Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Unexpected incosistency  (Přečteno 946 krát)

cipisek

• Návštěvník
Unexpected incosistency
« kdy: 01 Října 2009, 21:47:01 »
Mám problém s Linuxem Kubuntu 9.04 při načítání se zobrazí  nějaký test  který v 7 procentech zamrzne a vyhodí mě to do textového modu. kde se mimojiné píše
/Dev/sda1:UNEXPECTED INCOSISTENCY; run fsck manually
(i.e without -a or -p options)
fsck died with exit status 4
checking drive /dev/sda1; 7 procent (stage1/5 58/574
Bash: no job control in this shell
root: martin:
nevím co se děje! vypnul jsem systém běžným způsobem ale na začátku to napíše ža se systém neukončil korektně. jak ho mám opět obnovit?
zkoušel jsem test integrity přez instalační CD ale žádný problém se neobjevil... prsím poraďte

NoWin

• Host
Re: Unexpected incosistency
« Odpověď #1 kdy: 01 Října 2009, 21:49:38 »
Mám problém s Linuxem Kubuntu 9.04 při načítání se zobrazí  nějaký test  který v 7 procentech zamrzne a vyhodí mě to do textového modu. kde se mimojiné píše
/Dev/sda1:UNEXPECTED INCOSISTENCY; run fsck manually
(i.e without -a or -p options)
fsck died with exit status 4
checking drive /dev/sda1; 7 procent (stage1/5 58/574
Bash: no job control in this shell
root: martin:
nevím co se děje! vypnul jsem systém běžným způsobem ale na začátku to napíše ža se systém neukončil korektně. jak ho mám opět obnovit?
zkoušel jsem test integrity přez instalační CD ale žádný problém se neobjevil... prsím poraďte
...run fsck manually... (spusť fsck manuálně). Pro víc informací: fsck --help

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #2 kdy: 01 Října 2009, 23:04:29 »
Najeď do LiveCD a spusť GParted/Editor diskových oddílů. Najdi oddíl s Ubuntu a klikni na Oddíl → Zkontrolovat.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

cipisek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 04 Října 2009, 21:53:04 »
Tak konečně se mi podařilo opět zprovoznit Linux, provedl jsem to přez příkaz: fsck a ručně odklikal opravy.. trvalo to asi  minut. chtěl jsem to zprvu udělat pře live CD ale nevím proč nikdy sa to nenabootovalo a pokaždé počítač zamrzl nakonec jsem to provedl výše popsaným způsobem. a že tam bylo chyb! absolutně nechápu kde sa tam vzaly! pravděpodobně poslední aktualizací bo jak jsem naposled aktualizoval tak se už systém nerozjel..

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 05 Října 2009, 06:54:22 »
Tak konečně se mi podařilo opět zprovoznit Linux, provedl jsem to přez příkaz: fsck a ručně odklikal opravy.. trvalo to asi  minut. chtěl jsem to zprvu udělat pře live CD ale nevím proč nikdy sa to nenabootovalo a pokaždé počítač zamrzl nakonec jsem to provedl výše popsaným způsobem. a že tam bylo chyb! absolutně nechápu kde sa tam vzaly! pravděpodobně poslední aktualizací bo jak jsem naposled aktualizoval tak se už systém nerozjel..

Ext4?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.