Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace truecryptu a nera z repozitaru  (Přečteno 1669 krát)

polo23

• Aktivní člen
  • *
Instalace truecryptu a nera z repozitaru
« kdy: 16 Září 2009, 15:42:35 »
Ahoj, mam takovy zvlastni problem... Mel jsme ubuntu kde jsem mel instalovany Truecrypt a Nero(vypalovani, jiny burn SW mi nefungoval) z repozitaru. Pak jsme system zformatoval, nainstaloval, nahral zalohovane sources.list, updatoval, ale jak Nero tak Truecrypt v repozitarich najednou nemam... Nevim jak je to mozne. Nevite nekdo adresu repozitaru s Nerem a Truecryptem?
Predem diky za pripadne info nebo nasmerovani.
P.S. jasne muzu si oba SW stahnout z netu ale to chci instalit pres aptitude.

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Instalace truecryptu a nera z repozitaru
« Odpověď #1 kdy: 16 Září 2009, 17:45:24 »
Pokud vím (a google ověřil), tak žádné repozitáře pro Ubuntu pro Nero ani pro Truecrypt nejsou. Jste si jist, že původně byly nainstalované z repozitářů? (Pozn. To, že se nějaká aplikace zobrazuje jako balík v Synapticu ještě neznamená, že je nainstalovaný z repozitářů.)

polo23

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 16 Září 2009, 20:40:48 »
Ani jedna nebyla instalovana z repozitaru. Ale kdyz jsem se dival vyse uvedenyma prikazama do repozitaru tak jsme je tam videl.. Akorat nevim co to byly za repozitare:(

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #3 kdy: 17 Září 2009, 15:58:00 »
 ;D  No, to je pouze proto, že programy, které si nainstalujete a nejsou v repozitářích se zařadí do Lokálních nebo starých balíčků. Je to proto, že jinak by jste je v podtatě nemoh odinstalovat(standartní cestou).
Tzn. nainstalujete extra program, který není v repos, a přidá se do seznamu, když přeinstalujete systém, tyto programy se smažou a tudíž už v seznamu nejsou.
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #4 kdy: 17 Září 2009, 16:13:03 »
Je to stejné, jako když se koukneš do lednice a některé pochutiny jsou z Alberta a některé od větnamce od naproti. Také to není vidět na první pohled kde se vzaly. Pak půjdeš do Alberta a tam ti řeknou, že to, co chceš neprodávaj a ty se budeš divit jak to, když si je měl v lednici.

polo23

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 17 Září 2009, 17:24:52 »
Trochu zbrzdime jo?:) Nechce se mi uverit ze 2 dny uz googluju a pidim se po necem co neni. Takze situace se ma takto:
1) Nero i Truecrypt jsem neinstaloval z repozitaru ale pomoci dpkg (stahnul jsem je ze stranek vyrobce, jak nero tak Truecrypt)
2) System jsem reinstaloval ale s tim ze jsme ho komplet zformatoval.
3) Tesne pred reinstalem a s tim spojenym formatovanim jsem si jen tak projizdel repozitare a s udivem jsme tam nasel Nero i Truecrypt. Pouzil jsem pri tom prikazy: apt-cache search neroapt-cache search truecrypt.

Za čtvrté) To mi tu jako chcete rict ze to co jsem videl pres apt-cache byly programy v repozitarich smichane s Nerem a Truecryptem instalovanymi pomoci dpkg?!

Pochopil jsem vase vysvetleni spravne?

Tak a ted je rada na me... Jak jsme tak ty 2 dny googlil tak jsem neco prece jen nasel... nebudu tu rozepisovat ze to byl Truecrypt repository pro Zenwalk nebo jak se to distro jmenovalo, ale narazil jsem na nasledujici prispevek:

http://www.okoun.cz/boards/linux?contextId=1062229176

Staci kdyz date na te strance vyhledavat slovo "truecrypt" a narazite na asi 3 prispevky uzivatele fuxoft, ktery se tam zminuje ze na Ubuntu Truecrypt v repozitarich EXISTUJE. Vim ... nemam to overene ale pokud to ten typek nevi jiste tak by tam nepsal takove rady... Jenze ja pouzivam Debian takze nevim co vsechno vam do toho Ubuntu davaji...
Vite co? Jdu to vyzkouset ve virtualu..jestli mate pravdu skonci tak moje dvoudenni trapeni!
« Poslední změna: 17 Září 2009, 18:24:32 od polo23 »

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #6 kdy: 17 Září 2009, 18:14:02 »
Repozitář v mém přirovnání je ten Albert, ty jsi se díval do té lednice ;)

polo23

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 17 Září 2009, 18:49:00 »
Prave jsem naistaloval Nero ze stranek vyrobce a po zadani prikazu apt-get search nero se objevilo jako ze je v repozitarich a z toho vlastne plyne ze jsem *censored* a ze jsem zabil 2 dny zivota necim co neni!
Diky za ochotu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.