Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: start ubuntu  (Přečteno 905 krát)

cherry

• Návštěvník
start ubuntu
« kdy: 18 Září 2009, 11:06:11 »
ahoy, sice se tu dokola něco podobné řeší, ale nic mi přečtení asi 10ti témat nedalo. Doteď mi vše fungovalo, vždy jsem systém spustil, ale najednou místo toho naběhne černá obrazovka (nahoře s nějakými čmouhami) a zustane viset. Nornálně se načítá ten progres s logem ubuntu a když má naběhnout plocha tak je jen černo. Co se dá dělat? Jde spustit něco jako nouzový režim nebo tak? Prostě nějak se tam dostat a spravit to (tipuju problém s grafikou)
měl jsem verzi 8.04 a přešel postupně na 9.04, ale fungovalo to v pohodě. S ovladačema grafiky jsem nic neprováděl, snad jsem si jen stáhnul z balíčku ati catalict control

Krysař

• Stálý člen
  • **
Re: start ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 18 Září 2009, 12:59:53 »
Vzhledem k tomu, ze ati catalyst CC funguje jen s nesvobodnym ATI ovladacem, predpokladam, ze se nainstaloval i tento ovladac a ten dela problem.
Pokud je ovladac spravny a problem dela nastaveni, tak se da postupovat podle: http://wiki.ubuntu.cz/Nastaven%C3%AD%20monitoru#Rie.2BAWE-enie_probl.2BAOk-mov

Jinak "nouzovy rezim" funguje, jmenuje se to recovery mode a dostanes se na to pri startu pocitace v GRUBu. (pokud je menu skryte, je potreba stisknout Esc behem odpocitavani)

„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

cherry

• Návštěvník
Re: start ubuntu
« Odpověď #2 kdy: 18 Září 2009, 14:38:35 »
tak jsem se v tom textovém režimu dostal k tomuto příkazu
$ sudo apt-get remove --purge xorg-driver-fglrx

smazal se tak ten driver a ubuntu naběhlo to grafického režimu jako dříve
« Poslední změna: 18 Září 2009, 15:30:35 od cherry »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.