Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace MINICOM  (Přečteno 2291 krát)

Aratain

• Návštěvník
    • www.aratain.com - osobní stránky
instalace MINICOM
« kdy: 21 Září 2009, 13:04:29 »
Nainstaloval jsem na NB IBM ubuntu 7. Funguje. Nastavil jsem přes sudo passwd heslo pro roota. Prihlasil jsem se jako root. Jak mam nainstalovat minicom. Pro ubuntu zatim neni znam. Kde nastavit mista pro stahovani software. Bezne delam na mandrive a tady jsem trosku mimo misu. Diky za radu. (A)
Technik IST. Linux (Mandriva, Ubuntu, FreeBSD - programovani PERL a C++). Dělám WiFi internetové připojení a nesnáším produkty Microsoft.
,,Software nekradu (mj. také proto, že jej vytvářím). Bud si ho nechte ukrast jinde nebo si zaplatte 10tis (Win+office) nebo se budete muset zacit trochu ucit a já vám nainstaluji Linux"

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Re: instalace MINICOM
« Odpověď #1 kdy: 21 Září 2009, 13:12:34 »
Nu, jestli jste si nainstaloval nějakou verzi z roku 2007, tedy Ubuntu 7.04 nebo 7.10, tak to už jsou nepodporované verze. Nainstalujte nejnovější 9.04, další bude 9.10 asi za měsíc.

Vše o instalaci najdete na http://wiki.ubuntu.cz/

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Aratain

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Září 2009, 13:17:48 »
Je to NB IBM 600x - PII 196 RAM - ale má com port... potřebuji ho na konfiguraci routerbordu přes rs232. minicom je věc, která by měla fungovat vsude... Ale neznam prikazy pro instalaci atd. Klasicke urpmi mi v ubuntu nejede...
Technik IST. Linux (Mandriva, Ubuntu, FreeBSD - programovani PERL a C++). Dělám WiFi internetové připojení a nesnáším produkty Microsoft.
,,Software nekradu (mj. také proto, že jej vytvářím). Bud si ho nechte ukrast jinde nebo si zaplatte 10tis (Win+office) nebo se budete muset zacit trochu ucit a já vám nainstaluji Linux"

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 21 Září 2009, 13:29:59 »
HW není teď důležitý, ale verze OS ano. Četl jste tu Wiki? Příkazy nejsou třeba!

N. Á. V. O. D. Y.

Aratain

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Září 2009, 13:33:22 »
ale přece mi netvrdte, ze na UBUNTU verse 7 nesel spustit minicom ???? Nemuzu dat na PII ubuntu 9. A NB na kterem rozbehnu ubuntu 9 nebude mit com port RS232. A redukovat ho pres USB je jeste vetsi problem nez nainstalovat minicom do verse 7

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 21 Září 2009, 14:05:43 »
Ach jo, to je někdy práce...

Žádná verze 7 neexistuje!
Ale verze Ubuntu 7.04 nebo 7.10 ano. Což je rozdíl v repozitářích! A tím se dostáváme k jádru věci.

Zdroje se změnili, viz níže Kiklhorn.

Tak co? Jakou že máte verzi?

Něco pro lamy: http://screencasts.ubuntu.com/MoS2007/12_Installing_Applications
« Poslední změna: 21 Září 2009, 14:24:22 od Milhouse »

N. Á. V. O. D. Y.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #6 kdy: 21 Září 2009, 14:10:15 »
1) Když se podíváte na tu wiki tak zjistíte že Ubuntu je deb based distribuce, takže urpmi asi nebude to pravé.
2) Protože chcete již nepodporovanou verzi Ubuntu tak si budete muset změnit zdroje software na jinou adresu - old-releases.ubuntu.com, kde jdou k dispozici všechny dnes již nepodporované releases.
3) Minicom byl i v repozitářích dapperu a je i v jaunty, tak nepředpokládám že v distrivbucích mezi by nebyl. Viz hledání v packages.ubuntu.com

Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 21 Září 2009, 15:20:16 »
Dobrý den,
ještě doplnění, rozdíl v rychlosti oproti starším verzím, na nějž asi narážíte kvůli zprovoznění novější verze Ubuntu, není.Pouze bych Vám doporučil použít nějakou odlehčenou verzi graf. rozhraní, třeba xfce. Viz třeba www.xubuntu.cz. Navíc, když říkáte, že potřebujete pouze ovládat minicom, žádné graf. prostředí nebudete ani potřebovat, takže můžete startovat přímo do konzole a tam se o hw nárocích vlastně nemusíme vůbec bavit, ne?
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.