Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bezbolestný přechod sousedů a příbuzných na Ubuntu (návod)  (Přečteno 5836 krát)

LuciusMare

• Závislák
Re: Bezbolestný přechod sousedů a příbuzných na Ubuntu (návod)
« Odpověď #25 kdy: 16 Září 2009, 18:25:29 »
Kenvous:Doporucuju zajit na lide.cz,to je same linux smrdí a podobně zavrženíhodné repliky hodnotou rovné naskenování prasečí nohy.
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #26 kdy: 16 Září 2009, 20:01:36 »
Pokud dělá něco fanda MS není důvod aby to dělal fanda Linuxu.

Luban

• Závislák
« Odpověď #27 kdy: 16 Září 2009, 22:07:57 »
Probůh, co je to za příspěvek?  ;D Jak nenápadně vnutit lidem Ubuntu?  :D
Asi jse nepochopil toto vlákno to nepochopil. Kde je zmínka o nucení, nebo "obracení na pravou víru" :)?

Co je však poslední dobou stále častějším jevem, je agrese ze strany uživatelů linuxu, kteří navštěvují všemožná diskuzní fóra a hlásají nesmyslné výroky o Linuxu a Windows. Ještě jsem nezažil, že by uživatel Windows agresivně útočil na Linux či MAC OS.. opačně je to však na denním pořádku.
Vidíte, já jsem zažil zase pravý opak. S linuxem, OpenOffice apod.

A do toho přijde takový pitoma, který s sebou na návštěvu svých známých místo lahve vína vezme CD s Ubuntu a celý večer valí klíny do hlavy..  ::) Já osobně bych takového návštěvníka hnal sviňským krokem.
Ne každý denně, jako určitě Vy, přispívá na wiki, radí zdarma uživatelům a tvoří hodnoty.
Více je určitě (a bohužel) těch, co jen dokáží žvanit a filozofovat. V tom máte pravdu  ;).

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #28 kdy: 17 Září 2009, 09:24:40 »
Kenvous: Evidentně jste moc diskuzí nepřečetl. Navážení se většiny do menšiny je na dením pořádku...

Vem te si, že někteří lidé si neumějí vybrat. Je to nezajímá. A výhody Linuxu a jejich strategie jsou jasné, takže proč jim neušetřit několik tisíc Kč v podobě koupě Win, antiviru a MS Office?
Nehledě na to, že pokud po mě chtějí pomoct, tak proč já bych se měl starat o systém, který mě děsí a nebaví, když jim můžu dát pro ně vyhovující(pokud ne, tak jim ho necpu) a zdarma?

Jeden malý příběh:
Můj bratr umí pouze WinXP. Koupis PC s Vistama, nahradil je XP a po jejich pádu je 2 měsíce nedokázal znovu nainstalovat. Ubuntu se bránil proto, že to nebude umět spravovat.

Ale když už neteře skoro brečely, že jim PC nejde, nahodil jsem Ubuntu, zapnul efekty a zatím jsou spokojeny. A Win? Ty tam asi ještě dlouho nebudou... :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #29 kdy: 17 Září 2009, 09:29:40 »
takže proč jim neušetřit několik tisíc Kč v podobě koupě Win, antiviru a MS Office?

Mě osobně těch pár tisícovek nevadí tolik, jako ty nervy, co jsem měl od roku 1992, kdy jsem začal v podnikání používat W3.01 až po rok 2007, kdy jsem komplet přešel na Ubuntu.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #30 kdy: 17 Září 2009, 09:33:12 »
takže proč jim neušetřit několik tisíc Kč v podobě koupě Win, antiviru a MS Office?

Mě osobně těch pár tisícovek nevadí tolik, jako ty nervy, co jsem měl od roku 1992, kdy jsem začal v podnikání používat W3.01 až po rok 2007, kdy jsem komplet přešel na Ubuntu.

Ono to možná nevadí na jednom kompu, ale já osobně mám doma tři...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

zozo

• Aktivní člen
  • *
  • Mám sestupný tračník plný prejtu
    • Moje virtuálne miesto
« Odpověď #31 kdy: 17 Září 2009, 11:04:57 »
last.fm/user/kingzozo

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.