Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Upozorňování  (Přečteno 5542 krát)

pivik

• Host
Upozorňování
« kdy: 09 Října 2009, 19:09:20 »
Ahoj, poraďte mi někdo prosím jak zabít to černé okno vpravo nahoře, které vybíhá, pokaždé, když se někdo naloguje na Pidgin nebo které ukazuje co právě hraje za písničku v Exaile. Díky moc předem.

pavolzetor

• Host
Re: Upozorňování
« Odpověď #1 kdy: 09 Října 2009, 19:52:22 »
Kód: [Vybrat]
pk@pk-laptop:~$ find /usr -name notify*
/usr/local/share/notify-osd
/usr/local/libexec/notify-osd
/usr/share/notify-osd
/usr/share/doc/notify-osd
skús tie súbory niekde presunúť

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 09 Října 2009, 20:47:54 »
To je snad o nastavení  aplikace, ne? Proč rušit i systémové hlášky, že? :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 09 Října 2009, 20:56:45 »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

pavolzetor

• Host
« Odpověď #4 kdy: 09 Října 2009, 21:46:43 »
To je snad o nastavení  aplikace, ne? Proč rušit i systémové hlášky, že? :)
spomína tam aj prehrávač, predpokladám, že to vôbec nechce
asi lepšie bude odstrániť keď tak balík "notify-osd"

pivik

• Host
« Odpověď #5 kdy: 10 Října 2009, 16:19:17 »
Hladas toto?
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,39454.0.html

Kdybych hledat toto, tak bych asi věděl když jsem se tam ptal já. V Karmicu je to propojený i s Exaile a to už je na mě fakt moc. Kde se tedy ta aplikace nastavuje?

pivik

• Host
« Odpověď #6 kdy: 10 Října 2009, 16:21:18 »
To je snad o nastavení  aplikace, ne? Proč rušit i systémové hlášky, že? :)
spomína tam aj prehrávač, predpokladám, že to vôbec nechce
asi lepšie bude odstrániť keď tak balík "notify-osd"

Jenže notify-osd chce smazat i ubuntu-desktop atd.. do toho se mi taky nechce. Jinak jsem si zrušil notifikaci v Pidginu a Exaile, takže už nevyskakuje. Ale rád bych se toho notify-osd zbavil nadobro, jen nevím jak, aby sebou nevzal tolik balíků co chce.
« Poslední změna: 10 Října 2009, 17:02:33 od otas.pe »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #7 kdy: 10 Října 2009, 17:47:00 »
Hladas toto?
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,39454.0.html

Kdybych hledat toto, tak bych asi věděl když jsem se tam ptal já. V Karmicu je to propojený i s Exaile a to už je na mě fakt moc. Kde se tedy ta aplikace nastavuje?
:) vidis to som si nevsimol.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Duku

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 11 Října 2009, 10:51:05 »
Mne sa tie oznámenia páčia, ale v karmicu ich mám posunuté asi o 80px nižšie, a nie hore ako boli v jaunty. Dá sa to nejak zmeniť

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #9 kdy: 17 Října 2009, 20:17:09 »
Mne sa tie oznámenia páčia, ale v karmicu ich mám posunuté asi o 80px nižšie, a nie hore ako boli v jaunty. Dá sa to nejak zmeniť
Pozoruju přesně to samé - notifikace vyskakují o notný kus níž, než v Jaunty - vypadá to tak nějak nepatřičně.

Můj názor na tento "nový" systém oznamování je tak trochu bipolární:
1) Stylem a myšlenkou se mi opravdu líbí.
2) To, že se zatím tento systém nedá nijak nastavit (alespoň jsem nenašel jak, spíše jsem nacházel zmínky, že to prostě nejde) - kde se objeví, jak dlouho zůstane oznámení vidět, jakou bude mít velikost/barvu (černá barva v šedohnědém motivu je jak pěst na okno), je tragédie a tak nějak mi do Ubuntu nesedí
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Ravensun

• Aktivní člen
  • *
  • LL - jako Linux lama :o)
    • Linux a MSI M655 notebook
« Odpověď #10 kdy: 17 Října 2009, 20:30:57 »
Pozoruju přesně to samé - notifikace vyskakují o notný kus níž, než v Jaunty - vypadá to tak nějak nepatřičně.

Můj názor na tento "nový" systém oznamování je tak trochu bipolární:
1) Stylem a myšlenkou se mi opravdu líbí.
2) To, že se zatím tento systém nedá nijak nastavit (alespoň jsem nenašel jak, spíše jsem nacházel zmínky, že to prostě nejde) - kde se objeví, jak dlouho zůstane oznámení vidět, jakou bude mít velikost/barvu (černá barva v šedohnědém motivu je jak pěst na okno), je tragédie a tak nějak mi do Ubuntu nesedí
Tak si tam dej théma "DUST" a je to krásně sladěné ;)
Sabayon Gnome-Shell,  MSI M655 AMD Turion64 2GHz, 2x512DDR, ATI X1600 256MB DDR3, PATA, webcam sn9c201, cardreader oz711mp1, bluetooth, wifi ralink rt2500, 
Ubuntu 12.04  64bit, Desktop Intel Pentium D 3,4GHz 800MHz FSB, 2x2GB RAM DDR2, MSI N560GTX-Ti Hawk,
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=cs&geocode=&q=http:%2F%2Fufaak.wz.cz%2Fubuntu%2Fubuntu.php&ie=UTF8&z=5  -  Mapa ubunťáků

pavolzetor

• Host
« Odpověď #11 kdy: 17 Října 2009, 21:01:54 »
nastaviť sa dá úpravou zdrojových kódov (odskúšané na vlastnej koži)

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #12 kdy: 18 Října 2009, 08:46:35 »
...
Tak si tam dej théma "DUST" a je to krásně sladěné ;)
Už jsem chtěl napsat něco podobnosti tvé rady s radami M$ helpdesku, ale pak jsem si všimnul toho smajlíka na konci (snad tam, probůh, není omylem)  ;)
nastaviť sa dá úpravou zdrojových kódov (odskúšané na vlastnej koži)
To jsem našel taky, ale to podle mě není nastavení. Pochopil jsem (ne nijak snadno) nemožnost nastavení v Jaunty - přeci jenom to byla žhavá novinka a vývojáři ji tam chtěli mít stůj co stůj (nejspíš na přímí rozkas Marka S.) - ale že i v dalším vydání bude takovýto "nedodělek"  :-[
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.