Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chýbajúca driver pre grafiku pod linuxom?  (Přečteno 2772 krát)

Andurit

• Návštěvník
Chýbajúca driver pre grafiku pod linuxom?
« kdy: 18 Září 2009, 18:45:26 »
takze  vcera som nainstaloval cez win ubuntu 9.0.4-ku tu najnovsiu, troska mi trvalo kym som spojazdnil net a par dalsich veci ale uz to facha ale mam problem s garfikou.....troska citim ze to  nejde ako ma uz ak mam otvorenych vela okien na deskope....a rychlo to niako preikladavam. Niako som sa s tym netrapil ale , no dnes som spojazdnil wine a skusil si zapnut WoW (world of warcraft ) , nastal mensi problem :D....seka mi to jako krava:D....rozmyslal som ze ci nieje v tom ze treba niaky driver este pre grafiku aby bezala aj pod linuxom. Stiahol som cosi (malo by to byt pre linux lebo je to zabalene v jedno z tych formatoch linuxackych ktory win nepozna ), rozbalil som ale nwm nainstalovat, ...neviete kde moze byt chyba? alebo ako to mam skusit nahodit?..p.s Grafika je od intelu

Typ notebooku:
Toshiba Satelite a100

NoWin

• Host
Re: Chýbajúca driver pre grafiku pod linuxom?
« Odpověď #1 kdy: 18 Září 2009, 18:51:21 »
takze  vcera som nainstaloval cez win ubuntu 9.0.4-ku tu najnovsiu, troska mi trvalo kym som spojazdnil net a par dalsich veci ale uz to facha ale mam problem s garfikou.....troska citim ze to  nejde ako ma uz ak mam otvorenych vela okien na deskope....a rychlo to niako preikladavam. Niako som sa s tym netrapil ale , no dnes som spojazdnil wine a skusil si zapnut WoW (world of warcraft ) , nastal mensi problem :D....seka mi to jako krava:D....rozmyslal som ze ci nieje v tom ze treba niaky driver este pre grafiku aby bezala aj pod linuxom. Stiahol som cosi (malo by to byt pre linux lebo je to zabalene v jedno z tych formatoch linuxackych ktory win nepozna ), rozbalil som ale nwm nainstalovat, ...neviete kde moze byt chyba? alebo ako to mam skusit nahodit?..p.s Grafika je od intelu

Typ notebooku:
Toshiba Satelite a100
Chyba je v hardwaru mezi židlí a klávesnicí protože si myslí, že mu hra poběží na systému pro nějž není napsána stejně tak dobře jako na systému, pro nějž napsána je a ještě navíc s poměrně nevýkonnou grafikou.
« Poslední změna: 18 Září 2009, 19:03:13 od Metalhead »

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #2 kdy: 18 Září 2009, 18:59:35 »
typ a100-???
nebo alespoň jakou máte grafiku, když už s ní chcete pomoci...

intel, go7300, go7600...
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 18 Září 2009, 19:05:58 »
no pokud je tam intelácká grafika, tak je dobré povýšit jádro na 2.6.30 výkon je pak mnohem lepší, třeba bude stačit i na ten wow ;-)
http://martenuv.blog.cz/0904/jak-na-vzdy-aktualni-jadro-a-x-server
tady je to pro 2.6.29 ale pěkně názorně:
http://www.ramoonus.nl/2009/03/24/linux-kernel-2629-installation-guide-for-ubuntu-and-debian-linux/

Andurit

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Září 2009, 21:01:26 »
Metalhead prosim pozorne si prečítaj čo píšem a potom naražaj na moju inteligenciu lebo evidetne si tuto časť nepostrehol :

Citace
.troska citim ze to  nejde ako ma uz ak mam otvorenych vela okien na deskope

Čo sa týka notebooku tak A100 - 784
Grafický adapter: Mobil Intel(R) 949 Express Chipset Family

p.s. vďaka všetkým ktorý sa mi snažia pomôcť :)

Andurit

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Září 2009, 21:18:50 »
Vie mi teda niekto poradit chalani? :)

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 21 Září 2009, 21:31:31 »
Rada uz tu byla: viz aloisam
a já přidávám ještě jednu jednodušší: V říjnu vyjde nové ubuntu, tak počkej až vyjde, udělej upgrade a mělo by to jít ;)
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

luisah

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 22 Září 2009, 10:02:15 »
Rada uz tu byla: viz aloisam
a já přidávám ještě jednu jednodušší: V říjnu vyjde nové ubuntu, tak počkej až vyjde, udělej upgrade a mělo by to jít ;)
Jednoduše řečeno na současné verzi Ubuntu jsou výkonnové problémy s intel grafikami (je více důvodů proč tomu tak je). Na Ubu 9.10 bude vyšší jádro viz. upgrade jádra od aloisam (=novější i ovladače), tak by problémy už být neměly. Takže také doporučuji počkat, zatím si hrát a učit se, popř. zkusit ten upgrade jádra pokud to zvládneš a 9.10 poté doporučuji raději nainstalovat na disk (wubi moc nevěřím).
« Poslední změna: 23 Září 2009, 10:53:05 od luisah »

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #8 kdy: 22 Září 2009, 10:09:03 »
... V říjnu vyjde nové ubuntu, tak počkej až vyjde, udělej upgrade a mělo by to jít ;)
Začátkem října (tuším, že rovnou 1.10.) by měla vyjít první beta. Ze zkušenosti vím, že tato vývojová verze jej již na 99% použitelná a postupnou aktualizací se ti z ní stane verze finální, takže nemusíš čekat až na konečné vydání, které je plánované tuším na 28.10.
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Andurit

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 23 Září 2009, 09:10:18 »
Ok chalani tak ja si počkám na tu betu ,thanks

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.