Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nVidia legacy - TNT2 nejde GLX  (Přečteno 1117 krát)

mcz

• Návštěvník
nVidia legacy - TNT2 nejde GLX
« kdy: 24 Září 2009, 22:07:28 »
Nainstaloval jsem ovladač nvidia-glx-legacy_71.86.04 z repozitáře a nemohu rozhýbat glx. Karta nVidia TNT2, HH 8.04. Upravil jsem xorg.conf podle spousty rad, Load "glx" tam je, driver "nvidia" taky, doplnil jsem composite disable ale nic nepomohlo. Driver se nahrává, logo nVidie se zobrazuje ale glxinfo mi stále vypisuje Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0" a Error: couldn´t get an RGB, Double-buffered visual. Neakcelerovaná grafika driver používá.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: nVidia legacy - TNT2 nejde GLX
« Odpověď #1 kdy: 24 Září 2009, 22:21:57 »
Nestraš. Z tohoto důvodu jsem chtěl na jedno staré PC vrátit U 8.04, pač tam odešla grafika.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

mcz

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Září 2009, 08:42:54 »
Závada odstraněna. Buď v klidu. Duplicita ovladače. Už to chodí téměř jak má. Jen nějak nejde transparentní pozadí v cairo-docku. Pokusil jsem se nainstalovat nový legacy ovladač od nVidie ale to se mi nepodařilo. No vlastně podařilo se mi ho nainstalovat ale nechodil. -71.86.11- Ta 71.86.04 z repozitáře chodí. Malinko bylo potřeba jen poladit xorg.conf na můj hw systém.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2009, 14:28:58 »
Jede s tou kartou Compiz? V tom PC je TNT :) Ale tak 3D hry na tom kdysi jeli tak proč by nejel Compiz? ;-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

mcz

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 06 Listopadu 2009, 19:55:32 »
Jde. Ale asi si umíš představit jak. Jen na podívání, pracovat v tom nejde.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.