Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Témata co by měli být v KK  (Přečteno 11987 krát)

Belly

• Aktivní člen
  • *
Re: Témata co by měli být v KK
« Odpověď #25 kdy: 13 Října 2009, 22:04:21 »
Mě by zajímalo, jak by vlastně mělo takový "cool" Ubuntu vzhled vypadat. Furt je to Gnome, a to že to bude mít jiný barvy a jemnější přechod na toolbaru nikoho neuchvátí!
Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

pomec

• Aktivní člen
  • *
  • Go2Africa!!!
« Odpověď #26 kdy: 13 Října 2009, 23:28:30 »
Mě by zajímalo, jak by vlastně mělo takový "cool" Ubuntu vzhled vypadat. Furt je to Gnome, a to že to bude mít jiný barvy a jemnější přechod na toolbaru nikoho neuchvátí!

Ale prvý "pohľad" je veľmi dôležitý...aj keď si celý vzhľad môžeš v podstate úplne zmeniť .

Belly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #27 kdy: 14 Října 2009, 19:21:24 »
Kód: [Vybrat]
Ale prvý "pohľad" je veľmi dôležitý...aj keď si celý vzhľad môžeš v podstate úplne zmeniť .
Na tom, že vzhled důležitý se shodneme. Ale já to myslel tak, že disajnéři a výtvarníci se můžou snažit jak chtějí, ale pořád to bude Gnome se svými pro a proti. Vůbec v těch vyjádřeních o tom, jakej bude či nebude vzhled nevidím logiku. Protože jinak už by dávno zmenšili fonty z deseti na devět, nastavili pořádně .font.config a ve výchozí instalaci nainstalovali liberation-fonts (pro web). (To jsem nikdy nepochopil to rozmazávání písma, jeho obludnou velikost zabírající místo na obrazovce. A fonty v základu ve Firefoxu, to je výsměch uživatelům. Jsem obyčejnej uživatel, a buď budu blejt pokaždý když budu na webu a nebo si musím přečíst nějakej návod a spravit to. Tohle je taky problematika vzhledu, v Ubuntu dlouhodobě opomíjená.  >:(
Ubuntu 10.10, AMD Athlon II X2 240, Gigabyte MA785GMT-UD2H, DDR3 2x 1GB 1333  CL9 , Seagate Barracuda 500 GB, Samsung 2443BW 24" 1920x1200

pomec

• Aktivní člen
  • *
  • Go2Africa!!!
« Odpověď #28 kdy: 14 Října 2009, 21:25:38 »
Na tom, že vzhled důležitý se shodneme. Ale já to myslel tak, že disajnéři a výtvarníci se můžou snažit jak chtějí, ale pořád to bude Gnome se svými pro a proti. Vůbec v těch vyjádřeních o tom, jakej bude či nebude vzhled nevidím logiku. Protože jinak už by dávno zmenšili fonty z deseti na devět, nastavili pořádně .font.config.....
To máš čistú pravdu...a smutné.

Tom Fryzelka

• Aktivní člen
  • *
  • Buď zdráv příteli.
« Odpověď #29 kdy: 15 Října 2009, 15:37:10 »
Zmenšit fonty?? To abych si musel brát k počítači lupu, jako ve Windows XP?

Tom Fryzelka

• Aktivní člen
  • *
  • Buď zdráv příteli.
« Odpověď #30 kdy: 15 Října 2009, 16:20:03 »
Co se týče těch témat, tak ty v instalaci nebudou, jsou jen v repositářích (Balík ommunity-themes).

Ta vábnička na nové Ubuntu je docela dobrá, je to jak adventní kalendář. Člověk s napětím čeká, co z toho vyleze :-)

NoWin

• Host
« Odpověď #31 kdy: 15 Října 2009, 18:02:07 »
Čéčé, neměl bys mít brejle? Já mám všude písmo o velikosti 7 a z půldruhýho metru to krásně přečtu!

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #32 kdy: 15 Října 2009, 18:46:32 »
Čéčé, neměl bys mít brejle? Já mám všude písmo o velikosti 7 a z půldruhýho metru to krásně přečtu!

Sedm jo? :D Tak to vám nevěřím, pane. Leda že by jste měl třeba v OO zvětšenou plochu na kterou píšete nebo počítáte v buňkách. Ikdyž pravda, pokud používáte rozlišení např. grafiky 1024x768 na panelu, který má rozlišení 1420x900 nebo kolik, tak se nedivím že ty fonty zmenšujete  :D . Mě osobně vyhovuje font a velikost písma, který je teď v Ubuntu 9.10, poněvadž na 24" panelu (když už je panel sladěn s grafikou, myslím v rozlišení) to je tak akorát.
 :)
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

Tom Fryzelka

• Aktivní člen
  • *
  • Buď zdráv příteli.
« Odpověď #33 kdy: 15 Října 2009, 18:56:08 »
No, u nás sa tomu říká brýle a shodou okolností je mám, takže nemusíš mít strach.
Je jasné, že záleží hlavně na rozlišení a velikosti monitoru/displeje (já mám 20" 1680 * 1050).

Schválně posílám srovnání Ubuntu 9.10 a Windows XP při stejném rozlišení:
http://www.ubuntu-pics.de/bild/27574/1680_1050_mi3N3E.png

Ve Windows je to na zkazení očí.

