Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dilema...  (Přečteno 5200 krát)

premet

• Host
Re: Dilema...
« Odpověď #25 kdy: 10 Října 2009, 13:18:50 »
No, nebý toho, že
Citace
Pro Fedoru 11 je potřeba vytvořit zvlášť oddíl pro zavádění systému /boot se systémem souborů ext3, protože zavaděč systému GRUB neumí startovat z nového souborového systému ext4.
tak jsem ji už také zkusil... :-)
100 Mb oddíl navíc není žádná překážka  8)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #26 kdy: 10 Října 2009, 13:41:14 »
To je tak velkej problém?
Já bych zkusil s KDE právě Fedoru, Mandrivu nabo CentOS, i když ten je spíš zaměřený na GNOME.

100 Mb oddíl navíc není žádná překážka  8)

No, mám 3 primární oddíly (2 na systém, 3. data) + swap. Takhle bych to musel překopat na rozšířený odd. a do něj nasekat disky nebo rovnou zahodit Ubuntu a mít jenom Fidorku.
A to se mi prostě nechce.

col_boggy

• Host
« Odpověď #27 kdy: 10 Října 2009, 14:18:43 »
Chápejte to takto - všechna live cd mi fungovala bezchybně. Po instalci: Kubuntu si neumí zapamatovat rozlišení, xorg je prázdný (tj. někde je override?). Suse se po instalaci ovladačů grafiky sesypalo (black screen of death). Fedoru jsem moc nezkoušel, připadala mi poněkud těžkopádná a neaktuální co se softwaru týče (má to už vůbec kde4.3?). Mandriva je jedno z nejnestabilnějších psychodister, jaké jsem kdy zkoušel, a letělo to z disku patnáct minut po instalaci.

atd..

Takže své poslední naděje vložím do Sabayonu a pak poslední Fedory.

P.S.: a jestli to nepomůže, vracím se k vindous!! takže s tím něco rychle udělejte, já nejsem povinnen vám to tu trpět!! ;);D
« Poslední změna: 10 Října 2009, 14:28:02 od Visterius »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #28 kdy: 10 Října 2009, 14:52:06 »
a jestli to nepomůže, vracím se k vindous!! takže s tím něco rychle udělejte, já nejsem povinnen vám to tu trpět!! ;);D

Ale di ty, dyť by se ti po tý bandě *nixáků stejskalo :-)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #29 kdy: 10 Října 2009, 15:03:54 »
Chápejte to takto - všechna live cd mi fungovala bezchybně. Po instalci: Kubuntu si neumí zapamatovat rozlišení, xorg je prázdný (tj. někde je override?). Suse se po instalaci ovladačů grafiky sesypalo (black screen of death). Fedoru jsem moc nezkoušel, připadala mi poněkud těžkopádná a neaktuální co se softwaru týče (má to už vůbec kde4.3?). Mandriva je jedno z nejnestabilnějších psychodister, jaké jsem kdy zkoušel, a letělo to z disku patnáct minut po instalaci.

atd..

Takže své poslední naděje vložím do Sabayonu a pak poslední Fedory.

P.S.: a jestli to nepomůže, vracím se k vindous!! takže s tím něco rychle udělejte, já nejsem povinnen vám to tu trpět!! ;);D

Fedora má naopak aktuálnější balíky jak ostatní distra.
BTW: Vyžaduješ KDE?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

col_boggy

• Host
« Odpověď #30 kdy: 10 Října 2009, 16:19:52 »
Samozřejmě, že vyžaduji KDE :)

Takže sabayon, první dojmy:

|+|
 - absolutně out-of-box
 - všechny prgramy, které potřebuji, jsou v repech a žádná nemusím přidávat
 - ovládání by zvládla i trénovaná opice (bez toho tréninku)
(tj. systém splnil požadavky pro extrémně líného uživatele)
 - s vypnutou akcelerací je to příjemně svižné (na úrovni WinXP)

|-|
 - trochu pomalejší compositing (desktop cube je fajn spíš na prezentaci). v tomto je opravu rychlejší kubuntu
 - obrovské množství by-default běžících programů, které opravdu nepotřebuju (=> vyšší spotřeba RAM, cca. 400MB)
 - obrovské množství by-default nainstalovaných programů (raději bych začal s poloprázdným systémem a svůj bordel si dosintaloval osobně z DVD; takhle je to naopak a musím čistit)
 - zatím jsem na nic dalšího nepřišel

Takže asi tak.. Snad ještě během dneška přes virtuálku zkusím tu Fedoru a rozhodnu se.
« Poslední změna: 10 Října 2009, 16:26:41 od Visterius »

Pavel Půlpán

« Odpověď #31 kdy: 10 Října 2009, 16:41:07 »
Vidíš, použij Gentoo a mínusů se zbavíš. A eště se něčemu málo přiučíš. ;)

col_boggy

• Host
« Odpověď #32 kdy: 10 Října 2009, 16:50:01 »
Pochybuju, že by to mohlo být o něco rychlejší - ale až se budu hodne nudit, nejspíš se do toho opravdu pustím. Teď by mě spíš zajímala ta Fedora, páč jsem ji naposledy zkoušel ve verzi 7 a byla to víceméně katastrofa (GNOME).

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #33 kdy: 10 Října 2009, 17:55:28 »
Je to člověk, který s PC přišel do styku naprosto minimálně a proto mám trochu obavy s nasazením Linuxu
potom je úplně jedno, jestli tam dáš XP, nebo klikací Ubuntu. Spíš je to výhoda, když chceš dát linux, protože si aspoň dotyčný/ná nestěžuje, že to není jako ve win. :)
a já mám docela štěstí, na těch pár pc kde jsem dával ubuntu, se ještě nic zvláštního nestalo :)

Ano, to jsem si říkal taky, že by to mohla být i výhoda... no Ubuntu zvítězilo, tak jsem zvědav, jak se bude líbit  8)
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

matyskovo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #34 kdy: 12 Října 2009, 10:59:40 »
Je to člověk, který s PC přišel do styku naprosto minimálně a proto mám trochu obavy s nasazením Linuxu, přeci je ji vídám jednou za 1/4 roku, takže nejsem přítomen, abych mohl řešit případné problémy (které se asi vyskytnou).

Naopak!, člověk, který přišel minimálně do styku s PC je ideální pro Linux! Nemá návyky z Windows a naučí se tedy jako první věc Linux a bude vědět, "že to tak je" a nebude říkat, "ale já to mám v práci jinak". Daleko horší případ je, když by byla "zběhlá kancelářská uživatelka", která absolvovala pět kurzů o "ovládání PC, Internetu, el. pošty a kancelářských aplikací" přeloženo "MS Windows, Exploreru, Outlooku, Wordu, Excelu a Powerpointu", to se pak přeučuje moc těžko, tady bych se toho nebál.
MB ASUS M2NPV-VM, grafika integrovaná nVidia GeForce 6100, zvukovka integrovaná ADI AD1986A, AMD D-C Athlon A64 X2 4200+ EE, paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 800MHz KINGSTON, 2x disk SEAGATE Barracuda 320GB, SATA II, DVD vypalovačka - LG GSA-H42L, UBUNTU 10.04 LL 32-bit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.