Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Existují ovladače ?  (Přečteno 1714 krát)

Peca_CZ

• Návštěvník
    • On-line Chill Out
Existují ovladače ?
« kdy: 27 Září 2009, 13:43:07 »
Zdravím všechny vespolek !  :)

Rád bych Vás požádal o informaci, která rozhodne, jestli konečně definitivně opustím Windows nebo jestli budu odsouzen utratit další mraky peněz za Win7. ( A upřímně řečeno, s Windows bych už rád zkoncoval. ) Ubuntu jsem už několikrát používal, ale vždy jsem byl nucen vrátit se k Windowsům, protože jsem narazil na problém s podporou HW. Běžné železo mi velkou hlavu nedělá, to by snad mělo mít podporu jen lepší, ale než bych opět zbytečně ztratil čas rád, bych se zeptal, jestli už někdo úspěšně a ! bez žádných ALE a NEFUNGUJE JEN ! rozchodil :

Tiskárnu Pixma MP980
( potisk CD/DVD, scaner a to včetně scanování fotonegativů, duplex, čtečku karet, tisk ve fotokvalitě s podporou běžných velikostí fotopapíru - vše na síťovém tisku )

Webkameru Logitech QuickCam Fusion
( snímání i ve větších rozlišeních, automatické vyhledávání a sledování obličeje(ů) a rád bych aby fungovalo nejen snímání obrazu, ale také záznam zvuku )

Klávesnici Logitech Media Elite
( podpora funkčních a programovatelných kláves )

Myš Logitech MX1000
( tady jde hlavně o podporu programovatelných tlačítek a více směrého rolovacího kolečka )

Byl bych moc rád za kladnou odpověď, ale bojím se, že chci příliš, protože sám už jsem hladání těchto informací nějaký ten čas věnoval a neuspěl jsem. Už jsem se i poptával, ale celkem běžně jsem narážel na odpovědi typu :"Nemáš si kupovat takový sračky" nebo třeba : "A na co ti to bude, když to nevyužiješ". Takže specielně pro vtipálky, které by napadlo odpovědět obdobně: Takový sračky si kupuju, protože jejich funkcí využívám a protože nehodlám kupovat spotřebák na půl roku používání.

Děkuji předem za každou rozumnou odpověď a typ.
Usmívej se, zítra bude hůř a pozítří už možná ani nebude!

luisah

• Závislák
Re: Existují ovladače ?
« Odpověď #1 kdy: 27 Září 2009, 13:48:41 »
Nemám ani jedno ze zařízení (mp 220 fugnuje), ale pokud se jedná jen o tyto zařízení, asi bych udělal jednoduchou věc, stáhnul a vypálil live cd a vyzkoušel. Tiskárnu spusť a uvidíš co ti systém řekne a zda má na něj ovladače, Logitech vyzkoušej např. v Cheese a zřejmě i skypu (nainstaluj) a klávesnici a myš - však víš :)

EDIT: Pokud by byl náhodou nějaký problém, počkej cca měsíc na vydání nové verze ubuntu 9.10.  ;)
« Poslední změna: 27 Září 2009, 13:51:00 od luisah »

Peca_CZ

• Návštěvník
    • On-line Chill Out
« Odpověď #2 kdy: 27 Září 2009, 14:02:39 »
Aha... tak asi bych měl upřesnit že už vím, že tento HW v surovém systému nefunguje ( nebo jen napůl a nebo nefunguje korektně ) a to samé se týká i Live systému. Jinak ten skype mě v pdstatě netrápí, jde mi spíš o Pidgina a aMSN. Na 9.10tku čekám opravdu netrpělivě, protože pokud tyhle věci rozchodím, nasadím Ubuntu na všechny počítače co doma máme.

Jedna zkušenost s Live CD : U verze 8.04 se mi na netbooku stalo, že Live CD bootnuté z flashdisku rozelo Wi-Fi kartu, ale nainstalovaný systém ji nerozchodilo.

min25

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 27 Září 2009, 18:23:02 »
Na tu tiskarnu existuji balicky deb i rpm 32/64b bohuzel placene. Vyzkouset je muzes zadara >:(  http://www.turboprint.info/

návod na rozchození myši: http://adventuresinswitching.blogspot.com/2008/04/logitech-mx1000-mouse-on-ubuntu-804.html

Bohužel takovy hw nevlastnim abych to mohl vyzkouset.
« Poslední změna: 27 Září 2009, 18:29:48 od min25 »

Peca_CZ

• Návštěvník
    • On-line Chill Out
« Odpověď #4 kdy: 27 Září 2009, 18:40:28 »
... etc ...

Buď pozdraven :)

Ano, info o tom TurboPrintu jsem vygooglil taky, ale mám-li upřímě říct co si o tomto řešení myslím tak by to bylo něco v tom smyslu, že jsem nedával skoro 10k za tiskárnu na to, abych si k ní ještě musel kupovat drivery. ( Rozumněj, to už ty prachy můžu rovnou vrazit do nových Windows. )

Za návod na MX1000 děkuji, na tento jsem ještě nenatrefil, takže rozhodopádně odzkouším na Ubuntu 9.10 a dám echo, jestli to šlape. ;)

Edit : Tak mi to nedalo a přeci jen jsem otestoval ten TurboPrint. A řeknu Vám, je to pěkná zlodějina. Na to že za to chtějí bez pár drobných 30EUR, tak to tu tiskárnu rozběhá jen z části. Pouze tisk a správu tiskárny ( info o papíru, tiskové frontw a inkoustech ). Potisk CD/DVD to neumožňuje a o scaneru ani nemluvě. Bohužel slabá podpora HW ze strany výrobců v mých očích linux degraduje na nesmyslnou ztrátu času (a v případě vychcánků jakou jsou vývojáři TurboPrintu i peněz). A škoda je to...
« Poslední změna: 28 Září 2009, 11:25:07 od Peca_CZ »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.