Pánové, to už jsem tady popisoval v jiném postu, bohužel stav jakéhokoli školství v jakémkoli státě není nijak zvlášť úžasný... Bohužel. Jen si vzpomeňte:
Matematika:
Úloha máš sedm jablíček a dva kamarády, kolik můžeš každému dát, aby měl každý stejně a kolik Ti jich zbude? To je nějaká třetí třída. Ve skutečnosti má tato úloha v oboru přirozených čísel několik řešení, kamarádův synek se ale naučil, že jediné správné řešení je každému dvě a mně zbudou tři a že žádné jiné neexistuje, řešení každému tři a mně zbude jedno paní učitelka neakceptovala, každému jedno a mně zbude pět také ne.... Kamarád po mně chtěl, abych se s ním na matematiku podíval, protože nosí od třetí třídy najednou špatné známky, skutečnost je taková, že v první a druhé třídě měli učitelku, která rozuměla a velmi se jí líbilo, když někdo přišel se svým nápadem, tato nová (mimochodem výrazně mladší než první) to má nějak napsáno v příkladech ze školy a cokoli jiného je pro ni špatně...
Dějěpis:
Krásný příklad husitství... Nevím jak Vám, ale nám byly husitské války podány tak, že Husité přijeli, zazpívali Ktož jsú boží bojovníci, všichni křižáci padli na zadek a všichni civilové je vítali jako osvoboditele... Kdo máte přístup k nějakým historickým pramenům, zkuste si počíst, jaká hrůza a zděšení zavládlo u místního obyvatelstva, když kolem táhlo husitské vojsko, jak okolní vesnice milovaly Tábor... Neříkám, že je to kapitola dějin, za niž se máme stydět, ale ona obrovská pýcha, kterou se dmeme také není úplně na místě.
Informatika:
Bylo zde probráno.
Literatura:
možná by se někteří spisovatelé divili co všechno svými knihami chtěli říci..
A mohli bychom pokračovat, vím, je to už skoro OT, ale občas je humus, co se do našich dítek hustí a hlavně jak dogmaticky... A hustilo i do nás. A hustit bude do našich dětí. Ono vždy nejvíc záleží, kdo je osoba onoho učitele.