Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Total Commander v Ubuntu - No Problem :-)  (Přečteno 18821 krát)

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
Total Commander v Ubuntu - No Problem :-)
« kdy: 18 Října 2006, 09:29:11 »
Z dlhej chvíle som si listoval svoje staré CD s utilitkami pre Windows. Narazil som na Total Commandera a nedalo mi ho vyskúšať, čo to spraví. Čuduj sa svete, inštalácia prebehla bez problémov ako ak jeho rýchle nabehnutie a spustenie. Ak budete skúšať, tak nezabudnite odkliknuť po spustení jedno z čísel 123, lebo túto voľbu prekryje hlavné okno a potom ju nevidno. Zatial sa mi neobjavila žiadna chyba (za 5 minút :-)). Pripojil som sa aj na FTP.  Root adresár je z. Je to dobrá haluz, že?

« Poslední změna: 20 Listopadu 2007, 13:16:10 od Anna Taliánová »
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

romi

• Stálý člen
  • **
Total Commander v Ubuntu - NoProblem :-)
« Odpověď #1 kdy: 18 Října 2006, 13:32:03 »
jj..total frcal bez problemov :)
raz som mal problem s nejakym rarkom :) tak som ho otvoril v tolali..a rozpakoval :))
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Kony.cz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Října 2006, 17:20:59 »
a jak si to nainstaloval ?? normalne si pustil instalacku pres wine ???

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #3 kdy: 18 Října 2006, 17:40:26 »
Normalka som klikol na instalačný exe. Wine si ho našlo a nainštalovalo. Ešte podotýkam, že som si ho musel najprv prekopírovať na Desktop, lebo priamo z CD sa nič nedialo.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 07 Ledna 2007, 15:24:16 »
Zdravím, natěšen úvodním příspěvkem jsem cvičně zkusil TC 6.55a pod wine a při spuštění mi to vyhazuje tyhle hlášky (samotný TC vypadá OK):
Kód: [Vybrat]
fixme:shell:SHGetFileInfoW set icon to shell size, stub
fixme:font:WineEngCreateFontInstance Untranslated charset 255
fixme:cdrom:CDROM_DeviceIoControl Unsupported IOCTL 70c00 (type=7 access=0 func=300 meth=0)
fixme:cdrom:CDROM_DeviceIoControl Unsupported IOCTL 70c00 (type=7 access=0 func=300 meth=0)
fixme:ntdll:NtQuerySecurityObject (0x10,0x00000001,0x7ada78,0x00000400,0x32fa14) stub!
fixme:ntdll:NtQuerySecurityObject (0xfffffffe,0x00000001,0x7a28dc,0x00000400,0x32fa14) stub!
Těch fixme:shell:SHGetFileInfoW ... je tam pak asi ještě padesát. Přes googla jsem žádnou pořádnou odpověď nenašel, jediné co mě těší, že těch potrefených je víc :(

fixme:font:WineEngCreateFontInstance Untranslated charset 255
pokud dobře rozumím, reportováno jako bug tady http://www.winehq.org/pipermail/wine-bugs/2004-December/011247.html

fixme:cdrom:CDROM_DeviceIoControl Unsupported IOCTL ...
potrefených je taky víc, ale návod/odstranění jsem nedohledal

fixme:ntdll:NtQuerySecurityObject ...
reportováno jako bug tady http://appdb.winehq.org/appview.php?iVersionId=2789&iTestingId=2905

Máte někdo podobný problém ?

A ještě jedna věc na kterou jsem přišel za prozatímních 10 minut používání : s nastavenou českou klávesnicí v Kubuntu mi TC nespolupracuje, třeba klávesa Delete mi píše čárku :(
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 07 Ledna 2007, 15:30:38 »
A nakopíroval jsis to na desktop jak tu píšou???
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 07 Ledna 2007, 15:33:28 »
Citace: ViPEr*CZ*
A nakopíroval jsis to na desktop jak tu píšou???
No jestli to dobře chápu, tak Vadimo myslel instalaci, ne spouštění. Instalaci jsem měl OK a spouštím z konzole jako wine "C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.EXE"

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 07 Ledna 2007, 15:38:50 »
Tak to se omlouvám to jsem se nedočetl. Jinak teda já používám nějakou verzi 5 něco co mám nainstalovanou na druhým Win systému a jede v pohodě... ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 07 Ledna 2007, 16:12:13 »
Citace: ViPEr*CZ*
Tak to se omlouvám to jsem se nedočetl. Jinak teda já používám nějakou verzi 5 něco co mám nainstalovanou na druhým Win systému a jede v pohodě... ;)
No mi taky jede v pohodě (pokud to teda můžu říct po 15 min provozu), ale zarazily mě ty hlášky v konzoli.

ondrejandrej

• Aktivní člen
  • *
Re: Total Commander v Ubuntu - No Problem :-)
« Odpověď #9 kdy: 27 Března 2009, 20:22:39 »

Funguje vám otváranie súborov (ako napr. obrázky, empétrojky, dokumenty) v nejakej aplikácii dvojklikom? Či už v linuxovej, alebo pod wine. Ako sa to dá nastaviť?

