Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Vybírání grafického prostředí už z grubu?  (Přečteno 722 krát)

LuciusMare

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 1749
Vybírání grafického prostředí už z grubu?
« kdy: 21 Září 2009, 16:35:14 »
Je to nějak možné?Pomocí grubu si rovnou vybírat které prostředí se spustí,včetně login manageru?Nechci řešení pomocí login manageru a vybrání sezení,chci to tak jak říkám,takže,je to možné?
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Milhouse

  • Moderátor
  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 5726
Re: Vybírání grafického prostředí už z grubu?
« Odpověď #1 kdy: 21 Září 2009, 17:48:03 »
Určo to možné je, některá distra mají v Live na výběr, co se má startovat. Myslím, že to bylo partedmagic. Ale a skreenech to není vidět. Zkuste to nějak z něj vytáhnout. :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Šuohob

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 2171
Re: Vybírání grafického prostředí už z grubu?
« Odpověď #2 kdy: 21 Září 2009, 18:56:42 »
nebo treba tusim backtrack
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

arrange

  • Závislák
  • ***
  • Příspěvků: 4031
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Vybírání grafického prostředí už z grubu?
« Odpověď #3 kdy: 21 Září 2009, 18:57:03 »
Neměl by být problém přidat do /etc/init.d skript, který projede /proc/cmdline, a podle Tebou určené hodnoty spustí gdm, nebo kdm, nebo něco podobného. V praxi jsem to ale nezkoušel.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Vybírání grafického prostředí už z grubu?
« Odpověď #4 kdy: 22 Září 2009, 21:08:11 »
a co využít runlevely ? Ty se přeci nechají předávat v cmdline přímo z grubu. Ve 2 bych nechal startovat gdm, v 3 kdm

btw /etc/inittab sice v Ubuntu defaultně chybí, ale mrkněte do
Kód: [Vybrat]
cat /etc/event.d/rc-defaulta mohlo by se hodit
Kód: [Vybrat]
man update-rc.d
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

 

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.