Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dobrý notebook pro Ubuntu?  (Přečteno 2090 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Dobrý notebook pro Ubuntu?
« kdy: 18 Října 2006, 14:19:29 »
Dobrý den,

jelikož jsem nedávno začal studovat ČVUT v Praze, začla mě pronásledovat kacířská myšlenka - koupit si nový notebook. Hledám proto co nejlevnější notebook bez OS (leda, že by dodávali Ubuntu :D, mj. WinXP mám zdarma jako student), se kterým by Ubuntu jelo bezproblémů (tj. žádné potíže s integrovaným hardware). Takt by to mělo mít přinejmenším 1,5 GHz a ramky okolo těch 500 - 1000 MB. Také je důležité, abych na tom bezproblémově spustil vývojové prostředí NetBeans BlueJ (IDE pro javu) a neběhalo to pomalu. Jasně, na internetu se toho dá najít mnoho, ale zajímaly by mě vaše zkušenosti, abych nekupoval zajíce v pytli...

Díky za rady

PS - bazary nemám rád, je to risk...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

radeczech

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 18 Října 2006, 20:35:24 »
Docela levné jsou acery (ale ty spíše moc ne -> právě mi odešel) a pak fujitsu-siemens (nejlevnější jsem viděl za 12000,- bez dph) a také je tady už někdo řešil (mrkni se více do fóra).

ps: mj. WinXP mám zdarma jako student -> ČVUT - Sillicon Hill download?
THE ONLY WAY FORWARD IS TO GROW.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.
THE UNKNOWN BEING THE ONLY SOURCE OF NEW KNOWLEDGE.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #2 kdy: 18 Října 2006, 21:03:49 »
notebooky pro Ubuntu se resi tady: http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=3285

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #3 kdy: 18 Října 2006, 22:51:28 »
Jj, kouknu na to, ale 25000,-- je pro mě fakt moc. Ale zas se bojím levného notebooku, aby v tom nebyla levárna. Chjo, když si vzpomenu, kolik stál můj nynější miláček před pěti lety... To bylo sakra víc :( - ještě že jsem měl zlatou babičku...
Citace: radeczech
ps: mj. WinXP mám zdarma jako student -> ČVUT - Sillicon Hill download?
No já to našel pod katedrou počítačů (odkaz jsem dostal mailem), na Sillicon Hill jsem našel záznamy přednášek, ale ne jiný download - jsem na ČVUT nový, takže toho zas moc nevím :)...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

geoRG77

• Host
« Odpověď #4 kdy: 19 Října 2006, 18:04:39 »
Acer raději ne, to už radši HP nebo Asus.

OT: Jako prváci (i já) zatím nemáme přístup k SW, časem nám ho přidělí. Není tam ale jen MSDN, ale mnoho komerčního SW, třeba Servant Salamander apod.

radeczech

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 20 Října 2006, 18:37:49 »
Komerční sw bych tady moc neřešil (možná ani moc nezmiňoval), přece jen z tohoto a mnoha dalších důvodů a omezení jsem přešel na open source a free sotfware :-)
THE ONLY WAY FORWARD IS TO GROW.
THE ONLY WAY TO GROW IS TO EXPAND BEYOND THE BOUNDARIES OF WHAT WE KNOW INTO UNCHARTED AREAS OF THE UNKNOWN.
THE UNKNOWN BEING THE ONLY SOURCE OF NEW KNOWLEDGE.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.