si ho.
OT2: Jak se dá udělat kompletní téma, od splashe až po "konečnou animaci"...?
Ty jako chceš přejít na jiný distro jen kvůli vzhledu? Synku, vzpamatuj se, kdybys viděl můj vzhled... ovládací prvky a okraj okna- Clearlooks (a to mám okraje oken navíc dost mrňavý, stejně jako písmo), ikony: Mlha (u Ubuntu je to tuším jako Mist) a na pozadí mám tuhle dr. samičku:

Nic víc, nic míň, žádnej Compiz, žádnýho Čonku (= Conky).

Na Debiana jsem přešel ne kvůli vzhledu, ale kvůli jiným věcem, GNOME je tam oproti Ubuntu 4× rychlejší a systém si oproti Ubuntu z RAM ukousne téměř o 100MiB míň. Navíc mám "nestabilní verzi" (občas se nějaká chybička najde, ovšem Karmic je na tom v současnosti hůř a neobsahuje tolik nových aplikací, co Squeeze/Sid) a hlavně mi nehrozí žádný zjednodušování a nahrazování osvědčených aplikací aplikacemi s pochybnou funkčností. Taky mně nemrzí těch pár vteřin navíc při bootu, když PC restartuju průměrně sotva jednou tejdně, takže ta chvilka navíc mně nezabije.

Proč si stěžuješ na vzhled GNOME, když si můžeš nainstalovat jinej vzhled nebo svobodně si vybrat z hromady jiných DE (KDE4, E17, LXDE, Xfce, *Box, FWWM a mrtě dalších)? Proč nepoužiješ místo XSplash třeba USplash, Plymouth,...?

bluewizard

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #23 kdy: 13 Října 2009, 18:27:38 »
Ty jako chceš přejít na jiný distro jen kvůli vzhledu? Synku, vzpamatuj se, kdybys viděl můj vzhled...
Na Debiana jsem přešel ne kvůli vzhledu, ale kvůli jiným věcem, GNOME je tam oproti Ubuntu 4× rychlejší a systém si oproti Ubuntu z RAM ukousne téměř o 100MiB míň. Navíc mám
Proč si stěžuješ na vzhled GNOME, když si můžeš nainstalovat jinej vzhled ...
No, právě že nechci přecházet a vzhled si opravdu dokážu změnit, nic těžkého to není. I když jsem pořád "jenom uživatel"....
Jen mi vadí, že Ubuntu chybí opravdu cool vzhled do začátku, to je prostě psychologije - zabal *censored* do skvělého obalu, udělej obrovskou kampaň, jak "všichni umřou, když TO nebudou mít" a ejhle oni to ti tupci opravdu všechno zkoupi, obal prostě prodává a v tomhle to platí dvojnásob. Když chceme, aby GNU/Linux používalo co nejvíce lidí (a já bych si moc přál aby měl linux např 15% zastoupení) musí opravdu dobře, vlastně SKVĚLE vypadat!
Mám Debian ve virtualboxu a zdá se mi stejně rychlý jako Ubuntu, ale je to jen můj subjektivní názor, možná, kdybych ho nainstaloval "na ostro", tak bych byl překvapený. Jinak od 9.04 jsem přestal compiz používat, protože s tím mám nějaké problémy a už jsem si zvykl, že mám "za odměnu" rychlejší systém :-)

pomec

• Aktivní člen
  • *
  • Go2Africa!!!
« Odpověď #24 kdy: 13 Října 2009, 21:06:23 »
Presne, ale je to stále dookola to isté...mám už pocit, že sa od ubunťákov niečoho nového prevratného nedočkáme. A v podstate mi to je už aj jedno, čakáme, čakáme a nič z toho. (Win7 to istí ;D ;D ;D)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.