Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vytvoreni vlastniho klonu ubuntu  (Přečteno 3981 krát)

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
vytvoreni vlastniho klonu ubuntu
« kdy: 24 Září 2009, 00:11:15 »
Zdravim
Potrebuji si udelat nejaky superrychly a superjednoduchy klon ubuntu. Chci to pro babicku na jeden staricky notebook. Narazil jsem na tyto stranky a je to asi to co bych si predstavoval. Nainstaloval jsem minimalni instalaci do prikazove radky, momentalne mam ale problem s instalaci dalsich baliku.
Na internet muzu jedine prez Wifinu, ale to bych musel nejdriv nainstalovat wlan-tools. Takze shanim jak stahnout baliky a vsechny jejich zavislosti do nejakeho predem daneho adresare.
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install -d mi stahne baliky do var/cache/apt/archives ale bez zavislosti. Tad bych ale abych je nemusel odtud koprovat jinam , tedy aby se stahly rovnou na flashku.
A pak mi neni zcela jasne nakolik se musi po instalaci nejakeho desktopoveho prostredi jeste upravovat dalsi veci. Zvuk , grafika , napriklad mi to automaticky nemountuje USB-flashku.

Jde mi jen o masinu na internet + prohlizeni fotek a aby to bylo co nejmene narocne na prostredky. muzu zkusit nahodit xubuntu a zacit orezava a odinstalovavat , al enevim jestli je to spravna cesta.

budu moc vdecny za jakekoliv rady - diky K
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

nettezzaumana

• Host
Re: vytvoreni vlastniho klonu ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 24 Září 2009, 00:16:59 »
Potrebuji si udelat nejaky superrychly a superjednoduchy klon ubuntu. Chci to pro babicku ... Narazil jsem na tyto stranky a je to asi to co bych si predstavoval..
...
budu moc vdecny za jakekoliv rady - diky K
.. hehe. any little pussy here for sex?

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #2 kdy: 24 Září 2009, 00:21:20 »
??? vtipne a to ma znamenat co ?

Treba ohledne tech baliku jsem si prosel ceske wiki stranky , nemecke wiki stranky , man stranky k apt-get a aptitude a vim uplne stejne ##### jako predtim tak se ptam tady.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #3 kdy: 24 Září 2009, 00:27:14 »
Treba ohledne tech baliku jsem si prosel ceske wiki stranky , nemecke wiki stranky , man stranky k apt-get a aptitude a vim uplne stejne ##### jako predtim tak se ptam tady.
.. hmm. pozoruhodne

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #4 kdy: 24 Září 2009, 00:31:29 »
zato vase prispevky jsou uplna informacni smrst zeano  :-\
BBM, ja vim ze jste tu principialne jen od toho "delat bordel" ale udelate mi neskonale radost kdyz ho pujdete delat nekam jinam a prenechate misto lidem kteri by na mou vazne minenou a slusne polozenou otazku treba meli chut napsat neco drobet drobet mene primitivniho.

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #5 kdy: 24 Září 2009, 00:41:00 »
zato vase prispevky jsou uplna informacni smrst zeano  :-\
BBM, ja vim ze jste tu principialne jen od toho "delat bordel" ale udelate mi neskonale radost kdyz ho pujdete delat nekam jinam a prenechate misto lidem kteri by na mou vazne minenou a slusne polozenou otazku treba meli chut napsat neco drobet drobet mene primitivniho.
.. obavam se synku, ze to stale nechapes:

ja se naopak snazim pomoct ti dle sveho sveho nejlepsiho svedomi:

pokud v sobe nenajdes trocha snahy abys prekonal svou ignorantskou lenost, ktera ti nedovoli vic nez provadet tupe step-by-step-howtos-&reading-manuals-till-death bez zapojeni mozku (za predpokladu ze nemyslis nejakou jinou casti tela), tak svoji babicce timto zpusobem custom-distribuci nikdy neudelas, protoze z logiky veci zazraky se nedeji ..

.. a ja bych moct rad aby se ti podarilo babicce ten linux nejak hezky nabustlit ..

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #6 kdy: 24 Září 2009, 00:58:48 »
Vrele diky za Vasi edukaci, jenze ja se neptam na nejake HOWTO - reknete mi jak to mam udelat , ale na zcela konkrtni vec, problem kvuli kteremu se nehnu hned na zacatku a asi jde neco, co neni zcela v ramci beznych postupu ktere se daji najit na forech/wiki/hledanim klicovych slov na googlu.
Ono jde mimojine o pomer investovany cas/vysledek a proto jsem se zeptal tady. Jsou lide kterym odpoved zabere < 2 minuty oproti > 2 hodinam hledani reseni. Jiste vsichni musime byt experti bryskne ovladajici ruzne jinotaje terminalu a konfigurace vseho mozneho , to je jedina spravna filozifie. Mozna by mel kazdy od narozeni vsechno od puntiku sam vymyslet ,k cemu skoly ze ...

