Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje Esound, radio -winfast deluxe TV/FM - Vyřešeno  (Přečteno 4032 krát)

Walard

• Aktivní člen
  • *
Nefunguje Esound, radio -winfast deluxe TV/FM - Vyřešeno
« kdy: 03 Října 2009, 08:09:58 »
 V nové verzi není možnost si vybrat alternativního zvukového klienta místo pulseaudia. Po odinstalování pulseaudia a následném doinstalování esound nefunguje zvuk. Funguje dobře tv. Dříve fungovalo radio aspoň s kradio. Neměnte nastavení v bootmanger nenajede vám pak ubuntu.  ;)

« Poslední změna: 03 Října 2009, 13:00:43 od Walard »

Walard

• Aktivní člen
  • *
Re: Nefunguje Esound, radio -winfast deluxe TV/FM
« Odpověď #1 kdy: 03 Října 2009, 11:33:11 »
Radio vyřešeno  :D. Při použití fm-tools objeven invalid argument- chybí podpora pro octl, řeší to
 libvideo-ivtv-perl. Nakonec šlo odinstalovat pulseaudio a nainstalovat esound, změnil jsem  ext4 na ext3.

« Poslední změna: 03 Října 2009, 13:03:25 od Walard »

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Re: Nefunguje Esound, radio -winfast deluxe TV/FM - Vyřešeno
« Odpověď #2 kdy: 05 Října 2009, 14:53:46 »
..., změnil jsem  ext4 na ext3.

Smím se zeptat na důvod?
Pulseaudio zraje jako víno, už nevidím důvod k odinstalování, naopak. Všechen HW mi chodí ve 4.1 jak má   ;)

Walard

• Aktivní člen
  • *
Re: Nefunguje Esound, radio -winfast deluxe TV/FM - Vyřešeno
« Odpověď #3 kdy: 06 Října 2009, 21:40:17 »
S winfast tv/fm deluxe televizní kartou mám na ubuntu menší potíže. Jednak než jsem zprovoznil radio, tak jsem hodně přemýšlel. TV mě sice funguje, ale jsem zvyklý nahrávat tv v programu xdtv. Pulseaudio mi  v tom zabraní. Ubuntu nepodporuje xdtv, proto jsem našel způsob jak to obejít. Esound to zatím jistí, znám i jiné zvukové ovladače. Čím jednodušší, tím lepší.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.