Keď ja kliknem na nejaký súbor v TC, vyskočí mi okno "Error executing program", alebo sa nestane nič.
Díky.
Kubuntu 18.04 na Thinkpadu T490

cinan

« Odpověď #10 kdy: 27 Března 2009, 20:33:19 »
Krusader je az taky zly, ze pouzivate TC?
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

ing. Roubátko

• Host
« Odpověď #11 kdy: 27 Března 2009, 22:52:52 »
Krusader je hlavně z KDE, vadimo má na tom screenshotu Gnome...asi nechtěl tahat KDE knihovny. Krusader je best, v gnome mi velmi chybí něco co by se mu vyrovnalo...

existpierre

• Host
« Odpověď #12 kdy: 27 Března 2009, 23:00:32 »
ja mam gnome commander, sice mi chybaju taby/zalozky ako s TC ale postacuje mi to. KDE knizice uz sice mam ale nie je to take rychle v gnome, ako by som chcel a GC mi bohate staci. Vzdy lepsie ako sa prebarat oknami

cinan

« Odpověď #13 kdy: 28 Března 2009, 10:58:46 »
Krusader je hlavně z KDE, vadimo má na tom screenshotu Gnome...asi nechtěl tahat KDE knihovny. Krusader je best, v gnome mi velmi chybí něco co by se mu vyrovnalo...
no neviem co je lepsie - mat linuxove KDE kniznice, alebo windowsacke kniznice. Naviac, krusader moze vyzerat rovnako ako gtk aplikacie.
Blog-zapisky: http://blog.cinan.sk/

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #14 kdy: 28 Března 2009, 11:42:19 »
IMHO gnome-commander je uplne postacujuci.
Ak clovek nepotrebuje Ctrl+PgDn na vojdenie do raru, ci compare by content a podobne somarinky, tak si s nim vystaci.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #15 kdy: 28 Března 2009, 15:29:18 »
Vyzkoušejte Double Commander pro GTK+

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Louka

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 28 Března 2009, 17:20:06 »
Mě Gnome Commander vyhovuje dokonce víc jak Krusader, protože nedělá problémy (Krusader občas padal) a taky má tu výhodu, že si umí pamatovat víc připojení na FTP, což mě u Krusaderu hodně chybělo.
Quis custodiet ipsos custodes?

vhejda

• Aktivní člen
  • *
  • Když něco nevíš tak se zeptej, pěstí toneopravíš!
    • VHComputer
« Odpověď #17 kdy: 28 Března 2009, 17:40:07 »
Mě Gnome Commander vyhovuje dokonce víc jak Krusader, protože nedělá problémy (Krusader občas padal) a taky má tu výhodu, že si umí pamatovat víc připojení na FTP, což mě u Krusaderu hodně chybělo.
jj, GC je opravdu v poho. Zatím jsem nenašel nic, co by mi v něm chybělo  ;)

Jan Skořepa

• Stálý člen
  • **
    • JaSovy stránky
« Odpověď #18 kdy: 28 Března 2009, 21:21:02 »
Umí Gnome Commander vzdálený přístup přes SSH/FISH? Je tam okno na připojení vzdáleného serveru FTP, ale nevím, co mám zadat do adresy serveru, když chci připojit vzdálený server (např. fish://user@79.148.230.56:22/). Dá se to nějak udělat, nebo se namáhám zbytečně? Děkuji za odpovědi.
MB ASUS P5KPL/EPU - CPU Pentium(R) Dual-Core E5300 2600 MHz - RAM 4 GB DDR2 - GK GIGABYTE GeForce 8400 GS - OS Debian Stable (64bit)

pim

• Aktivní člen
  • *
  • I zde mohla být umístěna Vaše reklama.
« Odpověď #19 kdy: 06 Dubna 2009, 23:47:03 »
 Uz jsem zkousel GnomeCMD, Krusader,TuxCMD a nejnoveji DoubleCMD, ale schopnostmi a efektivitou prace se stale ani jeden zatim staremu dobremu TCMD nevyrovna (Mozna Krusader,ale ne pod Gnome). Zvlast uzitecna je moznost synchronizace adresaru, tu ma dost propracovanou a funguje to i pod Wine:-)
 Jenze se mi take z TCMD pod Wine neotviraji soubory ve svych aplikacich, jak uz zminil ondrejandrej. Nikdo nezna reseni?
Ubuntu 10.04 64bit (LTS) & Arch Linux 64bit;
HP6720s; CPU: C2D T7250; Chipset: Intel GM965; Graphics: Intel GMA X3100; Wifi: Intel 3945ABG;

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #20 kdy: 07 Dubna 2009, 09:01:20 »
Total Commanderu se bohužel nic pro Linux nevyrovná množstvím funkcí. Používám hlavně kopírování s pokročilými filtry, ukládání příkazů do fronty apod...

Nevím, kde jinde nastavíte: zkopíruj všechny soubory, které mají v příponě mp*, ale ne mp4 a v názvu nemají xxx a jsou vytvořeny po 2005 a změněny loni jinam a potom udělej to a to...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #21 kdy: 07 Dubna 2009, 09:08:33 »
Total Commanderu se bohužel nic pro Linux nevyrovná množstvím funkcí. Používám hlavně kopírování s pokročilými filtry, ukládání příkazů do fronty apod...

Nevím, kde jinde nastavíte: zkopíruj všechny soubory, které mají v příponě mp*, ale ne mp4 a v názvu nemají xxx a jsou vytvořeny po 2005 a změněny loni jinam a potom udělej to a to...
[rejp]co takhle bash[/rejp]
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #22 kdy: 07 Dubna 2009, 09:10:59 »
[rejp]co takhle bash[/rejp]

to nemám rád
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Dřevorubec

• Návštěvník
    • Stereofotograf
« Odpověď #23 kdy: 21 Dubna 2011, 22:35:10 »
Když tu tak hezky vychvalujete různé commandery, tak mě teda v Gnome cmd chybí taby jako má Total cmd, ale zase mě v něm fasicnuje hromadné přejmenování - možno zadat libovolné množství podmínek v Najít a nahradit. Nakloval jsem si tam kompletní diakritiku a během chvilky mám všechno bez háčků :)
Základní vlastností počítače je, že nedělá to, co se od něj očekává.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.