Ok , ted na to kaslu , rano vezmu druhy WiFi router , spojim se do site, pripojim k nemu notasl , zkusim se do site docpat kabelem a kdyz to nepomuze tak na to kaslu uplne a pujdu na to top-down procedurou tak , ze vyazim z xubuntu vsechno co nebudu potrebovat.
Dobrou noc vsem maniakum

Marek_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 24 Září 2009, 01:04:56 »
už musím ;D
to BBM:
;D ;D Ty jsi komik. Že mi o nic nejde, tak se tomu musím smát, ale na jeho místě bych soptil taky.
btw. když vystudoval v Německu bioinformatiku, tak ten mozek, myslím, používá.

karlitos: Nic ve zlém, ale myslím, že dělat distribuci kvůli jednomu starému počítači babičce je sice ušlechtilé a krásné, ale trochu zbytečné. Vždyť tu už jsou malá distra, která by se ke tvému účelu skvěle hodila a máš to bez práce. Co je to za notebook? Kdybys to dělal, aby ses to naučil, tak bych to chápal, ale z tvých příspěvků mi připadá, že bys to chtěl mít rychle a funkční a bez práce. A taky bych ten linuxový svět tak netříštil, aby nakonec neměl každý vlastní "distribuci".
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #8 kdy: 24 Září 2009, 01:17:50 »
ne, ten osklivy pejsek na obrazku ji mozna vystudoval, ne vsak ten, kdo mu ukradl jeho nevinnou zvireci tvar ..

btw. tohle mi komicke moc neprida .. zrovna tedka diky te ukradene pejskove tvari premyslim o tom, ze celou tuto otazku, tak jak je polozena, do posledniho kousku smyslu mezi radky, mu urcite musel *nekdo *poradit, aby se tak zeptal .. potom mi jednoznacne vystavaji nasledujici nasledujici otazky:

kdo to je co to vsechno reziruje?
donuti toho chlapce nainstalovat babicce ten minimal-system?
proc do toho zatahl i toho pejska?
co potom udela s tim hochem?
a co s tou babickou?
« Poslední změna: 24 Září 2009, 01:21:58 od Bad Batz Maru »

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #9 kdy: 24 Září 2009, 01:27:02 »
panove a damy  ;D hehehe ...
1. Tak tu bioinformatiku mam vystudovanou "skoro" , jeste diplomku
2. S tou vlastni distribuci bych to neprehanel - spis jde o minimalni system na nejakej rychlem prostredi LXDE/Enlightenment  , jede to na PIII 600mhz 512mb RAM a nejaky prehistoricky grafice od ATI , takze kazdy volny prostredek  k dobru az budu chtit nejakej flash v prohlizeci.
3.... sem si lehnul .... "moment , no jasne zdroje na alternate-install-CD...." tak jsem zase vstal ... a uz mam LXDE a brzy rozbeham i WiFinu.
Problem je ze rano budu vypadat jako ten pejsek  :'(

Marek_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 24 Září 2009, 01:37:20 »
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 24 Září 2009, 10:22:06 »
tak pokud ti to pomůže, závislosti ti vypíše synaptik a baliky stáhneš třeba pro Jaunty zde http://packages.ubuntu.com/jaunty/ (verzi distribuce si tam zvolíš podle potřeby) Stránka také vypisuje závislosti ale zbytečně všechny, i ty co jsou v systému obsaženy takže spíš doporučuji ten synaptik.
Fire's in my soul, steel is on my side

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #12 kdy: 24 Září 2009, 10:36:47 »
Dobry, diky za rvni kloudnou odpoved k me otace. Bohuzel tohle by byla cesta znacne strastiplna vsechno stahovat rucne. Ale uz jsem to vsechno vicemene vyresil s pouzitim zdroju na CD.
Jen mam ted problemy s tim ze se mi automaticky nemountuje flashka do /media. Jdu nahodit nejaky lehky prohlizec a zkusit zvuk.