NoWin

• Host
« Odpověď #34 kdy: 15 Října 2009, 19:31:49 »
No, u nás sa tomu říká brýle a shodou okolností je mám, takže nemusíš mít strach.
Je jasné, že záleží hlavně na rozlišení a velikosti monitoru/displeje (já mám 20" 1680 * 1050).

Schválně posílám srovnání Ubuntu 9.10 a Windows XP při stejném rozlišení:
http://www.ubuntu-pics.de/bild/27574/1680_1050_mi3N3E.png

Ve Windows je to na zkazení očí.
No vidíš, já mám starší 17" LCD, 1280×1024, 5:4, 96×95dpi s kontrastem 1:500 a se zářivkama, co svítěj tak na 70% původního jasu a stejně na to vidím. Brejle sice nepotřebuju, ale nedávno jsem prodělal úraz oka, při němž se mi poškodila rohovka a od tý doby mám na jedno oko astigmatický natolik, že když se kouknu na Měsíc, vidím dva pod sebou, oba jsou navíc obklopeny září nepravidelnýho tvaru. Ono to je taky o volbě vhodnýho písma, způsobu vyhlazování (to M$ snad ještě nevymyslel), kontrastu vůči podkladu a síle tzv. hintingu.
Ale co, ne každej má zrak dokonalej, někdo vidí za každejch okolností ostře bez brejlí nebo čoček, jinej takový štěstí nemá, někdo vidí pouze prstama, když s nima hrabe po Braillovic terminálu, pokud ovšem tu směsici teček přečte. Ale zdá se mi, že výchozí velikost ubuntího písma je zbytečně velká, zmenšit jej o 1-2px, tak se snad nic nestane, každej si velikost písma a jeho řez může přece přenastavit.
U toho Woknouzu se Ti ani nedivím, sotva se na něj podívám, v očích mám žiletky :)

Belly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #35 kdy: 15 Října 2009, 20:33:28 »
   S tou velikostí písma je to určitě subjektivní, ale 10 je fakt moc. Mě to přijde hnusný a zbytečně to zabírá místo v GUI.
Na windows XP se dá jednoduše nastavit vyhlazování MS programem ClearType tuning, když jsem měl windows, tak jsem byl na míru spokojen.

Na ubuntu mě mrzí, že stačí s pohledu vývojářů jednoduchý nastavení font.configu a hned by bylo písmo hezký, čitelný. A ty liberation fonts na ten web to je základ, pokud se vám příčí instalovat font od MS. V základu, bez těchto zásahů je písmo na webu rozmazaný a zdeformovaný. Mnohdy to rozhodí celej layout stránky :(

Myslím že je jednoduší se přispůsobit webovým stránkám, než chtít po všech tvůrcích webu, aby počítali s něčím takovým, jako je špatně nastavený písmo v nějakým Ubuntu.

Ubutnu by si mělo vzít příklad s Mac OS X. Každej týden na tomto OS máme ve škole cvičení paradigmat programování, a já se vždy těším jak malej kluk. Tam maj tyhle věci zmáknutý ;)

pavolzetor

• Host
« Odpověď #36 kdy: 15 Října 2009, 20:44:27 »
MS má kvalitné fonty. Ja mám veľkosť 10 a je to tak akurát (rozlíšenie na 15,4" mám 1680x1050)

Tom Fryzelka

• Aktivní člen
  • *
  • Buď zdráv příteli.
« Odpověď #37 kdy: 15 Října 2009, 22:33:32 »
   S tou velikostí písma je to určitě subjektivní, ale 10 je fakt moc. Mě to přijde hnusný a zbytečně to zabírá místo v GUI.
Na windows XP se dá jednoduše nastavit vyhlazování MS programem ClearType tuning, když jsem měl windows, tak jsem byl na míru spokojen.

Na ubuntu mě mrzí, že stačí s pohledu vývojářů jednoduchý nastavení font.configu a hned by bylo písmo hezký, čitelný. A ty liberation fonts na ten web to je základ, pokud se vám příčí instalovat font od MS. V základu, bez těchto zásahů je písmo na webu rozmazaný a zdeformovaný. Mnohdy to rozhodí celej layout stránky :(

Myslím že je jednoduší se přispůsobit webovým stránkám, než chtít po všech tvůrcích webu, aby počítali s něčím takovým, jako je špatně nastavený písmo v nějakým Ubuntu.

Ubutnu by si mělo vzít příklad s Mac OS X. Každej týden na tomto OS máme ve škole cvičení paradigmat programování, a já se vždy těším jak malej kluk. Tam maj tyhle věci zmáknutý ;)

No, když Ti nevadilo si ve Windows "pohodlně" nastavovat vyhlazení písma programem, který ani není jeho součástí, proč Ti tak vadí nějaké nastavení v font.configu?
Co se týče příšerného, rozmazaného a zdeformovaného písma, co rozhazuje layouty webů... Nevím... nemáš třeba špatný monitor?? :-) Né vážně, nemůžeš poslat screenshot? Osobně totiž nemám nejmenší tušení, co přesně myslíš (nevím, možná je to tím, že automaticky instaluju Ubuntu-restricted-extra).
Co se týče velikosti písma, před nějakým časem, jak jsem přešel z Windows, taky mně přišlo všechno jakési divné a hned sem to začal měnit (co já sem sa s tím blbec na***l). Dneska už nechávám všechno v defaultu, nakonec sem totiž zjistil, že je to tak asi nejlepší :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.