Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak zmenit obrazek ikony na plose  (Přečteno 7491 krát)

polo23

• Aktivní člen
  • *
Jak zmenit obrazek ikony na plose
« kdy: 17 Září 2009, 07:15:51 »
Ahoj, mam takovou nijak dulezitou otazku. Mam na plose zastupce StrongDC a ma takovou tu klasickou ikonu(sedy kosoctverec). Je mozne ji zmenit ? Mam ikonu strong z windows a rad bych ji pouzil. Na plose mam dost ikon a cele se to stava neprehledne. Mam tim na mysli vice aplikaci co takhle mam.
Diky

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Jak zmenit obrazek ikony na plose
« Odpověď #1 kdy: 17 Září 2009, 07:59:01 »
Klik pravym na nu, klik lavym na obrazok ikony a vybrat inu. To nefunguje?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

polo23

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 17 Září 2009, 09:57:30 »
No je to tak trochu ma chyba ze se pta tady... Pouzivam Debian a zadnou takovou volbu tam nemam...  :(

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 17 Září 2009, 10:29:53 »
v textovem editoru v adresari ~/Plocha (nebo ~/Desktop) otevri prislusny *.desktop soubor (pravdepodobne StrongDC.desktop) a na radku Icon= napis cestu a nazev obrazku s ikonou.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #4 kdy: 17 Září 2009, 11:36:25 »
Mám Ubuntu 8.04 a když chci změnit ikonu spouštěče, nabídne mi to hledat obrázkové soubory, ale už tam neskočí ta nabídka ikon, jako když spouštěč vytvářím.
Jak na to?

Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Kazekage

• Aktivní člen
  • *
  • Stand or Die
« Odpověď #5 kdy: 17 Září 2009, 11:42:22 »
no nemam tu teraz buntu ale ono po tebe asi chce aby si vyhladal cestu k obrazku ktory chces pouzit ako ico.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=171043
Asus_F3KA_Ubuntu_8.04_32bit
Desk:A8n32_sli_deluxe, 3700+ Amd_OC, 2GB_ram, 1950xt_ati_radeon: Ferdora_9, Win_XP_pro
Xbox_360_Premium :) flash Nokia_E61_Symbian_S60_3rd_edition Ghost_In_The_Shell Star_Wars_fan  HTC_HD_user

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 17 Září 2009, 12:49:41 »
Mám Ubuntu 8.04 a když chci změnit ikonu spouštěče, nabídne mi to hledat obrázkové soubory, ale už tam neskočí ta nabídka ikon, jako když spouštěč vytvářím.
Jak na to?
vybrat si z adresare s temi ikonami /usr/share/icons/hicolor/scalable/apps/    (*.svg)

compaq

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 17 Září 2009, 14:23:43 »
Jak na to?
vybrat si z adresare s temi ikonami /usr/share/icons/hicolor/scalable/apps/    (*.svg)

Díky, nevíš kde nastavím, aby to skákalo implicitně tam, jako když spouštěč vytvářím?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 18 Září 2009, 06:27:23 »
Obavam se, ze to prave skace tam, kde je aktualni soubor s obrazkem ikony a mohlo by to byt dost matouci, kdyby pri pokusu o zmenu ikony to skocilo nekam do defaultniho adresare a ztratila by se cesta k te soucasne.
To si radeji ukladej nove ikony do toho default adresare a budes mit na vyber ze vsech soucasne.

compaq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 18 Září 2009, 08:45:24 »
Obavam se, ze to prave skace tam, kde je aktualni soubor s obrazkem ikony a mohlo by to byt dost matouci, kdyby pri pokusu o zmenu ikony to skocilo nekam do defaultniho adresare a ztratila by se cesta k te soucasne.
To si radeji ukladej nove ikony do toho default adresare a budes mit na vyber ze vsech soucasne.

To jo, ale chci, aby se spustil vždy launcher (/usr/share/icons/hicolor/scalable/apps/gnome-panel-launcher.svg) a ne normální prohlížení Nautilem.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 18 Září 2009, 10:15:15 »
... aaa tak chybicka se vloudila, neni to tak jak jsem psal, nabizi to vzdy domovsky adresar. /usr/share/icons/hicolor/scalable/apps/ to skutecne nabidne jen v okne vytvareni spoustece.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.