Jinak diky za ty odkazy na jine mini-distribuce, ale ja se rozhod zkusit to touto cestou proto , ze neznam zadnou opravdu minimalistickou a lehkou distribuci  zalozenou na ubuntu .
Fluxbuntu neni moc user-friendly s ohledem k cemu to chci, OpenGeu a Xubuntu uz jsou zase celkem bumbrlicci.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 24 Září 2009, 11:09:24 »
Linux mint je plně založen na Ubuntu a ma i minimalistickou verzi tzv. Light edition ke stažení. A podle mě stahování těch závislostí není tak složitý sám se ktomu jednou za čas uchyluju. "Pokud něco chci tak proto i něco udělám"  ;)

mrstevo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 24 Září 2009, 14:58:14 »
Ja by som jej napalil CD so SLAXOM a nechal botovat CDROM-ku. rychle-učinné- a- super
YOU SHOULD NEVER GET MORE THAN YOU GIVE

Intel Core 2 Duo 2 GHz, 3GiB ram, 160GB SATA2, NVIDIA 8400GS 512MiB  DDR2, Saa7134 TV card Ubuntu 9.04

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #15 kdy: 24 Září 2009, 17:18:52 »
Linux mint je plně založen na Ubuntu a ma i minimalistickou verzi tzv. Light edition ke stažení. A podle mě stahování těch závislostí není tak složitý sám se ktomu jednou za čas uchyluju. "Pokud něco chci tak proto i něco udělám"  ;)
Dekuji mnohokrat za odpoved, asi jsem slepy kdyz sam mint pouzivam ice jak rok (coz mam napsane v podpise) a zadnou minimalistickou verzi neznam. Snad jedine xfce-comunity-edition, ktera nepredpokladam ze bude rychlejsi nez xubuntu.
A co se te snahy tyce tak mi slo pouze o nejakou "smysluplnou" cestu, jsem presvedcen ze existuje , stahovat baliky trebas wgetem z webu ... to zni na hodne krolomnou praci.
Jinak by mi treba mohl nekdo vysvetlit co si komunita predstavuje pod pojmem "pro to neco udelat", mam pocit ze mi je tu celkem predhazovano ze chci neoc a nechci pro to nic udelat , coz mi tedy neprijde umerne casu a usili ktere jsme tomu uz venoval.
Ale vsim se clovek uci a ja zacinam teprve chapat co je to ta instalace do "prikazove radky" a ze jen pridanim nejakeho desktopoveho prostredi vam to distribuci neudela ... takze asi bude opravdu smysluplnejsi vzit za vdek nejakou hotovou.

MacHala

• Stálý člen
  • **
  • Big Bro iz watching joo!
    • ZlejT
Prislusnik ligy, za kreativni pouzivani interpunkcnich znamenek, carek, predevsim.
=======================================
Tweetuju jako http://twitter.com/zl8

zozo

• Aktivní člen
  • *
  • Mám sestupný tračník plný prejtu
    • Moje virtuálne miesto
« Odpověď #17 kdy: 24 Září 2009, 20:33:10 »
Existuje systém vytvorený z ubuntu minimal CD a obsahuje predkonfigurovaný Openbox

http://crunchbanglinux.org/
last.fm/user/kingzozo

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #18 kdy: 24 Září 2009, 20:43:03 »
http://lmgtfy.com/?q=download+package+with+dependencies+ubuntu ?
Nadhera diky, jenze ja hledal s uplne jinymi klicovymi slovy  :-\ jako : apt-get , aptitude , download a to korunovano uspechem nebylo. Kazdopadne mam konecne co jsem hledal.

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #19 kdy: 25 Září 2009, 11:09:40 »
Citace
asi jsem slepy kdyz sam mint pouzivam ice jak rok (coz mam napsane v podpise) a zadnou minimalistickou verzi neznam

no existuje, jinak bych to nepsal např. http://www.linuxmint.com/release.php?id=9 jen je potřeba víc hledat. a možná i jinde než na oficialních stránkách.

a tím "pro to neco udelat" jsem nemyslel zle. Ale jak se tak koukám na komentáře, podle mě by to bylo jednodužší jak někde složitě a zdlouhavě hledat odpověď.

karlitos

• Stálý člen
  • **
    • homepage
« Odpověď #20 kdy: 25 Září 2009, 13:59:06 »
Diky za tip ale Light-edition bylo drivejsi oznaceni , ted to zani jinak , main a universal
kazdopadne by mi to moc nepomohlo :
Citace
The purpose of the Light Edition is to bring a version of Linux Mint which doesn't contain:

Proprietary software
Patented technologies
Support for restricted formats

pepéé

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 27 Září 2009, 11:55:46 »
aha...no já jenom věděl, že něco takovýho je, dál jsem to neštudoval.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.