Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Automatické připojení k RDP  (Přečteno 2152 krát)

mr.puschkin

• Návštěvník
Automatické připojení k RDP
« kdy: 07 Října 2009, 10:54:57 »
Zdravím!

Potřeboval bych radu ohledně automatickému připojení ke vzdálené ploše WinXP. Používám Ubuntu 9.04 a Gnome-RDP. Vše funguje jak má, jen bych rád aby se po přihlášení do jednoho uživatelského účtu a spuštění Gnome-RDP automaticky přihlásil k jednomu přednastavenému "profilu". To znamená eliminovat nutnost označení přednastaveného "profilu" a kliknutí na tlačítko "Connect". Pravděpodobně není nutné používat Gnome-RDP, pokud existuje jiný software který to umožňuje tak se mu určitě nebráním, nicméně u Gnome-RDP bych rád zůstal pokud by to bylo možné.
Předem děkuji za každou radu.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: Automatické připojení k RDP
« Odpověď #1 kdy: 07 Října 2009, 11:17:03 »
Vytvořit spouštěč a spustit příkaz po přihlášení. Více

Citace
man rdesktop
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

mr.puschkin

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Října 2009, 13:04:43 »
Vytvořit spouštěč a spustit příkaz po přihlášení. Více

Citace
man rdesktop

Tak to bohužel nezabralo. Asi minutu to vypadá že se něco děje a poté to vrátí "connection to host IP ADRESA:5900 was closed". Podotýkám, že naslouchající port vzdálené plochy WinXP jsem v registrech změnil z defaultních 3389 na 5900.
Nějaké jiné nápady?

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 07 Října 2009, 14:07:47 »
Není 5900 náhodou port VNC? Třebas je nainstalovaný a perou se. Změňte to na jiný, nejlépe výchozí. Proč jste ho měnil?

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

mr.puschkin

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 07 Října 2009, 14:53:27 »
Není 5900 náhodou port VNC? Třebas je nainstalovaný a perou se. Změňte to na jiný, nejlépe výchozí. Proč jste ho měnil?

Měnil jsem ho protože rdesktop hlásil, že na portu 5900 byla komunikace ztracena a nikde jsem tam nenalezl možnost port změnit nebo nastavit na "auto". Po této změně naslouchajícího portu se to tvářilo, že se to někam připojuje, cca 1min. do chybové hlášky... Nešlo by to spíše nějak ošetřit v tom Gnome-RDP?Ano, máte pravdu, port 5900 je opravdu defaultní port VNC, nicméně nikde naistalovaný není (čistá instalace).

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 07 Října 2009, 14:55:34 »
Tak bych to viděl na firewall. Jedině RDP přes konsoli a koukat, co vypisuje. A dát ukecaný mód, nejspíš parametr "-v"

N. Á. V. O. D. Y.

mr.puschkin

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 08 Října 2009, 10:57:53 »
Tak bych to viděl na firewall. Jedině RDP přes konzoli a koukat, co vypisuje. A dát ukecaný mód, nejspíš parametr "-v"

Přes grafický režim to hlásí již výše zmíněnou chybu ("connection to host IP ADRESA:5900 was closed"), z terminálu to jde tak jak má  ??? (bohužel jsem to před tím z terminálu nezkusil) Jinak ten "ukecaný mód" jsem tam nenašel a parametr "-v" tam také není. Brána firewall byla vypnutá. Každopádně problém vyřešen, díky za pomoc.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 08 Října 2009, 11:53:26 »
Ten grafický program je myslím Vinagre. Spusťte jej z konzole a po připojení dejte výpis sem.

N. Á. V. O. D. Y.

mr.puschkin

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 08 Října 2009, 21:15:46 »
Ten grafický program je myslím Vinagre. Spusťte jej z konzole a po připojení dejte výpis sem.

Teď bohužel nevím, co máte na mysli abych udělal. Jak jsem již psal, můj problém byl vyřešen a žádné další programy zatím nepotřebuji. Budu spouštět vzdálenou plochu po přihlášení do profilu daného uživatele pomocí souboru ".sh" po spuštění. Pokud máte na mysli abych něco vyzkoušel, tak to samozřejmě není problém ale jsem přesvědčen o tom, že o to Vám nejde...

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 09 Října 2009, 12:21:12 »
Ok, vyřešeno. ;)

N. Á. V. O. D. Y.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.