Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Neotevřený port UDP  (Přečteno 1061 krát)

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Neotevřený port UDP
« kdy: 05 Října 2009, 08:46:57 »
Asi to nebude tak uplně dotaz na Ubuntu fórum, ale nějaký síťový guru by vědět mohl..

Mám veřejnou IP a potřebuju UDP port...z routeru jsem si vše nasměroval k sobě, mám to trochu složité, pač beru signál přes wifi od kámoše z protějšího baráku:

AP(kámoše) - ROUTER(kámoše) - AP (moje) - Router (můj) - PC (můj) ....ale to je jedno, na routerech jsem si vše přesměroval, nastavil protokol na BOTH (TCP + UDP), ale....utilitka check port mi říká, že otevřené jsou jen TCP porty..UDP ne..otázka zní: Je možné, že by UDP port provider blokoval? Zkoušel jsem vyřadit svůj router a připojil se tedy ještě před něj (na moje AP), ale výsledek stejný..přihlašovací údaje na router kámoše mám, ale tam jsem si přesměrování nastavil...a nechápu, proč by AP blokovalo jen UDP porty...stejně tak mi není jasné, proč by je blokoval provider...nevěděl by někdo proč?

Nic jsem nenastavoval na AP, ale mám dojem, že AP NAT nemá. Nehledě na to, že porty byly uzavřené všechny. Po povolení konkrétního portu na routeru se to rozjelo, ale právě jen TCP
« Poslední změna: 05 Října 2009, 08:54:06 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.